Aspire V Nitro
Tak mam taky mensi problem....
Po vymene Wifi za Intel NB zacal pisat, ze bateria je zapojena, ma 94%, ale nenabija sa. Po vytiahnuti adaptera sa okamzite vypne. Bez zapojeného adaptera sa odmieta zapnut. Robi to aj bez tej WiFi karty.
Skusal som vypojit bateriu a znova ju zapojit (niekolkokrat) ale nepomohlo. Taktiez som skusal odinstalovat (podla roznych návodov na internete) Microsoft ACPI atd. Nic nepomaha.
Co s tym?
Po vymene Wifi za Intel NB zacal pisat, ze bateria je zapojena, ma 94%, ale nenabija sa. Po vytiahnuti adaptera sa okamzite vypne. Bez zapojeného adaptera sa odmieta zapnut. Robi to aj bez tej WiFi karty.
Skusal som vypojit bateriu a znova ju zapojit (niekolkokrat) ale nepomohlo. Taktiez som skusal odinstalovat (podla roznych návodov na internete) Microsoft ACPI atd. Nic nepomaha.
Co s tym?
Skusal som aj bez wifi karty. System bateriu detekuje, takze zapojena byt musi, akurát sa nenabija. Doslova zahada...
EDIT:
Vyriesene, vsetko funguje
Problem bol v tom, ze pokial nie su zasrobovane vsetky srobiky, tak bateria akoby nebola prepojena. Asi nejaky z nich tvori kontakt, z bezpecnostnych dovodov, ked sa to rozobera.
Celkom mi odlahlo
WiFi fici, W10 konecne ukazuje realnu aktualnu rychlost pripojenia (zhoduje sa s udajom v routri), teda problem bol v ovladaci Atherosu, WiDi nainstalovane - dnes vyskusam ci aj plne funkcne.
EDIT:
Vyriesene, vsetko funguje
Problem bol v tom, ze pokial nie su zasrobovane vsetky srobiky, tak bateria akoby nebola prepojena. Asi nejaky z nich tvori kontakt, z bezpecnostnych dovodov, ked sa to rozobera.
Celkom mi odlahlo
WiFi fici, W10 konecne ukazuje realnu aktualnu rychlost pripojenia (zhoduje sa s udajom v routri), teda problem bol v ovladaci Atherosu, WiDi nainstalovane - dnes vyskusam ci aj plne funkcne.
Baterka?
Prosím, rád bych věděl jakou mám šanci při reklamaci baterky v mém soukromé V15 Nitro. Prostě už vydrží max. 2,5-3,5 hod. Před rokem + to bylo tak 5-6 hod na wifi. Chápu, že baterka se opotřebuje ale po roce+?
Mám šanci na reklamaci nebo je to zbytečné? A upřímně nechce se mi notebook někde posílat jen kvůli baterii (co s těmi všemi daty na 1TB disku) ale ani vrážet peníze do nové baterky.
Jak identifikovat, že je špatná baterka?
Mám šanci na reklamaci nebo je to zbytečné? A upřímně nechce se mi notebook někde posílat jen kvůli baterii (co s těmi všemi daty na 1TB disku) ale ani vrážet peníze do nové baterky.
Jak identifikovat, že je špatná baterka?
Osobní: Acer Aspire V15 Nitro - Intel Core i5 4210U Haswell, 15.6" 1920x1080 IPS, 8GB RAM, GeForce 840M
Pracovní: Acer TravelMate P645-S, i5 5200U, 14" 1920x1080 IPS, 12GB RAM, Intel HD5500
Pracovní: Acer TravelMate P645-S, i5 5200U, 14" 1920x1080 IPS, 12GB RAM, Intel HD5500
orgasmic píše:Vyzkoušejte benchmark na baterii a zjistěte si wear level baterie.
Na záruku můžeš uplatnit pouze 6 měsíců.
v batteryinfoview mám wear level baterie 35,7%, notebook mám cca rok (něco málo přes) dnes se mi dvakrát stalo že jsem vyndal napájení při 100% procentech, počítač se vypnul s tím že je kriticky nízká úroveň nabití, zapojil jsem napájení a po minutě to opět ukazuje 100%, reklamace už tedy možná není, je něco co s tím jde dělat krom nové baterie? Mže pomoct kalibrace?
Zaruka je 2 roky, ale nevztahuje se na bezne opotrebeni. Nevim kolik cyklu jsi za ten rok stihnul, ale vypinani pri 100% mi neprijde jako bezne opotrebeni.
Edit:
Samozrejme pro spotrebitele.
Edit:
Samozrejme pro spotrebitele.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Úplně normálně - s tím, že Ti notebook rázově chcípne (to není pro spoustu komponent moc ideální) a že to dělá i v případě na 100% nabité baterii s opotřebením dle softu kolem 30%. Přijmout to musí (pakliže budeš dostatečně asertivní v jednání), samozřejmě výsledkem může být, že prostě baterie a že si musíš koupit novou. Mohou jen mile překvapit, že uznají, že takhle by se lehce opotřebená baterie chovat neměla a dají Ti tam jinou, i když už na ní prošla záruční doba.
Jedinej opruz může samozřejmě být v tom, že budeš měsíc bez notebooku a za měsíc Ti ho předaj s tím, co jsem psal výše - že baterku máš po záruce a nic jiného nenašli.A to si samozřejmě odůvodní i obhájí.
Nicméně pokud máš jiný stroj (nebude Ti absence noťasu tolik vadit), zkusil bych to - pravděpodobně Ti odešel úplně jeden z článků složené baterie a to na testru bezpečně zjistí a když budeš mít štěstí, mohou uznat i jako závadu v rámci 2leté záruky.
Jedinej opruz může samozřejmě být v tom, že budeš měsíc bez notebooku a za měsíc Ti ho předaj s tím, co jsem psal výše - že baterku máš po záruce a nic jiného nenašli.A to si samozřejmě odůvodní i obhájí.
Nicméně pokud máš jiný stroj (nebude Ti absence noťasu tolik vadit), zkusil bych to - pravděpodobně Ti odešel úplně jeden z článků složené baterie a to na testru bezpečně zjistí a když budeš mít štěstí, mohou uznat i jako závadu v rámci 2leté záruky.
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P