MSI GS30
MSI GS30
Velmi zajímavou 13ctku posílá na trh MSI tento podzim.Hlavní devíza tohoto modelu tkví v externím doku na grafickou kartu.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Možná bude dostupný co nevidět viz https://www.facebook.com/media/set/?set ... 491&type=1 Vypadá to zajímavě, není tam jen externi grafika, ale i zdroj, ozvučení a pravděpodobně disk, v notebooku bude jen procesor, integrovaná grafika a ssd, takže po připojení k dokině z toho může být plnohodnotný kompl.
GS30 bude u nás zatím k dispozici pouze v kombinaci s dokem, samostatně ne. Cena bude kolem 65 tisíc kč s tím, že v doku bude grafika GTX 980 Gaming. Později se objeví i verze s GTX 970 Gaming. Samotný noťas je opravdu lehký, dobře zpracovaný s pevným tělem. Trochu rušivým elementem jsou bílé linky, jež svítí na jeho přední hraně. Po připojení do doku se deaktivuje displej s z noťasu se využívá jen procesor a SSD disk se systémem, takže externí monitor, klávesnice a myš jsou potřeba. Klávesnice a touchpad noťasu teda fungují i po připojení, ale kdo by na nich něco dělal a díval se vedle na externí monitor že.. Dokina má v sobě další HDD, zdroj a grafiku, vše je vyměnitelné. Dále taky obsahu repráky, ale ty aby vám hrály jen z jedné strany, to je na pytel.
NB: MSI GX660 (stock + i7 840QM & 8GB RAM), MSI GS70 2QE (i7 4710 MQ + GTX 970M)
PC: i7 6900K + MSI GTX 1080..
Pravdou je, že se hodně lidí ptá po samotném noťasu, který ale zatím u nás nabízen nebude. On totiž malý 13" prcek s váhou kolem 1 kg, SSD a plnohodnotnou mobilní i7 (žádné ULV) se líbí i mě, ovšem to už pak není GAMING, když si k tomu nekoupíš i krabici s GTX 980 Prezentováno to bylo jako vhodné pro manažery či studenty - do práce či na přednášky nosíš malý noťas, doma/na koleji jej pak cvakneš do doku a můžeš si dát kteroukoli hru na ultra. Pár bláznů si to podle mě koupí. A pokud se nakonec bude prodávat i samotný notebook za rozumnou cenu, tak by se to mohlo chytnout, uvidíme.
NB: MSI GX660 (stock + i7 840QM & 8GB RAM), MSI GS70 2QE (i7 4710 MQ + GTX 970M)
Neviem co planuje MSI s GS30 ale ten notebook a dok maju z mojho pohladu minimalne 3 faily designu:
- na pripojenie/odpojenie je nutne notebook vypnut
- notebook nie je pripojeny kablom ale treba ho nacvaknut na vrchnu cast doku cca 20cm nad stolom cim sa stava po zadokovani uplne nepouzitelny lebo...
- uplne najvacsi fail je, ze po pripojeni do doku sa vyplne interny displej a desktopova grafika funguje len s externym.
To uz mi pride jednoduchsie a podstatne lacnejsie mat kompletne PC a len do neho synchronizovat data z lubovolneho portable notebooku cez lan/wifi.
- na pripojenie/odpojenie je nutne notebook vypnut
- notebook nie je pripojeny kablom ale treba ho nacvaknut na vrchnu cast doku cca 20cm nad stolom cim sa stava po zadokovani uplne nepouzitelny lebo...
- uplne najvacsi fail je, ze po pripojeni do doku sa vyplne interny displej a desktopova grafika funguje len s externym.
To uz mi pride jednoduchsie a podstatne lacnejsie mat kompletne PC a len do neho synchronizovat data z lubovolneho portable notebooku cez lan/wifi.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Na prezentaci jej párkrát vypojili za chodu. Nemělo by se to, noťas chvíli nadává, kdo ví, kolikrát to takhle vydrží. Vypínání je otravné, ale díky rychlému procesoru a SSD otázkou pár vteřin. Ale chápu pointu, bez vypínání to asi udělat nešlo. Ta nepoužitelnost je dána použitím plného PCI-e x16 a souvisí to s tvou další poznámkou - kdo by hrál na 13,3" displeji? Já teda rozhodně ne. Prostě se počítá s tím, že když už noťas dáš do doku, jdeš hrát a u toho chceš mít pohodlí stolního PC.
Nápad je to rozhodně zajímavý, ale jak píšeš, klasický stolní PC a přenosný ultrabook se synchronizací přes cloud/wifi/lan bude výhodnějším řešením.
Nápad je to rozhodně zajímavý, ale jak píšeš, klasický stolní PC a přenosný ultrabook se synchronizací přes cloud/wifi/lan bude výhodnějším řešením.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jestli se to bude muset vypínat, tak je to úplně zabitý. Zkušenost z praxe - lidi to chtěj cvaknout a hotovo. Navíc když to nejde použít s interním zobrazovadlem/klávesnicí/touchpadem, tak se to pořádně ani nedá někam přestěhovat (třeba na týden na chatu a tak)... už se musí rázem tahat všechno.
Líbí se mi to jako ukázka toho, co lze vyrobit. Jinak ovšem za praktičnost to asi žádnou cenu nevyhraje
Líbí se mi to jako ukázka toho, co lze vyrobit. Jinak ovšem za praktičnost to asi žádnou cenu nevyhraje
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
vavroň: presne ako swarm pise. Imho investovat do draheho vykonneho notebooku a herneho zvlast sa oplati len koli mobilite.
Ked kupim herny notebook/workstation tak mi staci prestahovat ten notebook.
Ked kupim Alienware 13 tak staci notebook a dok.
Ked kupim GS30 tak treba notebook, dok, monitor, klavesnicu a mys.
S dokom ma GS30 vykon na urovni desktopu ale aj mobilitu na urovni desktopu. Z mojho pohladu je zaujimavy akurat ten notebook s quadcore v tenkej 13tke ale obavam sa, ze to bude vyrazne na ukor teplot a hlucnosti.
Ked kupim herny notebook/workstation tak mi staci prestahovat ten notebook.
Ked kupim Alienware 13 tak staci notebook a dok.
Ked kupim GS30 tak treba notebook, dok, monitor, klavesnicu a mys.
S dokom ma GS30 vykon na urovni desktopu ale aj mobilitu na urovni desktopu. Z mojho pohladu je zaujimavy akurat ten notebook s quadcore v tenkej 13tke ale obavam sa, ze to bude vyrazne na ukor teplot a hlucnosti.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Ano v tom přenášení s vámi souhlasím. Taky souhlasím, že samotný noťas nevypadá špatně, ohledně teplot a chlazení bohužel nemám žádné informace, to si budeme muset počkat na testy. I proto je škoda, že se zatím neuvažuje o prodeji jednotlivě. Buď všechno nebo nic. Sám jsem zvědavý, jakou to bude mít u nás prodejnost.
Edit: Tak nakonec to vypadá, že i u nás bude k dostání noťas a dok samostatně, ohledně cen jednotlivých kusů zatím nic nevím.
Edit: Tak nakonec to vypadá, že i u nás bude k dostání noťas a dok samostatně, ohledně cen jednotlivých kusů zatím nic nevím.