Mechanicky jsou to dobré notebooky.
Trackpoint i touchpad je podstatně lepší na Lenovo, protože u Lenovo je řešením Synaptics, u Dellu Alps.
Alps (ať ho nastavuji jakkoliv) mi přijde těžkopádnější, cítím jakýsi "imput lag" nikdy jsem nedocílil stejnou přesnost jako ze Synaptics (nebo musím hodně ubrat na rychlosti pohybu, což zase otravuje v rychlém ovládání).
Pokud je ovládání přes Trackpoint a Touchpad prioritou (bideš často pracovat bez periferní myši), rozhodně bych se to snažil si někde vyzkoušet v reálu.
Jinak oba notebooky byly a jsou v podstatě 15" DTRka (T510 tak napůl - W510 byla přímá konkurence M4500), takže očekávaje, že váha i s napájecími adaptéry nebude z nejnižších a při každodenním tahání notebooku to poznáš, že ho máš v batohu/tašce.
Odolné jsou oba dost, u T510 sice vypustily kalsické víko rollcage, ale místo toho je z uhlíkového kompozitu, takže pokud s tím nebudeš mláti o zem, nebo ho přejíždět autem, jsou to mechanicky docela obrněnci
Nekoukal jsem přímo na rozdíly konfigurací (Lenovo bude mít asi NVS nvidii, zatímco Dell Quadro) a další rozdíly v HDD, CPU, pamětech atd, ale pokud nepotřebuješ nějak extra výkon pro specifické aplikace, tak jsou drobné rozdíly pro běžné použití jako cestovního pracovnícho "office" notebooku stejně podružné, případně RAM nebo HDD se dají v dnešní době dokoupit/vyměnit za pár švestek.