Cena: : 20 tisíc je strop, očekávám ale že pod 15 se asi nedostanu
Použití: Notebook budu používat při studiu na VŠ, ale bez jakýchkoliv nároků na jeho výkon. Prakticky ho skoro nebudu nosit ani do školy, takže se bude vozit spíš jen vlakem tam a zpátky. Používat ho budu na kacelářské věci, web, filmy atp.
Konstrukc:e Notebook bude cestovat jen omezeně, takže zásadní požadavky na odolnost nemám. Stejně tak nemám požadavky na vzhled. Menší hmotnost samozřejmě také ocením
Displej: Ještě nevím jestli 14' nebo 15'. Líbilo by se mi full hd. A ideálně i IPS, případně dotyková obrazovka, není to ale nutnou podmínkou, zvlášť pokud by to znamenalo velký rozdíl v ceně při jinak podobných vlastnostech.
Baterie Ideálně by mě počítač vydržet cca. 2 hodiny - cesta vlakem atp.
Zásadní pro mě je, aby notebook pohodlně zvládal web, filmy a programy typu ms office a aby se na něj dalo solidně koukat (myslím displej). Ostatní bonusy jako dobrá odolnost, velká výdrž na baterce... jsou sice zajímavé, ale obejdu se bez nich a přišlo by mi zbytečné na ně příliš připlácet.
Uvažuji o tomto, ale nedokáži odečíst, zda je tam IPS nebo LED, jaké je vlastně rozlišení a taky nemůžu najít žádnou recenzi.
https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-yoga ... d=18842920
Notebook 15 - 20 000, učení, filmy, web
Když to tak čtu, tak mi z toho docela dobře vychází HP Probook, např. verze 450 G3
Je to 15" verze za necelých 13k ... https://www.mironet.cz/hp-probook-450-g ... +dp266367/
Core i3-6100U, takže nový Skylake bez turboboostu, ale podobně výkonej jako i5-5200U, 4GB paměti na tvé účely bohatě stačí, 1TB disk na ty filmy a další:
- volný M.2 sata konektor uživatelsky dostupný...přikoupíš SSD, zasuneš a třeba přes Acronis přesuneš systém.
- baterie při kancelářské práci opravdu těch 6-7 hodin vydrží! Přehrávání videa tak 5 hodin
- podsvícená klávesnice
- skvělá konstrukce, opravdu klávesnice se ani nehne, hliník nebo jeho imitace okolo je příjemně chladný
- LCD je sice jen TNko, v recenzích co jsem četl za to má mínusy, ale není to tak špatný jak jsem myslel.
Každopádně před koupí si ho můžeš prohlídnout třeba v showroomu v Alze, v Mironetu ho neměli vystavenej.
Je to 15" verze za necelých 13k ... https://www.mironet.cz/hp-probook-450-g ... +dp266367/
Core i3-6100U, takže nový Skylake bez turboboostu, ale podobně výkonej jako i5-5200U, 4GB paměti na tvé účely bohatě stačí, 1TB disk na ty filmy a další:
- volný M.2 sata konektor uživatelsky dostupný...přikoupíš SSD, zasuneš a třeba přes Acronis přesuneš systém.
- baterie při kancelářské práci opravdu těch 6-7 hodin vydrží! Přehrávání videa tak 5 hodin
- podsvícená klávesnice
- skvělá konstrukce, opravdu klávesnice se ani nehne, hliník nebo jeho imitace okolo je příjemně chladný
- LCD je sice jen TNko, v recenzích co jsem četl za to má mínusy, ale není to tak špatný jak jsem myslel.
Každopádně před koupí si ho můžeš prohlídnout třeba v showroomu v Alze, v Mironetu ho neměli vystavenej.
Acer Predator 17 - i7-6700HQ N970m 6GB VRAM
Asus G73JH - i7-920XM, SSD SX900
MSI GX700-061CZ T9500 2.6Ghz N9600mGT
Asus G73JH - i7-920XM, SSD SX900
MSI GX700-061CZ T9500 2.6Ghz N9600mGT
Zpět na „Jaký vybrat notebook“