Chlazeni notebooku

notebooky Asus a vše kolem nich
homer.ml
občas něco napíše
Příspěvky: 2
Registrován: 11 srp 2007 17:12
Kontaktovat uživatele:

Chlazeni notebooku

Příspěvekod homer.ml » 02 zář 2007 16:21

Nejak sem uz hledal a jedine ceho sem se dohledal bylo upraveni VOLTAGE u procesoru bohuzel ale program NHC nejak nechce spolupracovat s procesorem co mam...Tak me napadlo ze bych mohl dosahnout lepciho chlazeni tim ze bych otocil smer otaceni ventilatoru.Mylism si ze kdyz by ventilator nasaval okolni vzduch bylo by chlazeni kvalitnejsi nez kdyz ho vyfukuje.Nebo jestli by nekdo pro me mel jinou radu.Chlazeni jsem uz cistil, hlucnost se snizila coz je pravda ale i pres to se ochalzovani spina celkem casto.A je pomerne hlucne.Diky za kazdy postreh.

Mountin
píše často
Příspěvky: 387
Registrován: 05 srp 2007 15:34
Bydliště: Krkonoše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mountin » 03 zář 2007 12:33

ehm a teplej vzduch by vychazel kudy? a neboj ono to někudy, ten vzduch nasává
Live youre life, like it's youre last day... and then die
FSC Amilo Xa 1526: Tur.X2 TL56; 1024MB RAM; 160GB 5400.0; Go7600 256MB; Microsoft VHP; 17"

Radowan
občas něco napíše
Příspěvky: 2
Registrován: 01 zář 2007 08:54

Příspěvekod Radowan » 03 zář 2007 12:58

Chlazení ti spíná, to máš celkem dobré, mě jede pořád a teplota se pohybuje okolo 60-70'C Za provozu se mi nestane, že by ventilator vypnul. Tobě ano? K tomuto bych rád dospěl. Jedna strana píše software, jedna vyčistit ventilátor. Já mám ale notýsek 1měsíc a teplota mě už teď znervoznuje. Mate nekdo zkusenost s rozdelanim notysku v dobe zaruky?

homer.ml
občas něco napíše
Příspěvky: 2
Registrován: 11 srp 2007 17:12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod homer.ml » 04 zář 2007 07:36

NO je mi jasny ze ot nekde ten vzduch nasava, jen sem se ptal na nazor jestli by bylo chzaleni lepci kdyz by ventilator bezel opacne.Je fakt teda ze sem asi rozmazlenej protoze to co sem tu cetl tak si muzu piskat.ASUS NB PROBE mi ukazuje teplotu pri normalu 50 stupnu procesor a HHD 34 stupnu.Pri vetsim zatizeni se nedostanu pres 60 a 40 a prave proto je mi divny ze ten ventilator spina tak casto.Protoze notebook nevyuzivam an hrany nebo nejaky programy ktery potrebujou poradnej vykon...Dyztak jeste k rozebrani notebooku, taky ho mam v zaruce ale pri rozebirani sem nikde nenašel zadnou plomu (mozna nai neni) a rozebrat ventilator neni nic slozityho.NOtebook sem otocil nasel si krtku ktera zakryva ventilator, je pripevnena dvema srouby, ty sem odsrouboval, sundat sla pomerne snadno.A naskytl se mi pohled na ventilator a nejakej kus alobalu (to je lepici paska ktera se pouziva ve vzduchotechnice pro tesneni der) ten opatrne sundal ale NEVYHODIL.Po chvilce zkoumani jsem odsrouboval dva sroubky co drzi ventilator, odpojil napajeni a vyndal ho.Vycistil chuchvalce pracu z ventilatoru a z h´medeny mrizky.Sundal sem celkem pekne chucvalec.Pak jeste vzduchem poradne profoukal skvirky na ty medeny destice (chladici) no proste vsecko poradne vydrbal:)A pak nasadil zpatky.Poradne utesnil tou lepici paskou vsechny dirky aby vzduj odchazel presne tak jak ma.Namontoval srouby, naacvakl konektor pro napajeni chvilku zapasil s nasazovanik krytky.A bylo hotovo.Jefakt ze notebook mel hnedka lepci zvuk.


Zpět na „notebooky Asus“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů