Lenovo y50-70 kterou variantu
Acer Nitro,Asus G nebo MSI GT.Zrovna teď mám na stole Asus G750JS(s GTX870M) a displej je tam velmi dobrý oproti Lenovu.Michal.v píše:Tak ja se teda jeste pujdu podivat na nejaky kvalitni notebook s dobrym displejem, ale beda vam, jestli se mi bude libit natolik, ze Y50 jeste vratim v dobe, kdy muzu a koupim jiny Jen tak pro predstavu, co byste navrhovali v cenove kategorii do 35000?
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Nedalo mi to a jel jsem se podivat jeste na nektere notebooky s kvalitnejsi obrazovkou. V cem je podle vas nejvetsi rozdil? Ja jsem pozoroval nejvetsi rozdil v zobrazeni pod urcitym uhlem. Napr. u Lenova Y50 je zobrazeni ze stran jeste celkem snesitelne, ale ze spodu nebo se shora je zkresleni barev dost velke a citelnost tim hodne omezena. Ceho bych si mel hlavne vsimat?
IPS má obecně lepší podání barev a pozorovací úhly.Výhoda TN je rychlejší odezva,ale běžný smrtelní nemá šanci poznat rozdíl.Ještě mají o něco vyšší kontrast,ale stejně je TN v dnešní době prostě přežitek a IPS se nevyrovnají.Ne pro srandu se za IPS displej v NB připlácí a v levných NB se prakticky vůbec nepoužívají.
Acer Aspire S13 S5-371 (i5-6200U, Intel HD520, 8GB RAM, 256GB SSD)
Tak jestli je to hlavne v tom, co pises, tak na to zas tak narocny opravdu asi nebudu. Barevne podani se mi libi, dalsi vyhodou je to, ze je matny a ty pozorovaci uhly jsou sice horsi, ale to mi zas tak nevadi. Vetsinou si nastavim obrazovku jednou a divam se na ni z jednoho mista, takze s timhle problem neni. Jen opravdu vyjimecne se stane, ze se na obrazovku se mnou diva jeste nekdo jiny a nekdy je lepsi, ze mazelka vedle me spatne vidi, co mam na obrazovce, takze to muze byt i vyhoda
Jako je pravda, ze ty displeje jsou uz lepsi a tenhle model uz se moc nepouziva, ale fakt mi to nijak nevadi (asi jsem vyjimka) .
Jinak me ty parametry vyhovuji a s dilenskym zpracovanim jsem spokojeny, je fakt hezky, i kdyz vzhled je otazkou vkus, nekomu se libit nemusi a kvuli vzhledu jsem ho nevybiral. Ted jsem koukal na sluzebni notebook HP ProBook 6560b, ktery sice uz neni nejnovejsi, ale porad dobre slouzi na praci a kdyz porovnavam ty displeje, tak je to velky rozdil a pozorovaci uhly jsou take u toho pracovniho horsi a presto za vice nez dva roky, co ho pouzivam, mi to nijak nevadilo a ani jsem to moc neregistroval. Proste si ho nastavim tak, abych na neho dobre videl a potom neni duvod s nim nejak hybat nebo koukat odjinud
Ale brouka do hlavy jste mi nasadili, takze jsem jeste koukal, co by se dalo koupit jineho
Jinak me ty parametry vyhovuji a s dilenskym zpracovanim jsem spokojeny, je fakt hezky, i kdyz vzhled je otazkou vkus, nekomu se libit nemusi a kvuli vzhledu jsem ho nevybiral. Ted jsem koukal na sluzebni notebook HP ProBook 6560b, ktery sice uz neni nejnovejsi, ale porad dobre slouzi na praci a kdyz porovnavam ty displeje, tak je to velky rozdil a pozorovaci uhly jsou take u toho pracovniho horsi a presto za vice nez dva roky, co ho pouzivam, mi to nijak nevadilo a ani jsem to moc neregistroval. Proste si ho nastavim tak, abych na neho dobre videl a potom neni duvod s nim nejak hybat nebo koukat odjinud
Ale brouka do hlavy jste mi nasadili, takze jsem jeste koukal, co by se dalo koupit jineho
to je slusnej ntb ale oproti Y50 ci nitru trosku jina vahova a hlavne cenova kategorie. V podobne vahove kategorii je co mam ja a sice GS60 s 970M, kde muzu vyzdvihnout perfektni telo a display (krome bleedingu, toto 3k lcd uz ale stejne nebude a bude nahrazeno 4k, ale lze koupit jen fullhd variantu), perfektni vykon - 970/980M se opravdu hodne povedly
MSI GS60 2QE-026CZ Ghost Pro 3K (970M)
To je samozřejmě dobrá volba.Já osobně mám už pár let jen modely GT od MSI jako hlavní NTB.Michal.v píše:A co byste rekli treba na tohle:
MSI GT70, kde je GTX970M?
Mate nekdo s timto notebookem vlastni zkusenost? Podle parametru vypada hodne slusne.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
Zpět na „Jaký vybrat notebook“