Zdravím ľudia. Má niekto prosím skúsenosti s ASUSom X550JK? Čo sa týka konfigurácie, páči sa mi veľmi (hlavne na nejaké tie hry (aj keď žiadny veľký zázrak to nie je), no aj na bežné používanie). Cena sa mi páči trochu menej ale nevadí, myslím, že v danej cenovej kategórii je to to najlepšie pre moje potreby Skôr sa pýtam na nejaké tie praktické skúsenosti - možné skryté problémy v chladení pri záťaži a podobne.
Čo sa mi už nepáči je 5400RPM disk a, keďže sem-tam voľačo ako hobby nahrávam, jeden jediný kombinovaný audio in/out port (jednoducho vyriešiteľné pomocou redukcie ale aj tak)
Ďakujem.
ASUS X550JK
- Chlebovnik
- guru
Ten by bol fajn (aj keď má slabší procesor; gpu je asi podstatnejšia a štvorjadrový i7 v Asuse sa mi aj tak zdá na 850m trochu overkill), ale bohužiaľ už teraz som tak ďaleko za mojim pôvodným finančným limitom (pôvodne okolo 600€), že ani desať eur naviac už pre mňa proste nie je reálne. Ešte si ani nie som na 100% istý, či si vôbec môžem dovoliť ísť do toho Asusu.
Holt študentský život
Holt študentský život
http://www.asus-shop.sk/katalog/asus-no ... 4gb-bez-os
tento asus je podla mna lepsie riesenie(ak ti staci 4gb ram)
s 8gb za 739eur
na rozdiel od X-rady ma lepsie chladenie,a material neni plastovy jak u X rady(aspom si myslim)
ak beries notebook len na hry a bezne pouzivanie tak i5 dual-core procesor ti urcite staci...pretoze gtx 850 dosiahne skorej svoj maximalny vykon,a potencial i7-cky skoro vobec nevyuzijes.
tento asus je podla mna lepsie riesenie(ak ti staci 4gb ram)
s 8gb za 739eur
na rozdiel od X-rady ma lepsie chladenie,a material neni plastovy jak u X rady(aspom si myslim)
ak beries notebook len na hry a bezne pouzivanie tak i5 dual-core procesor ti urcite staci...pretoze gtx 850 dosiahne skorej svoj maximalny vykon,a potencial i7-cky skoro vobec nevyuzijes.
@ martin : Dík za input. Kvalitnejšie prevedenie evidentne N550JK má, aj krajší dizajn, snáď aj lepšie chladenie a dokonca aj prijateľnejšiu cenu (v tom konkrétnom modeli), ale ako nevýhodu vnímam hlavne 500GB HDD (byť 7400RPM) - to by potrebovalo veľmi rýchly upgrade čo by sa predražilo, absenciu Windowsu (čo nie je síce veľký problém, ale byť plne legálny s možným nárokom na free update na Win 10 je super pocit =) ) a tie 4GB RAM (čo mi až tak nevadí ale je to tam no). Slabší procesor by až tak nevadil, pokiaľ to nie je U-čková rada resp. i3 tak mi je to v podstate jedno, presne ako si povedal, i7 bude u mňa v podstate nevyužitý.