Lenovo IdeaPad Y50-70 - grafika nebo procesor?
Lenovo IdeaPad Y50-70 - grafika nebo procesor?
Ahoj, co je podle vás lepší koupě?
Jde o výkon ve hrách, jedna sestava má lepší procesor a druhá grafiku..
Vím, že pro hry je důležitější grafika, ale ten procesor je zase o dost lepší a notebook by byl používaný i pro programy typu AutoCad..
https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y50- ... =4#recenze
https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y50- ... ?o=2#popis
Jde o výkon ve hrách, jedna sestava má lepší procesor a druhá grafiku..
Vím, že pro hry je důležitější grafika, ale ten procesor je zase o dost lepší a notebook by byl používaný i pro programy typu AutoCad..
https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y50- ... =4#recenze
https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y50- ... ?o=2#popis
Stejně to moc nevyřešilo moje dilema
Pokud tě chápu správně, tak se mi snažíš říct, že je lepší investovat do toho notebooku s lepším procesorem.. ovšem tvé důvody jsou pro mě nedostačující
Cenový rozdíl je totiž malý ale rozdíl v grafikách co se výkonu týče už je větší a tak mě hlodá otázka, jestli by ten slabší procesor třeba nehrál minimální roli v těch hrách.. Vůbec netuším, jestli by ve výpočetních programech byl rozdíl mezi těmito procesory tak markantní..
Protože pokud na tom slabším procesoru půjdou hry lépe (s lepší grafikou) a v nějakých výpočetních programech bude rozdíl skoro neznatelný, pak je volba jasná.
Ale tohle já poznat neumím.. Možná jsi to myslel i takhle?
Abych navázal na tvou odpověď.. proč snižovat grafiku pokud procesor bude stačit.. Potřeboval bych najít tu hranici, podle které jasně poznám, že se skutečně vyplatí investovat do silnějšího procesoru než do grafiky..
Zkusím se zeptat jinak..
Je ten slabší procesor dostačující i pro práci s autocadem, archicadem a jim podobným programům?
Protože pokud ano, pak se spíš vyplatí si pořídit lepší grafiku, která umožní zahrát si hezčí hry

Pokud tě chápu správně, tak se mi snažíš říct, že je lepší investovat do toho notebooku s lepším procesorem.. ovšem tvé důvody jsou pro mě nedostačující

Cenový rozdíl je totiž malý ale rozdíl v grafikách co se výkonu týče už je větší a tak mě hlodá otázka, jestli by ten slabší procesor třeba nehrál minimální roli v těch hrách.. Vůbec netuším, jestli by ve výpočetních programech byl rozdíl mezi těmito procesory tak markantní..
Protože pokud na tom slabším procesoru půjdou hry lépe (s lepší grafikou) a v nějakých výpočetních programech bude rozdíl skoro neznatelný, pak je volba jasná.
Ale tohle já poznat neumím.. Možná jsi to myslel i takhle?
Abych navázal na tvou odpověď.. proč snižovat grafiku pokud procesor bude stačit.. Potřeboval bych najít tu hranici, podle které jasně poznám, že se skutečně vyplatí investovat do silnějšího procesoru než do grafiky..
Zkusím se zeptat jinak..
Je ten slabší procesor dostačující i pro práci s autocadem, archicadem a jim podobným programům?
Protože pokud ano, pak se spíš vyplatí si pořídit lepší grafiku, která umožní zahrát si hezčí hry

U herních NTB se zaměřuji v první řadě na kvalitu chlazení,kvalitu displeje,síťovky.A až poté mě zajímá "hrubý" výkon.A zde Lenovo moc nevyniká.(ve srovnání s Asusem G a MSI GT) Já osobně bych volil silnější procesor.Výkon 860vs960 je po lehčí úpravě obdobný.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
- Chlebovnik
- guru
PuGRcz píše:Na notebookchecku je rozdíl mezi 860vs960 až přes 30%
Tak to bych chtěl viděl.

Je to naprosto stejný čip s pouze o pár desítek MHz navýšenou frekvencí u 960M. Za mě lepší procesor. Ale já bych se asi poohlídnul úplně jinde. Notebook, který neudrží turbo takty v zátěží, bych nechtěl.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
- Chlebovnik
- guru
Asi Acer V15 Nitro, to je taková osvědčená klasika.
Jo a u těch testů "grafik" se nezapomeň koukat na to, s jakým procesorem konkrétní hru na té grafice testují.
Jo a u těch testů "grafik" se nezapomeň koukat na to, s jakým procesorem konkrétní hru na té grafice testují.

• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
• ThinkPad T61p
• ThinkPad T61p
Chlebovnik píše:Notebook, který neudrží turbo takty v zátěží, bych nechtěl.
A pak mu doporučíš Nitro,to si děláš kozy

Acer Aspire S13 S5-371 (i5-6200U, Intel HD520, 8GB RAM, 256GB SSD)
- Chlebovnik
- guru
sajty píše:Chlebovnik píše:Notebook, který neudrží turbo takty v zátěží, bych nechtěl.
A pak mu doporučíš Nitro,to si děláš kozy.
Směj se jak chceš, pravdou ovšem zůstává, že Y50-70 má throttling nastaven MNOHEM agresivněji než Nitro.
• ThinkPad T61p
• ThinkPad T61p
Hele, na Tvé dilema mám rychlou pomoc.
Ten notebook s GTX860M neber, protože nemá IPS display.
Na ALZE píšou nesmysly.
IPS mají až nové konfigy s GTX960M.
Jinak je pravda, co psali kolegové výše, tedy že výkon GTX860M a GTX960M je +- stejný.
Musíš brát v potaz spojený CPU při testu a většinou i novější ovladače.
Co se AutoCADu týče, důležité je vědět jak náročné sestavy budeš dělat, jestli 2D nebo i solid.
Jsou notebooky, které zvládnou základní práci i s integrovanou grafikou a tu náročnější nedají ani nejlepší herní GPU, tam potřebuješ už profi grafiku s CAD certifikací
Ten notebook s GTX860M neber, protože nemá IPS display.
Na ALZE píšou nesmysly.
IPS mají až nové konfigy s GTX960M.
Jinak je pravda, co psali kolegové výše, tedy že výkon GTX860M a GTX960M je +- stejný.
Musíš brát v potaz spojený CPU při testu a většinou i novější ovladače.
Co se AutoCADu týče, důležité je vědět jak náročné sestavy budeš dělat, jestli 2D nebo i solid.
Jsou notebooky, které zvládnou základní práci i s integrovanou grafikou a tu náročnější nedají ani nejlepší herní GPU, tam potřebuješ už profi grafiku s CAD certifikací

Asus ROG Strix G18
Zpět na „Jaký vybrat notebook“