jako 90% studentu ma podobne stroje a slabsi a funguji na nich, jen to je komfortu. Zvyknes si na vse. Navic je moznost ze si vyberes specializaci, kdy ten graficky vykon nebudes az zas tolik potrebovat a uprednostnich ten vypoctovy.
Navicj ak jsem jiz rikal, na bakalarovi, jeniny co budes stale delat jsou ruzny protokoly, seminarky a podobne. S grafickymi programy se tam az zas tolik nedela, ale muzes si v nich delat ve svych volnych chvilich a zlepsovat se tak v nich.
To lenovo co jsi postoval nema OS, osobne mam drobek neduveru k modelove rade ideapad, proto vzdy postuju neoc jineho. Pocitej s tim ze to bude multimedial, dale ma vysoky vykon, tak aby to bylo schopno jej uchladit.
Pokud bych mel nabidnout alternativu z pracovni tridy, tak napr.
HP 640/650, dell 5440/5450/5540/5550, toshiba tecra Z40/Z50 akorat tam budes casto na hrane s cenou a s integrovanou grafikou, zase ale budes mit novy stroj. U dellu je vyhoda v NBD zaruce (neco se ti poroucha, tak necekas 30 dni na vyrizeni reklamace, ale druhy den k tobe prijede technik a opravi to. Navic u vetsiny (mozna vsech) techto pracovnich stroju mas krom W8.1 moznost jit i do W7, coz pro me by byla take vyhoda, nebot na 8 jsem si dodnes nezvykl.
dale z multimedialu je docela chvalen acer V15 nitro black , ma ho i zdejsi moderator swarm.
http://www.notebookcheck.net/ na teto strance si pak muzes udelat vykonove porovnani procesoru, grafik, dale najit podrobne testy velkeho mnozstvi notebooku (ty o kterych se ti bavime by tam mely byt vsechny)
jinak moje konfigurace
i5 480M
4Gb ram
GF 330M
procesor vicemen bez problemu
ramka misty silne dochazi
grafika pri nenarocne praci v pohode, ale jak zacnu delat neco nacneho, sestavu se slozitymi dily, tak ji dochazi dech.
edit. blby na tom repas dellu je ze uz to nekdo pres tebou cca 3-4 roky pouzival (ovsem mohl to byt klidne zalozni kus) a ty nevis kdo, jak se k tomu choval, takze ti to muze pak vydzet treba mesic, nebo i 5 let. Na druhou stranu mas na to 2 roky zaruku, tak nemyslim ze by porodavali neco co by nemelo vydzet a recenze maji dobry. Dale by mi vadila vysoka hmotnost, na druhou stranu je to poctivy notebook, takze neco vazit musi.