Výběr 13''-14'' multimediálního notebooku, cenovka kolem 20k

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Dr.Gaga

Příspěvekod Dr.Gaga » 30 čer 2014 23:46

Tak, hotovo!

Byl jsem se kouknout jak na Acera, tak na Asuse.

Acer: showroom CZC v Praze měl vystaveného růžového Acera V7-482P. Kvalita nic moc - na rozích bylo vidět, že je to plastový výlisek (nedočištěné hrany po lisování na místech, kde bych to nejméně čekal), velké mezery atd. U klávesnice by nevadilo, že má tak nízký zdvih, ale tahle byla šíleně nevyrovnaná a klávesy se kolébaly až hrůza. Rozhodně se nejedná o klávesnici na dlouhá psaní. Notebook vypadá jako hamburger - mnoho vrstev a každá trochu šišatá. Navíc vypadal jako přejetý parním válcem. Prohnuté víko, ta vrchní lesklá vrstva se odlupovala, víko nedosedalo. Na druhou stranu měl display úžasné podání barev, nádhera se na to koukat. Prakticky nejlepší, co jsem tam viděl. A klouby výborné. Ale moc dobře to na člověka nepůsobí, když si zkouší polozničený laptop. Navíc nevím, jestli to tak je naprojektované, ale při úplném zavření víko dosedá cca do půlky hloubky notebooku a zbytek jde v o chloupek jiném úhlu. Tzn, při zatlačení se víko hezky prohýbá...

Notebooky jsem studoval i vevnitř z obrázků. V7-482 nemá praktický žádné problémy vevnitř - skoro nic nevypadá, že by bylo naprojektováno tak, aby to nevydrželo. Snad krom toho víka displaye (spíš nedodělek nebo defekt onoho kusu), bál bych se o to odlepování lesklé vrstvy displaye a té klávesnice - to by ukázal čas, kolik vydrží. Pár lidí na fórech si stěžovalo, že jim nějaká klávesa nefunguje. Jinak: slušný odstup desky od "kapotáže", i nějaké žebrování je vidět, DC konektor je samostatně, velice dobře provedené panty (v displayi jdou pěkný kus nahoru a v notebooku jsou dost masívně přidělány k základně) - toho bych se nebál. Kabely vevnitř srovnány, prošroubováno skrz na skrz = lepší tuhost.

Typické poruchy: display - klikání dotykové vrstvy, vypadává led podsvícení, backlight bleeding, klávesnice, sedřený soft-touch povrch.

Upozorňuji ale, že 15'' verze (V7-582) je lepší - má daleko lepší klávesnici.

Asus: v Bursíka (toho mimozemšťana) v Alze měli k dispozici rozbalený Asus UX32LN tedy ten, který jsem chtěl. Nechal jsem si ho přinést. Byl jsem spíš zvědavý, protože jsem se v minulých dnech dozvěděl o množství věcí, které jsou schálně naprojektovány tak, aby se kazily. Notebook vypadá jako doplněk místo kabelky. Nehaním, avšak notebook je pro kompletně jinou skupinu lidí. Není to pracovní nástroj. Na víku jsem okamžitě zanechal otisky prstů - nesmytelné. Po otevření jsem byl zklamán. Zaprvé - klouby jsou k ničemu. Jsou to jenom ohnuté kusy plechu držící na žalostně malé plošce v notebooku a na ještě menší plošce na displayi. To způsobuje dost velké kmitání při sebemenším pohybu s notebookem. Iritovalo mě to. Notebook byl slušně zvrtulený. Pravá přední gumová nožička neseděla na stole, nýbrž byla 1-1,5mm nad povrchem. Kdo vymyslel ten pitomej konektor na napájení, ten by měl jezdit po světě a pájet všechny rozbité konektory zdarma. Idiot. Konektor je přiletovaný přímo k desce a tělo notebooku ho nijak nedrží - tzn. zaručeně urvaný při první příležitosti. Buď jsou tyhle jacky pájené a drží je šasí, nebo jsou to plastové kostičky zasazené přímo do šasí a k desce jdou drátky... Abych nehanil, krom spodního krycího plechu (který je žalostně tenky a dost se prohýbá) je notebook dost tvrdý, vůbec se neprohýbá a šasí (krom kloubů) je velice dobře uděláno. Klávesnice je super (až na to, že na klávesnici bylo pár kláves úplně našikmo - které prase pracovalo na quality check), touchpad je taky skvělý. Ach jo. Tohle taky nemám zapotřebí. Je to škoda, protože Zenbook se už vyrábí pěkně dlouho a někdo by už konečně mohl odstranit tyhle potíže, které jsou už dost profláklé. Poděkoval jsem, konstatoval jsem, že kvalita je mizerná a odešel.

Co se týče studia vnitřku. Špatně je: zmiňovaný DC jack, celkem bordel vevnitř, panty jsou opravdu směšné, menší prostor pro rány (měnší odstup mezi deskou a vnějším pláštěm. Méně žebrování. Jo a není to celohliník. Je to jenom hliníková kapotáž, tělo to má plastové. Ty chladiče jsou taky docela mrňavé. Výhoda tohodle notebooku je, že se dá snadno rozdělat, není to vůbec složité.

Typické závady: všechno ohledně quality control (klávesy nakřivo, backlight bleeding), panty - buď se urvou šroubky na displayi, nebo se pant "rozklíží" (nutno kleštěma zase "scvaknout"), DC konektor na desce, blbnou větráky.

Tedy, ani jeden stroj mě nevyhovoval, co se týče požadavku notebooku na 5 let. Hledal jsem notebooky, které by mi vyhovovaly (nehledě na cenu). Pánové, je to krutá bííííííída!!! Narazil jsem na Acer P645-MG, který v ČR stojí 45 tisíc. Kouknul jsem se jen tak na ebay a jejda! Stal jsem se majitelem Acera P645-MG v konfiguraci i7 4500u, 8gb ram, 256gb SSD, Radeon 8750 2gb, IPS full HD, podsvícená kláveska, čtečka op. a to všechno v karbonovém pouzdře s magnézio-hořčíkovým rámem. Notebook je nový - rozbalený, se zárukou. Prodejce je notebookový outlet. Tenhle model zkoušeli i na přejetí velkým autem a vždycky vydržel v perfektním stavu !bez škrábance!. Jo... Cenovka. No, včetně cla a pošty tahle sranda vyšla na 23018kč. Což je cena Asuse s i5...

Nemohu se dočkat, až přijde. Myslím, že to bude super!

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 01 črc 2014 07:13

P645 je dobrá volba. Na blogu jsem ho srovnával s jinými top notebooky a vycházel třeba lépe než ThinkPad T440s.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 01 črc 2014 07:35

Samozřejmě P645 je jiná liga.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Dr.Gaga

Příspěvekod Dr.Gaga » 01 črc 2014 10:00

Swarm: Jooo, tak to jsi Ty! No jo, já jsem o něm něco četl právě i u Tebe. Díky! Super blog!

Jo, a ještě se Ti omlouvám za tu S440. Tentokrát jsem si zkontroloval model a už jsem si osahal ten správný. S440 je opravdu pevná a tvrdá. Líbila se mi.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“