Acer Predator 15 - overview, postřehy a zkušenosti
Já když řešil náhradu Asusu G75 tak jsem nakonec taky šel do menšího a lehčího stroje (G550JK) a nelituju. V poslední době jsem byl líný tahat herní 17 i autem, že bych jí bral někam letecky mě ani nenapadlo. Ale celokovová patnácka, to je pohoda.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]
Takze po 10tich dnoch pouzivania zhrniem svoj laicky nazor na tento NB...kupil som ho v konfiguracii i7,GTX970m,16Gb Ram,128GB SSD...
Takze ako plusy by som dal jednoznacne vykon,displej a hlavne zvuk...Zatial som skusal len GTA 5 a novy Dirt Rally...vsetko slape jak ma, zatial nesklamal,ziadne restarty ale poklesy vykonu po dlhodobom hrani...teploty CPU do 88 stupnov a GPU 70...hlucnost fanov je podla mojho nazoru relativne nizka,porovnavam s Asusom G750JZ ktory som mal naposledy...dizajn notebooku je podla mojho nazoru prehnany...hlavne to protivne logo vzadu ale naopak okolie zaujalo az prilis...je to vec v kusu. Co sa tyka kvality spracovania nemam dovod mu nic vycitat,vsetko pekne sedi,nic sa neprehyba,klavesnica luxus...je to tazka krava.Ale stym som pocital...vzdy lepsie jak G750tka Zvuk ma neskutocne ocaril , hlavne s pouzitim predistalovanym programom Dolby Audio kde mate moznost menit profily...dynamicky,hra,filmy a podobne...pri dynamickom rezime sa zvuk zvysi skoro o polovicu a vytvara uzastny pocit priestoroveho ozvucenia...nic lepsie som na NB nepocul klobuk dolu...Co sa tyka vydrze pri surfovani a sledovani filmou ostal som milo prekvapeny...na takto vykonny NB som takuto dobru vydrz naozaj necakal...pri hrani to nema cenu komentovat.
Takze zatial takto v skratke...na nejake vykonove testy nemam velmi cas a priznam sa ze ani naladu...NB mi sluzi na zabitie casu v praci a to splna na vybornu,takze testovat ho nebudem...ak niekoho nieco zaujima,kludne sa pytajte...
PS : doteraz som nepochopil naco sluzi ten pridavny fan namiesto DVD-rom...hlavne nechapem ako to zapnut Skuste mi poradit,dik
Takze ako plusy by som dal jednoznacne vykon,displej a hlavne zvuk...Zatial som skusal len GTA 5 a novy Dirt Rally...vsetko slape jak ma, zatial nesklamal,ziadne restarty ale poklesy vykonu po dlhodobom hrani...teploty CPU do 88 stupnov a GPU 70...hlucnost fanov je podla mojho nazoru relativne nizka,porovnavam s Asusom G750JZ ktory som mal naposledy...dizajn notebooku je podla mojho nazoru prehnany...hlavne to protivne logo vzadu ale naopak okolie zaujalo az prilis...je to vec v kusu. Co sa tyka kvality spracovania nemam dovod mu nic vycitat,vsetko pekne sedi,nic sa neprehyba,klavesnica luxus...je to tazka krava.Ale stym som pocital...vzdy lepsie jak G750tka Zvuk ma neskutocne ocaril , hlavne s pouzitim predistalovanym programom Dolby Audio kde mate moznost menit profily...dynamicky,hra,filmy a podobne...pri dynamickom rezime sa zvuk zvysi skoro o polovicu a vytvara uzastny pocit priestoroveho ozvucenia...nic lepsie som na NB nepocul klobuk dolu...Co sa tyka vydrze pri surfovani a sledovani filmou ostal som milo prekvapeny...na takto vykonny NB som takuto dobru vydrz naozaj necakal...pri hrani to nema cenu komentovat.
Takze zatial takto v skratke...na nejake vykonove testy nemam velmi cas a priznam sa ze ani naladu...NB mi sluzi na zabitie casu v praci a to splna na vybornu,takze testovat ho nebudem...ak niekoho nieco zaujima,kludne sa pytajte...
PS : doteraz som nepochopil naco sluzi ten pridavny fan namiesto DVD-rom...hlavne nechapem ako to zapnut Skuste mi poradit,dik
Acer Predator 15 - i7 6700HQ, GTX 980m, 16GB RAM , SSD 256GB + HDD 1TB
Asus G750JZ - i7 4700HQ, GTX880m, 8GB Ram, 1T HDD,250GB SSD - predane...
Takze moje nadsenie dnes velmi rychlo vystriedala zurivost a velke sklamanie...notebook zacal pocas hrania hadzat tvrde restarty s roznymi hlaskami...nastali aj tvrde zaseky ktore urcite neboli sposobene SW...notebook sa nijak extra nezahrieval...skor by som to typoval na HDD alebo RAM. Obnovil som aj cely win a skusil 2 hry...do 3minut to iste...
