Zdravím,
přemýšlím nad ntb převážně na hry. Není možnost normálního pc, protože budu brát ntb do kanceláře, kde občas nikdo nepřijde celé dny tak ať se mám jak zabavit a zároveň bych ho využíval i doma připojením na monitor, kde sice pc momentálně je, ale už stařík.
Více méně už mám vybraný model a jedná se mi už jenom o komponenty.
http://www.czc.cz/msi-gs60-ghost-2pc-03 ... 52/produkt
http://www.czc.cz/msi-gs60-2pe-048cz-gh ... 39/produkt
http://www.czc.cz/msi-gs60-2qe-098cz-gh ... 00/produkt
Hlavně se mi jedná o grafiku, kdy na to co hraju (BF4, Diablo 3, WoW, Guild Wars 2, Tomb Raider apod) by mi měla stačit 860m(viz videa na yt s tou verzi msi) i když verze s výkonnější 870m má v cenně win (ty bych možná nekupoval) a SSD (které bych si nejspíš pořidil). A poslední verze s 970m je výkonem uplně někde jinde takže investice do budoucna a taky tolik netopí.
Takže otázka jestli se vyplatí investice do výkonné grafiky, protože 860m i 870m mají Kepler jádro a podstatně vyžší teploty, kdy mám obavu, že by přehřívání bylo problém např kratší životnost ntb.
Co se týká možností u jiných značek tak Acer doma nechci po špatných zkušenosti s dvouma ntb od nich. Lenovo má lesklý displej a ohlasy na jejich servis mě odradily.
Nový ntb převážně na hry
- Chlebovnik
- guru
Vem Asus s 980M: http://notebooky.heureka.cz/asus-g751jy-t7034h/
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Mám gs60 s GTX 860M. Při hraní jsem zatím nenarazil na problémy, sekání atd. Trochu víc topí a je hlučnější. Při možnosti většího rozpočtu bych spíše uvažoval o gtx 970M, aby hry zvládal na hodně slušné úrovni několik dalších let.
Osobně by mi u HP Omen vadila absence numerického bloku klávesnice a horší možnost upgradu (pokud jsem správně pochopil, tak do HP Omen se nedá vlézt bez oddělání nějaké speciální gumy). Jinak je to ale nádherný stroj.
A co se týče servisu, tak jediným nedostatkem je relativně dlouhá doba bez notebooku (u mých dvou reklamací 2 a 3 týdny) - jednalo se o výměnu šasi s klávesnicí (mezerník špatně reagoval) a pak problémy s displejem (vyměněn za nový).
Osobně by mi u HP Omen vadila absence numerického bloku klávesnice a horší možnost upgradu (pokud jsem správně pochopil, tak do HP Omen se nedá vlézt bez oddělání nějaké speciální gumy). Jinak je to ale nádherný stroj.
A co se týče servisu, tak jediným nedostatkem je relativně dlouhá doba bez notebooku (u mých dvou reklamací 2 a 3 týdny) - jednalo se o výměnu šasi s klávesnicí (mezerník špatně reagoval) a pak problémy s displejem (vyměněn za nový).
No to je hodne odvazne pran, aby vydrzel dalsich nevim kolik let na hry...nevim jak se posunula narocnost her, ale kdyz jsem kupoval G74sx s GTX560 (po pretaktovani jako GTX570) taky jsem si rikal koli vydrzi a kde je tetkom? To jen na zamysleni...jeste ze uz tolik neparim a prachy radeji vrazim do neceho jineho
A nezapomen prikoupit delsi zaruku, vrazit takovy peniz do NTB aby mi po dvou letech klekla deska... Znamy co opravuje notebooky rika, ze horsi nez koupe auta je koupe notesu no ale potrebujeme je tak co ze...
A nezapomen prikoupit delsi zaruku, vrazit takovy peniz do NTB aby mi po dvou letech klekla deska... Znamy co opravuje notebooky rika, ze horsi nez koupe auta je koupe notesu no ale potrebujeme je tak co ze...
Asus G74SX + Asus UX390UA + Legion 5 17", i7 10750H/16GB/GTX1660Ti/1,5TBNVMe + HP Elitebook 845 G8 + HP Zbook 15 Fury G8
Samozřejmě, výkon GK roste hodně rychle. Ale rozdíl mezi GTX 860M a GTX 970M je opravdu výrazný a tudíž i zastarání přístroje co se týče herního výkonu bude daleko pomalejší. Samozřejmě pokud se toho noťas dožije . Delší záruku jsem neřešil. Dostal jsem 3 měsíce bonus od MSI za registraci a budu doufat (že přežije nebo budou ještě dvě reklamace do konce záruky ).
Zpět na „Jaký vybrat notebook“