Notebooky značky Clevo/Eurocom (Goldmax)
X3
Tak mi dorazil X3 s konfigurací jakou mám v podpise. Bral jsem ho bez systému a použil jsem své Win7 64bit - notebook je pro mě bohužel již připraven na Win8. Ve starších Win nefungovalo správně podsvícení, intel extreme tuning ani optimus. Po přeinstalování na Win 8.1 je vše v pořádku a ntb šlape neuvěřitelně svižně. Boot Win netrvá ani 4 vteřiny, veškeré aplikace jsou spuštěny instantně a neměl jsem problém při testech zátěže na fullHD a ultra nastavením s žádnou novou hrou. Jedině, na čem je poznat zátěž je chladič na GPU a nebojím se říct, že bych si mohl u průduchu ohřát kávu, ovšem grafika se nijak nepeče - chlazení je provedeno výborně.
Na baterii jsem byl jen na webu + office a po 3 hodinách bylo na baterii 70%.
Co se týče komunikace s firmou Goldmax, tak nemohu vytknout vůbec nic. Sestavu jsme dávali dohromady dobrých 14 dní a vždy byl přístup kladný.
Oproti původní objednávce jsem dostal vetší HDD o 1/2 a novou verzi BT 4.0
za stejnou smluvenou cenu.
Na baterii jsem byl jen na webu + office a po 3 hodinách bylo na baterii 70%.
Co se týče komunikace s firmou Goldmax, tak nemohu vytknout vůbec nic. Sestavu jsme dávali dohromady dobrých 14 dní a vždy byl přístup kladný.
Oproti původní objednávce jsem dostal vetší HDD o 1/2 a novou verzi BT 4.0
za stejnou smluvenou cenu.
GOLDMAX X3
15,6" 1920x1080 LCD (Matný)
Intel Core i7 4700MQ 2,40 - 3,40GHz
NVIDIA GTX 870M 6GB GDDR5
Podsvícená klávesnice EN
16GB RAM 1600MHz
240GB SSD + 1500GB HDD 5400rpm
15,6" 1920x1080 LCD (Matný)
Intel Core i7 4700MQ 2,40 - 3,40GHz
NVIDIA GTX 870M 6GB GDDR5
Podsvícená klávesnice EN
16GB RAM 1600MHz
240GB SSD + 1500GB HDD 5400rpm
Cenu si dovedu představit i s tou slevou, ale nějak nechápu Goldmax nabízí tento NB i pod Win7 a jsou tam problémy? To je nějaké divné. Vím že samotné CLEVO nemá tu podporu nějak slavnou, ale třeba u mého NB CLEVO P370EM funguje vše OK pod Wi7/8 i 8.1
Jinak to že z průduchu vychází horký vzduch je celkem normální a když GPU ani CPU nijak nepeče tak bych to ani neřešil. Pokud by nebyly teploty nějak OK tak bych použil lepší pastu.
Ale jinak jsi si měl dát grafiku GTX 780M místo té GTX 870M, protože tisícovka je zanedbatelný rozdíl z mého pohledu a výkon je o něco vyšší
Jinak to že z průduchu vychází horký vzduch je celkem normální a když GPU ani CPU nijak nepeče tak bych to ani neřešil. Pokud by nebyly teploty nějak OK tak bych použil lepší pastu.
Ale jinak jsi si měl dát grafiku GTX 780M místo té GTX 870M, protože tisícovka je zanedbatelný rozdíl z mého pohledu a výkon je o něco vyšší
Re: X3
blechacek píše:Na baterii jsem byl jen na webu + office a po 3 hodinách bylo na baterii 70%.
No tomu verim asi stejne, jako ze ponorky litaj ve vzduchu.
Pokud by 30% znamenalo 3hod, tak ten notas vydrzi 10h. Vyrobci office notebooku - zavrete kram.
Ve vsech testech - lehka zatez na wifi = 3hodiny..
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Však v pohodě, nikdo netvrdí, že si to fakt nezažil. Jen je možný, že budeš muset reklamovat baterku kvůli tomu, že posílá nesmyslyblechacek píše:Dohadovat se nebudu, napsal jsem svůj názor a první poznatky.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Ahoj,
měsíce jsem tu nebyl, omlouvám se tedy všem, co mi psali soukromé zprávy. Nechodí mi již upozornění, odepsal jsem až nyní. Děkuji mnohokrát uživateli "blechacek", který si u nás zakoupil novou Eurocom X3ku ke své spokojenosti a vážím si času, který foru věnoval.