Dnes ho idem vratit v 14- dennej lehote...asi som to zariekol
Dnes ho idem vratit v 14- dennej lehote...asi som to zariekol
Závada (třeba nakopnutej disk, na který bych tipoval) se může stát u každého typu a značky notebooku - to nijak nesnižuje kvalitu notebooku jako takového nebo modelové řady.
Ps: to Ti bude někdo moc vděčnej, až dostane po Tobě s pár stovkama slevy tohohle "černého Petra", když ho vrátíš do 14 dní, bez udání důvodu v rámci dikce "koupě na dálku"...
Ps: to Ti bude někdo moc vděčnej, až dostane po Tobě s pár stovkama slevy tohohle "černého Petra", když ho vrátíš do 14 dní, bez udání důvodu v rámci dikce "koupě na dálku"...
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P
orgasmic: no, to nepopírám (taky bych to u noťasu za tuhle cenu určitě neudělal), ale lidi jsou různý a bohužel znám i z druhém strany, co to znamená "koupě na dálku" a následné vrácení zboží "v původním stavu, bez poškození, případně i v původním obalu - který zákon ale při vrácení nevyžaduje).
A znám dost "střelců", kteří místo toho, aby zvedli zadel od počítače a udělali si výlet někam do obchodu si teoreticky vybrané notebooky ošahat a vyzkoušet, tak si postupně objednají třeba 5 modelů a pak je všechny zase takhle vrátěj - pro prodejce fakt výhra, podobný typ zákazníka
A notebooky nejsou rozhodně ve stavu, kdy by se dali považovat za "jen rozbalené" nebo "krátkodobě použité" - takže pro prodejce docela velká ztráta - proto se pak na velkejch shopech takhle podobné věci "recyklují" s pár stovkama slevy, přičemž neznalec, co si to ve vidině úlitby pár stovek objedná, dostane něco takovéhleho - tedy spíše rovnou na reklamaci.
A znám dost "střelců", kteří místo toho, aby zvedli zadel od počítače a udělali si výlet někam do obchodu si teoreticky vybrané notebooky ošahat a vyzkoušet, tak si postupně objednají třeba 5 modelů a pak je všechny zase takhle vrátěj - pro prodejce fakt výhra, podobný typ zákazníka
A notebooky nejsou rozhodně ve stavu, kdy by se dali považovat za "jen rozbalené" nebo "krátkodobě použité" - takže pro prodejce docela velká ztráta - proto se pak na velkejch shopech takhle podobné věci "recyklují" s pár stovkama slevy, přičemž neznalec, co si to ve vidině úlitby pár stovek objedná, dostane něco takovéhleho - tedy spíše rovnou na reklamaci.
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
Ano,viem ze to odomna nieje spravne ale mam nato pravo...a myslim si ze za tieto peniaze by sa taketo veci nemali diat. A pre mna ako sprotrebitela ktory si za tento tovar zaplatil nemale peniaze urcite vyhodnejsie NB vratit v 14-dnovej lehote ako ho dat na reklamaciu a cakat 30dni a dufat ze sa mi vrati v normalnom stave. Samozrejme je este otazne ci by mi vobec uznali reklamaciu...takze ho idem vratit...
Ale to vsetko je na inu debatu..
Ale to vsetko je na inu debatu..
Nic neřeš a vrať to.Taky jsem si jednou domu donesl nový NTB a po chvilce hraní teplota na CPU 120.Tak jsem to hned odnesl zpět a pán mi povídal že 120 stupňů je OK.Tak jsem mu to hodil na stůl a peníze hned zpět.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Predátor 17
Tento pátek jsem si chtěl koupit Predátor17.Tak nyní nevím - pokles výkonu, špatný disk. Dělám na notebooku fotografie a téměř každý den si 2 - 3 hod. zahraji nějakou hru. U tohoto notebooku mi šlo o kvalitu obrazu, výkon, lehce vyčistitelný od prachu a chlazení. Nyní si tedy nejsem jistý když klesá výkon při hrách jestli nebude stačit za 28 000 Kč Lenovo Y700 https://www.tsbohemia.cz/lenovo-ideapad ... 32477.html a dost ušetřím. Až bych ho za 2 - 3 roky vyhazoval, tak bych nelitoval tolika peněz.
Ještě jsem uvažoval o MSI https://www.alza.cz/msi-ge62-6qc-095cz- ... d=18848814 Vypadá papírově dobře ale mám trochu strach z poruchovosti. Nebo ještě tenhle MSI ale ten má horší obrazovku, ovšem 17 palců, což bych raději. https://www.alza.cz/msi-ge72-6qc-256cz- ... d=18848814
Ještě jsem uvažoval o MSI https://www.alza.cz/msi-ge62-6qc-095cz- ... d=18848814 Vypadá papírově dobře ale mám trochu strach z poruchovosti. Nebo ještě tenhle MSI ale ten má horší obrazovku, ovšem 17 palců, což bych raději. https://www.alza.cz/msi-ge72-6qc-256cz- ... d=18848814