Zdravím
Vybírám nový notebook na práci a školu do cca 40k.
Moje požadavky jsou - 1. špičková kvalita zpracování, 2. malé rozměry (13-14 palců), 3. dlouhá výdrž na baterii, 4. slušný displej (FHD, IPS, bez PWM)
Vylučovacím procesem jsem se dopracoval k Dellu XPS 13 a k Lenovu X1 v4
Po přečtení mnoha fór a recenzí se nemohu mezi těmito dvěma rozhodnout. Oba tyto notebooky mají dle uživatelů své neduhy - u Dellu se údajně objevuje pištění cívek, u Lenova byly občas hlášeny defekty v materiálu.
Který z těchto dvou byste mi doporučili? Je nějaký jiný notebook o kterém bych měl uvažovat?
Díky všem
Dell XPS 13 vs Lenovo X1 v4 - notebook na práci do 40k
Toshiba Portege https://www.alza.cz/toshiba-portege-z30 ... d=18842920
Asus Zenbook https://www.alza.cz/asus-zenbook-ux305u ... d=18842920
Apple MacBook https://www.alza.cz/macbook-pro-13-reti ... d=18842920
Mě osobně se líbí XPS 13.
Asus Zenbook https://www.alza.cz/asus-zenbook-ux305u ... d=18842920
Apple MacBook https://www.alza.cz/macbook-pro-13-reti ... d=18842920
Mě osobně se líbí XPS 13.
Asus ROG Strix G18
Díky
Nad Macbookem vůbec nepřemýšlím (preferuji windows)
Zenbook se mi nelíbí a slyšel jsem ne moc přívětivé věci o konstrukci.
Toshibu jsem již zavrhl, sice splňuje mnoho požadavků, ale z recenzí a zkušeností co jsem si prošel, byla ve všem v této kategorii spíše průměrná (a tolik se mi nelíbí - je to malichernost, ale s tím notebookem budu X let každý den a občas bych se na něj chtěl i dívat )
Osobně se přikláním k XPS z toho důvodu, že za stejnou cenu jako X1 carbon mi nabídne i7 6600U a 512GB SSD, oproti i5 6200U a 256GB SSD.
Uvědomuji si že rozdíl v procesorech je zanedbatelný a bude zapřičiňovat o něco vyšší teplotu, ale do budoucna každý kousek výkonu navíc je plus.
Na druhou stranu, u X1 bych měl rok záruky navíc, matný displej a nižší hmotnost.
Nad Macbookem vůbec nepřemýšlím (preferuji windows)
Zenbook se mi nelíbí a slyšel jsem ne moc přívětivé věci o konstrukci.
Toshibu jsem již zavrhl, sice splňuje mnoho požadavků, ale z recenzí a zkušeností co jsem si prošel, byla ve všem v této kategorii spíše průměrná (a tolik se mi nelíbí - je to malichernost, ale s tím notebookem budu X let každý den a občas bych se na něj chtěl i dívat )
Osobně se přikláním k XPS z toho důvodu, že za stejnou cenu jako X1 carbon mi nabídne i7 6600U a 512GB SSD, oproti i5 6200U a 256GB SSD.
Uvědomuji si že rozdíl v procesorech je zanedbatelný a bude zapřičiňovat o něco vyšší teplotu, ale do budoucna každý kousek výkonu navíc je plus.
Na druhou stranu, u X1 bych měl rok záruky navíc, matný displej a nižší hmotnost.
XPS13 je super, ta velikost nemá konkurenci, je to kvalitně udělaný notebook. Vše se dočteš v milionu recenzí. Výdrž mojeho (i5 s FHD) je kolem 8-9 hodin kancelářské práce, když se neomezuju (kvantum spuštěných programů, desítky tabů ve FF, silnější podsvícení), není problém se dostat i přes 10 hodin při slabém podsvícení. Touch a i7 samozřejmě vydrží méně (cca o 20-30 %), taky počítej s tím, že se už nemusí uchladit tak často pasivně. Můj jede v podstatě trvale pasivně chlazený, ventilátor se mi roztočí akorát při hrách nebo někdy při jiné jednorázové vyšší zátěži. V podstatě o něm nevím.
Ohledně slabin:
Klávesnice má nižší zdvih, ale po pár měsících jsem si zvykl.
Coil whine přítomný mám, ale řada lidí to vůbec neslyší, řada recenzí se o tom vůbec nezmiňuje, protože si toho nevšimnou ani recenzenti pokud nedají ucho ke klávesnici. Já mám citlivý sluch a pracuju v úplném tichu, takže si toho někdy všimnu i při pracovní vzdálenosti. Není to žádné pištění, spíše takový šramot, něco jako z HDD když se zapisuje, ale asi 20x tišší. Žádné vysokofrekvenční pištění. Je to opravdu téměř nerozpoznatelné. Podle mě to má většina notebooků, akorát a) spoustě z nich jede ventilátor, který všechno přehluší nebo b) ten ruch ani nepostřehnou.
Adaptive brightness mě netrápí, často se to probírá, ale ani si toho nevšímám. U Touch verze jde vypnout, u FHD ne.
U Touch verze si dej pozor na odlesky, je to více reflektivní než bývaly kdysi lesklé verze nedotykových displejů. U těch stačilo napálit podsvícení a odlesky byly aspoň v interiéru pryč. U těch moderních dotykáčů se to odráží i v interiéru (v podstatě u všech). Displej je samozřejmě zase o něco lepší - barvy, kontrast apod.
Ohledně slabin:
Klávesnice má nižší zdvih, ale po pár měsících jsem si zvykl.
Coil whine přítomný mám, ale řada lidí to vůbec neslyší, řada recenzí se o tom vůbec nezmiňuje, protože si toho nevšimnou ani recenzenti pokud nedají ucho ke klávesnici. Já mám citlivý sluch a pracuju v úplném tichu, takže si toho někdy všimnu i při pracovní vzdálenosti. Není to žádné pištění, spíše takový šramot, něco jako z HDD když se zapisuje, ale asi 20x tišší. Žádné vysokofrekvenční pištění. Je to opravdu téměř nerozpoznatelné. Podle mě to má většina notebooků, akorát a) spoustě z nich jede ventilátor, který všechno přehluší nebo b) ten ruch ani nepostřehnou.
Adaptive brightness mě netrápí, často se to probírá, ale ani si toho nevšímám. U Touch verze jde vypnout, u FHD ne.
U Touch verze si dej pozor na odlesky, je to více reflektivní než bývaly kdysi lesklé verze nedotykových displejů. U těch stačilo napálit podsvícení a odlesky byly aspoň v interiéru pryč. U těch moderních dotykáčů se to odráží i v interiéru (v podstatě u všech). Displej je samozřejmě zase o něco lepší - barvy, kontrast apod.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“