neviem sa rozhodnut medzi nasledovnymi notebookmi:
Acer Aspire 5720G-302G16Mi http://www.alza.sk/notebook-acer-aspire ... d79376.htm
Toshiba Satellite A200-10W + 1GB RAM naviac http://www.alza.sk/notebook-toshiba-sat ... d74562.htm
Compal FL90 (T7300/2x1GB RAM/160GB HDD/1GB Turbomemory/WiFi/BT) - bez OS (cena okolo 35000,- Sk aj s DPH)
Budem ho pouzivat asi ako kazdy student na Office, Hudbu, Filmy, dake programy tykajuce sa skoly (Matlab a bohvieco este) + obcas, ale to skor vynimocne nejaka hra - preto dedikovana grafika (Call of Duty 2, CS). Vydrz na baterie je dolezita ale nie prvorada. (Aspon 3 hodinky pri zapnutom wifi a browsovani by neboli zle).
Kazdy z tychto notebookov ma daco do seba, ale kazdemu nieco k dokonalosti chyba:

Acer
+ design, DVI, CPU, OS, moje dobre skuenosti s touto znackou
+ nie je vraj hlucny
- BT (to je pre mna dolezite - uz by som konecne chcel mat integrovane BT - takze velke minus)
Toshiba
+ design, hmotnost, integrovane BT 2.0, OS, kapacita HDD
+ nie je vraj hlucny
- pomalsia FSB a starsi cipset 945 namiesto 965 (to som si vsak nie moc isty ci je velky problem - hlavne co sa vykonu a vydrze tyka)
- vraj maksia konstrukcia (aj pri touchpade)
+-? rozdielne udaje o vydrzi baterie - niekde tu na fore tvrdia ze vydrzi dost, inde ze malo
VBI
+ CPU, Turbomemory (vo Viste vraj pomaha a to dost), celkovy vykon zostavy
+ nie je vraj hlucny
- nema OS (zohnat ho by nebol pre mna az taky problem, ale s legalnym aspon nie su ziadne starosti pri aktualizaciach - takze to je pre mna nevyhoda toho (cena by sa zvysila asi o 3000)
- ma divne usporiadanu klavesnicu a vraj menej kvalitny touchpad
- slabsia vydrz na bateriu
Uz sa rozhodujem viac, ako 2 tyzdne a som z toho zmateny, preto by som rad poziadal o radu, ze ktory by st zvolili vy a preco, pripadne preco nie. Zaujimali by ma hlavne skusenosti majitelov danych/pribuznych modelov. (pozitivne a negativne).
Vopred vdaka za radu
Co sa tyka servisu Aceru - ten prosim neberte do uvahy (mame doma 2 Acery - 5 a 2,5 rocny - a ani jeden sa nepokazil doteraz tak nevidim dovod, aby sa kazil aj pripadny treti