Zacnu studovat na VS, takze budu muset jezdit a NB bude doufam nejlepsi variantou.
Cenová relace: max. 33 000 Kč
Použití: Studium na VŠ IT, tvorba videí, práce, internet, hraní her (WoW, WT, HotS, Witcher3).
Uhlopříčka: max 15,6"
Pamět grafické karty: 2 GB+
RAM: 8 GB+
Kapacita disku: 750 GB+
Mechanika: může být
USB2/3 porty: víc USB3 než USB2
Num. klávesnice výhodou
Můj výběr: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... =308434350
Další požadavky: Přiměřeně těžký, jelikož s ním budu cestovat v batohu s potřebami ke studiu (kolej-škola-domov). Výstup chlazení graf. karty vlevo nebo dozadu. Vpravo budu pracovat s myší a nemám rád, když mi na ruku pořád něco fouká, ke všemu teplý vzduch. Tím pádem i co nejméně konektorů na pravé straně (abych mohl všechny pohodlně využít, jack a 1 USB ale na pravé straně přežiji).
Dotaz:
Mám začít uvažovat nad koupí chladící desky pro NB, když ho budu zatěžovat hraním, abych něco neuvařil?
NB max 15,6" do 33k nej s num klav, studium IT a na hry
Počkej až začneš studovat. Tvůj pohled je teď hodně zkreslený. Pár bodů z mého pohledu.
Tam kde budeš potřebovat PC budeš mít PC v učebně - stačí Flashka / cloud
Tam kde budeš potřebovat psát se ti víc bude hodit tužka a papír. Umíš všemi 10ti ?
Tam kde budeš spát, snad budeš mít misto na PC / ntb + dock
Pokud chceš ntb nosit na přednášky a tam hrát/koukat na retardbook či youtube, rovnou se na tu školu vykašli. Pokud to nejsou práva ve Plzni
Protože přednášky které budou zbytečné budeš trávit v hospodě nebo na intru. A ty kde budeš muset dávat pozor - tam prostě budeš dávat pozor.
A. pořádnej notes - dle mého nic moc
B. pořádnej notes ale 13" max s dockem - lepší
C. PC + periferie a na tahání nějakej starej kšunt typu Lenovo X200 HP 2540p atd. - po zkušenostech nej varianta
Podložku ? Bych si notebook který se sám neuchladí nikdy nekoupil dokonce ani nedoporučil !
Tam kde budeš potřebovat PC budeš mít PC v učebně - stačí Flashka / cloud
Tam kde budeš potřebovat psát se ti víc bude hodit tužka a papír. Umíš všemi 10ti ?
Tam kde budeš spát, snad budeš mít misto na PC / ntb + dock
Pokud chceš ntb nosit na přednášky a tam hrát/koukat na retardbook či youtube, rovnou se na tu školu vykašli. Pokud to nejsou práva ve Plzni

A. pořádnej notes - dle mého nic moc
B. pořádnej notes ale 13" max s dockem - lepší
C. PC + periferie a na tahání nějakej starej kšunt typu Lenovo X200 HP 2540p atd. - po zkušenostech nej varianta
Podložku ? Bych si notebook který se sám neuchladí nikdy nekoupil dokonce ani nedoporučil !
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
- Chlebovnik
- guru
Tak ona podložka je dobrá už jenom z pohledu ergonomie. Já ji třeba mám vzadu ještě podloženou o dalších cca 6 cm. K tomu externí klávesnici a myš. Je to luxus. Dalším plusem je, když se ti notebook díky podložce uchladí (v nízké zátěži - office apod.) pasivně. Se zbytkem souhlas.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Nevím podle čeho jsi takto usoudil. Co určitě neudělám, je vybírat NB při studiu, chci si ho ozkoušet, což už při studiu bude pozdě.
B) 13 je dost male, 15+- je lepší, dock nevyhledávám
C) odhadovaná investice 50k+ (PC, monitor, klávesnice, NB) což přesahuje rozpočet.
Zaujal mě ASUS rog do 30k. Oprati ostatním NB je vybaven procesorem i5 (ostatní i7). Takže se rozhoduji mezi ASUS a MSI
Acer, které jsou ve výběru jsem přehodnotil. Všechny mají USB porty na pravé straně a moc si neumím představit práci na něm při zapojené flashce.
B) 13 je dost male, 15+- je lepší, dock nevyhledávám
C) odhadovaná investice 50k+ (PC, monitor, klávesnice, NB) což přesahuje rozpočet.
Zaujal mě ASUS rog do 30k. Oprati ostatním NB je vybaven procesorem i5 (ostatní i7). Takže se rozhoduji mezi ASUS a MSI
Acer, které jsou ve výběru jsem přehodnotil. Všechny mají USB porty na pravé straně a moc si neumím představit práci na něm při zapojené flashce.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“