"Herný" notebook do cca 650€ (18.000kč)

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
goldfish
občas něco napíše

"Herný" notebook do cca 650€ (18.000kč)

Příspěvekod goldfish » 19 lis 2014 03:13

Zdravím. Vidím, že obdobných threadov tu je požehnane, napriek tomu by som poprosil o radu skúsenejších ako som ja, už s týmto brázdim internet fakt hodiny :)

tl;dr - hľadám čo najvýkonnejší notebook v cenovej kategórií do 650€(18.000kč), ideálne okolo 600€ (16.600kč). Ide mi len o (herný) výkon (a o spoľahlivosť); čítačky prstov, mobilita a dlhá výdrž baterky pre mňa nie sú podstatné. Viem že budget je na nejaké prehnané nároky malý a preto naozaj nečakám herný nb v pravom slova zmysle. Len niečo, čo aspoň neurazí a na čom hrateľne rozbehám aspoň na nízkych detailoch hry v blízkej budúcnosti.

Nejaké tie požiadavky:
HDD aspoň 750GB; 1000GB či SSHD síce poteší, ale nemusí byť.
15'' a 1366x768 postačuje; 17'' a 1600x900+ veľmi poteší, ale zaobídem sa bez toho.
Štvorjadro poteší, ale nie za každú cenu - ak dvojjadro ponúkne lepší výkon s lepšou GPU, sem s ním :)
Bolo by fajn, keby sa CPU dalo časom vymeniť.
Uvítam kvalitnejšiu zvukovku, ktorá v reálnom čase utiahne napr. GuitarRig, ale zaobídem sa bez toho, spomínam to len tak.

Čo sa týka CPU/GPU, najradšej by som kombináciu Intel+Nvidia, ale ako tak pozerám na základné parametre AMD v pomere k ich cene, tak pre laika vyzerajú lákavejšie, tak neviem. Na druhej strane asi už neplatí staré pravidlo, že čím vyšší takt/pamäť, tým lepší procesor/grafika, čiže tu si naozaj musím nechať poradiť. Keď niekde vidím CPU od AMD alebo grafiku od ATI, pozerám na to s miernou nedôverou. Je to s nimi veľmi zlé?

Vopred ďakujem za prípadné tipy (a tým aj naozaj veľkú pomoc) :)

EDIT: Narazil som na toto, ale z reakcií ľudí ma trochu desí značka acer a ďaľšou nevýhodou je absencia OS (čo nie je neprekonateľný problém, ale je to osina v zadku) (problém s nainštalovaním Windowsu by nemal byť, right? Pýtam sa pre istotu, či tam linux nie je nejak napevno alebo tak... áno, viem že to znie pravdepodobne smiešne, ale tak pre každý prípad :) ). 4GB RAM mi tiež príde na hrane, ale tú by som časom rozšíril.

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 20 lis 2014 01:34

Radeji ten Asus...Gigabyte ma posledni dobou u svych notebooku problemy s chlazenim.
Asus ROG Strix G18

goldfish
občas něco napíše

Příspěvekod goldfish » 20 lis 2014 10:42

Sorry, asi som dnes nechápavý. Aký asus a aký gigabyte? :)

Zpět na „Jaký vybrat notebook“