Del XPS 13" - zlobi WiFi s routerem Asus
Del XPS 13" - zlobi WiFi s routerem Asus
Poridil jsem si ntb Dell XPS 13 (9360) Touch, jenz ma wifi adapter Qualcomm Killer Wireless 1535. Doma jsem na WiFi pripojen pres router Asus rt-n12. Ntb me bohuzel na WiFi nedrzi, casto se mi odpojuje, ze neni mozno se k WiFi prihlasit, nebo je prihlasen, ale internet bezi silene pomalu (do 1MB) ackoli jsem na 10MB siti. Ostatni zarizeni, mobily, iPAD apod s tim problem nemaji. Ovladace v ntb mam aktualizovany. Ze zoufalstvi jsem si sehnal (pujicil) dongle Asus USB N13 a pres ten bezi ntb vyborne, coz ale pro me neni reseni. Jednu na aktualizovanych Win10 Home. Netusi nekdo, kde by mohla byt chyba?
Re: Del XPS 13" - zlobi WiFi s routerem Asus
klidně může bejt chybka v tom integrovaném WiFi modulu, nebo špatně zapojený interní antény, nebo si prostě blbě rozuměj
zkusil bych zkontrolovat zapojení antén do wifi modulu a připojitn se na jinej router ... jednodušší asi bude zkoušet v opačném pořadí, než sem to napsal, pro vyloučení chyby
zkusil bych zkontrolovat zapojení antén do wifi modulu a připojitn se na jinej router ... jednodušší asi bude zkoušet v opačném pořadí, než sem to napsal, pro vyloučení chyby
Zkusil bych i na zkousku vypnout setrici funkce te Wifi nebo v routeru nastavit pridelovani stale stejne IP adresy tomuhle notebooku.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Možná ti Windows 10 nahrál nějaký generický driver na wifi kartu, který není pro ten konkrétní notebook vhodný. Ten OS bohužel dělá podobné legrácky. Zkus třeba z USB zavést nějaký Ubuntu Linux, zda bude problém i v něm.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
tak tento problem mam obcas s mojim dell inspiron 7559 a router ASUS RT-N10, asi dell nema rad asus routeri
Dell Inspiron 7559, FullHD, i5 6300HQ, GTX960m, SSD500GB samsung EVO
Tak nic z vyse uvednych rad nepomaha. Proste, nekdy to bezi a nekdy ne. Asi dle pocasi. Ze zoufalstvi jsem se ted pripojuji pres WiFi dongle Asus, co jsem doma nasel v supliku a jedu na tuhle potvoru s vypnutou interni WiFi kartou. Jeste zkusim zapujcku jineho WiFi routeru a uvidim.
na jiném routeru Ti top běhá normálně?
Jo beha to bez problemu.
tak potom je to jasný
Podobný problém jsem měl taky, pomohlo v nastavení routeru dát režim pouze bg a od té doby bez problémů.
HP Elitebook 6930p:C2D P8700,4500MHD,HP 2008 180W Adv.Dock.Station,Log.UltraX kb,Saitek Cyborg mouse,LG 22"1680x1050
XBOX na hry:)
ex:HP Pavilion dv5-1199ec,Compaq Evo N400c,HP Pavilion dv6107ea
XBOX na hry:)
ex:HP Pavilion dv5-1199ec,Compaq Evo N400c,HP Pavilion dv6107ea
sice s tim snížíš rychlost, ale na běžný brouzdání netem by to stačit mělo
No co jsem vyčetl tak Killer wifi modul 1535 si hodně lidí v rámci NBD záruky nechalo vyměnit. Problém by mohlo být i toto:
"Wrong problem. Upgrade router to support MU-MIMO. Killer 1535 is one of the fastest. Easily get max speed without a problem. Your problem is there's too many devices connected to your router so it will divide its bandwidth among all devices with closest ones get more and further ones get less. That's just how SU-SISO routers work. There's no way to fix it other than upgrade router or reduce the amount of devices."
Tak držím palec. Už jsi to nějak vyřešil?
"Wrong problem. Upgrade router to support MU-MIMO. Killer 1535 is one of the fastest. Easily get max speed without a problem. Your problem is there's too many devices connected to your router so it will divide its bandwidth among all devices with closest ones get more and further ones get less. That's just how SU-SISO routers work. There's no way to fix it other than upgrade router or reduce the amount of devices."
Tak držím palec. Už jsi to nějak vyřešil?
v officu: MSI GE63 8RF-073CZ Raider (i7 8750H, 16GB RAM, GTX 1070)
něco lehkého na cesty: stále hledám a nejsem schopen zvolit mezi HP, DELL, Lenovo a Acer
něco lehkého na cesty: stále hledám a nejsem schopen zvolit mezi HP, DELL, Lenovo a Acer