Příspěvekod multipytla » 04 led 2017 13:16
tak přidám pár postřehu ohledně GT73VR, notebook působí už na první pohled robustně a kvalitně zpracovaný, jeho rozměry jsou o něco málo vyšší než u mého předešlého MSI GT780DX,sice se mi vejde do stejného batohu kde se předešlý notebook vešel ale už nejde zapnout.
Chlazení notebooku je prvotřídní nikde se nepřehřívá ani v maximální trvalé zátěži, ještě se mi nepovedlo překročit 80 stupnů na CPU nebo GPU, i7 CPU lze díky výkonnému chlazení trvale provozovat přetaktován na 4,06ghz, při kancelářské práci je notebook krásně tichý, při vzrustající zátěži již je chlazení slyšitelné, kdy toto se již projevuje při teplotách přibližně 65 stupňů.
Upravením profilu chlazení si lze zvolit svůj kompromis mezi teplotou a hlukem.
Výkon na současné hry ve full HD vše na MAX více než dostatečný.
Na přednášení je to již trošku macek, nicméně jsem kovaný několikaletým dennodenním přenášením GT780DX, takže v tom nevidím žádnou tragédii. K notebooku byl batoh, který svou velikostí připomíná spíše krosnu na hory, na druhou stranu je ale batoch prostorný a vše se do něj s přehledem vejde a stále je tam ještě hodně místa.
Teď nějaké ty negativa:
U notebooku v této cenové relaci, který nemá interní mechaniku trošku zamrzí, že výrobce k notebooku přiloží DVD s ovladači, manuálem a utilitami, jako vhodnější volbu bych vnímal spíše užití USB disku s ovladači, přeci jen je to z pohledu výrobce již korunová záležitost.
Nemilá věc, která mě potkala že při instalování ovladačů z přiloženého CD došlo k vypnutí LCD dispalye notebooku a ten již nenaběhl ani po restartu počítače, naštěstí po připojení extérního monitoru na kterém se obraz zobrazoval normálně a přeinstalovaním novější verze ovladačů grafiky z netu byl problém odstraněn.
Ve srovnání s předešlým GT780DX má GT73VR o něco horší příjem WIFI signálu. Co mě překvapilo, že užitím bezdrátové myši s USB přijímačem dochází u GT73VR k zarušení wifi signálu a snížení jeho rychlosti skoro na nepoužitelnou mez. Vyzkoušel jsem různé 3 myši které na jiných počítačích fungují bezvadně, možná na to může mít vliv kovové tělo notebooku, nevím.
Lenovo Legion 7 ( RTX2070 Max-Q) Lenovo Legion 7 (RTX3070 140W)