Toho jsem se obával, takže je to v řiti... nic podobného už se nevyrábí. Notebook striktně na práci nepotřebuji, většinu věcí udělám v práci na desktopu. Doma sice sem tam něco sepisuju, ale spíš používám noťas na net atd... jde o to, že za ty roky jsem si prostě zvyknul na ThinkPad a když teď zkouším jiné notebooky, tak mi na nich běžné věci trvají 3x delší dobu a ve finále se akorát tak naseru z neustálých překlepů, nepřesného touchpadu atd.
Ten Acer by připadal v úvahu, i základní konfigurace za 20k je ok, ale je to jak zaznělo výše ústupek, hlavně v ergonomii
Takže mám na výběr mezi 2 variantami - koupě staršího repasu (x220, nebo T420s), které mají super ergonomii, výkonem ty starší i5 nejspíš taky dostačující, s horším TN displayem nebo se holt "přizpůsobit" novým a "lepším" řešením a vzít jakýkoliv nový model, třeba ten Acer Nitro s lepším procesorem, displayem atd... ale s horší ergonomii...
Desktop nechci, mám malý byt a bedna s monitorem by mi tam překážely...
No a co se týče 2in1 zařízení to taky nevím, v poslední době přemýšlím nad tím, jestli by se dalo udělat abych nějak bezdrátově propojil třeba to 2in1 s televizí a získal tak velkou pracovní plochu... ovšem nevím, jestli by na to 2in1 zařízení zvládlo. Stačilo by pak koupit ThinkPad desktopovou klávesnici a měl bych, tablet, notebook i desktop v jednom
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ale tak jednoduchý to asi nebude, jinak by to měli všichni, ne?
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in