Vyber 2v1 za starsi NTB do 10K

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
kultus
guru

Vyber 2v1 za starsi NTB do 10K

Příspěvekod kultus » 16 led 2016 09:59

Asi se nad tim nekdo pousmeje, mavne rukou nebo primo facepalm...rad bych ale vysvetlil a co mi jde. Ve firemni drazbe jsem ulovil FS Celsius H700 s 15,6" FHD displejem, i7-620, Quadro 800 a 300GB diskem. Bral jsem ho pro holku, ktera predtim mela jen FS Amilo 2410 a stacil ji. Notebook se pouziva spis sporadicky a na beznou praci (internet, email, office). Mame doma jeste stary 10" netbook Lenovo S-10, ktery bereme jen na dovolene a celovikendove vylety.

Rad bych obe zarizeni nahradil jednim 10" FHD 2v1 hybridem s Win10 (Android???) a Intel Atom Z3735 nebo lepsim x5-Z8500? Holce mensi uhlopricka nevadi stejne ho pouziva jen obcas. Brali by sme ho na dovolene (prohlizeni/mazani/archivace fotek, koukani na filmy...), urcite bych ho doma v kresle/na zahrade vyuzil i jako tablet na internet/YT a poslouzil by jako MM centrum po pripojeni k televizi pres microHDMI. Nemusel bych tolik prenaset svuj Asus G74SX. Zadne hry ani upravy fotek ci jine narocne akce se nekonaji!!! Prosim proto nekoho se skusenostma s 2v1 o radu, pripadne kritiku meho reseni. Treba mi nektery aspekt utekl a to 2v1 nebude stacit ani pro to co jsem napsal vyse. Na vyber toho moc neni, padl mi do oka Acer Switch 10 s dobrym IPS displejem a snad dostatecnym HW, libi se mi 64GB+500GB varianta (odpadl by ext.disk). Lenovo Yoga mi prijde vybavou slabsi. Je na trhu v teto cene jeste neco zajimaveho? O repasovanem mensim notebooku kvuli prenosnosti nepremyslim...
Asus G74SX + Asus UX390UA + Legion 5 17", i7 10750H/16GB/GTX1660Ti/1,5TBNVMe + HP Elitebook 845 G8 + HP Zbook 15 Fury G8

kultus
guru

Příspěvekod kultus » 05 úno 2016 07:59

Vidim ze tady tomu nikdo nefandi, tak si odpovim sam...

Takze moje prvni domaci zkusenost s 2v1, Asus T100HA:
- otresna klavesnice, prohyba se i pri malem tlaku, velmi male (i na pomery 2v1) a hlucne klavesy
- spatny grip na stole, porad se hybe - gumove nozicky jsou spis plastove nozicky
- displej se uz pri jemnem doteku lehce prohybal, navic na IPS docela mizerne pozorovaci uhly, spatna cerna->seda a jako tresnicka zrejme vada kusu ikdyz jsem cetl i jine ohlasy na netu, podsviceni silne nerovnomerne na vic mistech silnejsi a bylo to dost videt i pri silnem svetle, se slabym rozlisenim jsem pocital
- zvuk plechovy, IMHO horsi nez z HP x2 10, ale ten jsem zkousel jen na prodejne
- podle me bude tablet na spodku predni casti po case otlaceni od dokovaci stanice
+ zpracovani-material zadku tabletu
+ nabijecka s oddelitelnym kabelem USB (jako u mnoha mobilu), moznost dokoupit delsi USB kabel
+ velikost a vaha
+ vykon, nebyl cas vyzkouset, zarizeni jsem hned dalsi den vratil

Zaverem, od zarizeni za 10K jsem cekal rozhodne vic a to ikdyz si odmyslim udajnou vadu displeje, ktera ale nebude ojedinela.

Na prodejnach jsem postupne vyzkousel:
HP x2 10: male dobre zpracovane 2v1 s relativne slusnym displejem (az na rozliseni co se da za tu cenu odpustit), da se i varianta s 500GB diskem, ma x5-Z8300 coz je novejsi lowend aspon s lepsi grafikou.

Lenovo Miix 3: spatny mono zvuk, otresny system uchyceni tabletu ke klavesnici-obe varianty, (nejen) za ty prachy supr displej-barvy, poz.uhly, FHD+ ROZLISENI, dotykova plocha

Asus T200: dobry vykon a konektivita, slusna klavesnice, horsi displej, vetsi a tezsi nez konkurence

Acer Switch 10: supr displej, akorat mohl mit silnejsi podsviceni, slusna klavesnice, ale pri vetsim naklonu tablet pada, papirove nizsi vykon, ale cert vi jak se to projevi v praxi (office, net, filmy, emaily...) - na tohle zrejme vubec, na prodejne byl i Z3735F svizny

Zaver, naslepo jsem objednal vylepseny Acer Switch 10 V s x5-Z8300, lepsi konektivitou, vylepsenym displejem i kloubem klavesnice uvidime jaky bude...to uz sme ale po sleve na 10500,-

2v1 vybiram poctive uz asi 2 tydny a pozkousel jsem snad vsechno co bylo po prodejnach beznych retezcu i eshopu, tak snad to pomuze i nekomu jinemu.
Asus G74SX + Asus UX390UA + Legion 5 17", i7 10750H/16GB/GTX1660Ti/1,5TBNVMe + HP Elitebook 845 G8 + HP Zbook 15 Fury G8

Zpět na „Jaký vybrat notebook“