zmenil jsem zamestnavatele a s tezkym srdcem jsem musel odvzdat svoji X230tku. U noveho zamestnavatele jsem vyfasoval 15" HP 440 (sucks), na kterem je jedina pozitivni vec SSDcko.
Notebook jsem tak nechal lezet v office a dal pracuju na svem tabletu Acer Iconia W700, protoze docela dost cestuju a tahat 15" neni uplne cool.
Vykonostne nicmene u tabletu dost casto narazim na jeho hranice... skok z i7 (a na nizsi RAM), kterou jsem mel v x230 je dost citelny. Na druhou stranu dotykove rozhrani Win 8.1 mi sedi.
Cena: v ramci nabidky ceskych e-shopu cca do 40 000Kc; notebook budu kupovat v HongKongu, takze cena bude trosku jinde.
V praci potrebuju primarne:
- outlook

- ms office balik (vcetne ms project)
Funkcni pozadavky:
- dockovatelnost
- 13" max
- idealne matny displej (neni nutny dotykac) , nepotrebuju 4k rozliseni

- dlouha vydrz baterie
- plny ethernet konektor / minimalne 2 USB 3.0
Predbezne jsem se dival v ramci Thinkpad rodiny na x240 (i7/i5, 8GB RAM, 250tka SSD, + jsem se dival, ze je v nabidce i FHD displej)
Dal mi padl do oka novy Dell XPS 13 (je fakt krasny

Respektive Dell latitude 7000 series vypada jako idealni kombinace, toho co bych chtel...
- ale ne a ne ho naklikat nekde v konfiguraci, ktera by se mi libila (i5/i7 5th gen, 8GB RAM, 256GB SSD)
Dock mam aktualne vyreseny pro teblet v podobe USB 3.0 docku, ale do idealniho stavu to ma daleko.
- Vubec nemam predstavu o konkurenci. Napada vas neco? Dell?
- Nabizi nekdo business 2v1 s rozumnym vykonem?
- Toshiba? Ma smysl cekat na vic notebooku s Mkovym procesorem nez je Lenovo Yoga 3 Pro?
- A nebo - se vykaslat na novou masinu a koupit (napr. od code) jetou x230/220, nahodit SSD a pripadne novou baterku?
- v ramci 5th generace Intel procesoru - ma pro "kancelarskou praci, s vyjimecnym hranim si s videem/fotkama" resit i7?