Nově bude možné notebooky pořídit i na Alza.cz, což potěší ty, jenž chtějí dostupnost IHNED a nebo nakupovat ve velkém a prověřeném e-shopu, který se o své zákazníky postará. My jsme přece jen malý subjekt, který nemusí budit tolik důvěry či serioznosti. Pokud máte zájem o další info, více na našem novém webu nebo na Alze (ta bude mít notebooky skladem až za 2 týdny, abych odpověděl předem na dotazy kdy, co a jak...) Snad tento krok potěší i zdejší čtenáře a notebooky EUROCOM se tak stanou dostupnější, značka EUROCOM/GOLDMAX.CZ pak transparentnější, než tomu bylo dosud.
Ještě jednou díky a budu se snad těšit na více spokojených majitelů notebooků značky EUROCOM, kteří se tu podělí o svoji nákupní a uživatelskou zkušenost. Za Goldmax.cz zdraví Ondra.
PS: Z mnoha důvodů jsme přešli na původní značení notebooků výrobce, tedy např. EUROCOM X5, nikoli Goldmax X5 jako v minulosti.
měsíce jsem tu nebyl, omlouvám se tedy všem, co mi psali soukromé zprávy. Nechodí mi již upozornění, odepsal jsem až nyní. Děkuji mnohokrát uživateli "blechacek", který si u nás zakoupil novou Eurocom X3ku ke své spokojenosti a vážím si času, který foru věnoval.
Nově bude možné notebooky pořídit i na Alza.cz, což potěší ty, jenž chtějí dostupnost IHNED a nebo nakupovat ve velkém a prověřeném e-shopu, který se o své zákazníky postará. My jsme přece jen malý subjekt, který nemusí budit tolik důvěry či serioznosti. Pokud máte zájem o další info, více na našem novém webu nebo na Alze (ta bude mít notebooky skladem až za 2 týdny, abych odpověděl předem na dotazy kdy, co a jak...) Snad tento krok potěší i zdejší čtenáře a notebooky EUROCOM se tak stanou dostupnější, značka EUROCOM/GOLDMAX.CZ pak transparentnější, než tomu bylo dosud.
Ještě jednou díky a budu se snad těšit na více spokojených majitelů notebooků značky EUROCOM, kteří se tu podělí o svoji nákupní a uživatelskou zkušenost. Za Goldmax.cz zdraví Ondra.
PS: Z mnoha důvodů jsme přešli na původní značení notebooků výrobce, tedy např. EUROCOM X5, nikoli Goldmax X5 jako v minulosti.
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070
Ty ceny jsou sileny.
Kdyz srovnam Asus G750 vs Eurocom X5, tak je Eurocom o 20tis drazsi
Ale na druhou stranu je ten konfig X5 stejne drahy jako XMG.
Jen bych mel dotaz, kdo se stara u Goldmax o marketing?
To asi nebude clovek znaly trhu, protoze takovou konfiguraci by nevymyslel ani Mickey Mouse
Zbytecne drahy konfig, ktery moc uspechu mit nebude, jestli chce Goldmax zvysit trzby.
Ja bych tam nechal i7 4710MQ, bohate staci 8-16GB RAM, 128GB SSD a dal bych tam AMD Radeon R9.
Cena by klesla na cca 47tis a to uz by se prodavalo pekne
Kdyz srovnam Asus G750 vs Eurocom X5, tak je Eurocom o 20tis drazsi
Ale na druhou stranu je ten konfig X5 stejne drahy jako XMG.
Jen bych mel dotaz, kdo se stara u Goldmax o marketing?
To asi nebude clovek znaly trhu, protoze takovou konfiguraci by nevymyslel ani Mickey Mouse
Zbytecne drahy konfig, ktery moc uspechu mit nebude, jestli chce Goldmax zvysit trzby.
Ja bych tam nechal i7 4710MQ, bohate staci 8-16GB RAM, 128GB SSD a dal bych tam AMD Radeon R9.
Cena by klesla na cca 47tis a to uz by se prodavalo pekne
Asus ROG Strix G18
Zpět na „notebooky - ostatní značky“