Lenovo Thinkpad X220
Před časem jsem přešel zpět na w7. Mam je v práci a vlastně mi nic nechybí. U x220 jsem měl problém hlavně s automatickou aktualizací ovládačů, takže věci, které fungovaly po instalaci nefungovaly po čase.
Rád bych dal všem tip, že je nutné odstranit z původní image "RapidBoot". Stačí odinstalace. Mám SSD v mSata a tenhle kus SW opravdu vše zdržoval a trochu jsem litoval přechodu zpět na W7.
Lenovo ostatně doporučuje odinstalaci také a nové verze již nejsou k dispozici.
Konec hlášení.
Rád bych dal všem tip, že je nutné odstranit z původní image "RapidBoot". Stačí odinstalace. Mám SSD v mSata a tenhle kus SW opravdu vše zdržoval a trochu jsem litoval přechodu zpět na W7.
Lenovo ostatně doporučuje odinstalaci také a nové verze již nejsou k dispozici.
Konec hlášení.
Re: Lenovo Thinkpad X220
Ahoj, řeším neočekáváný problém s Display Portem. Dlouho jsem fungoval přes dokovačku, pak jen s interním LCD a teď mám problém s externím monitorem a DIsplay Port konektorem (v x220). Používám adapter Display port-DVI.
Dějou se mi dvě různé věci, které spolu mohou a nemusí souviset:
1) Po probuzení z režimu spánku nebo hibernace nefunguje v 90% externí monitor (LG 1680x1050). Noťas jej nedetekuje a musím vytáhnout kabel a znovu jej připojit. Pak je vše vpořádku až do dalšího uspání.
2) Pořídil jsem staré-nové EIZO monitory (1920x1080) a ty pro jistotu s tím adaptérem a interním Display Port konektorem nefungují vůbec.
Pokud použiju identickou redukci a kabeláž s Display Portem v dokovačce, vše funguje na 100 %.
Chtěl jsem se zeptat, zdali někdo neřešil podobný problém. Napadlo mě, že odchází konektor v noťasu, ale nechci jej rozebírat zbytečně. Druhá věc je ta, že jakmile to začne fungovat, funguje to stabilně.
Díky za každý tip.
JIrka
Dějou se mi dvě různé věci, které spolu mohou a nemusí souviset:
1) Po probuzení z režimu spánku nebo hibernace nefunguje v 90% externí monitor (LG 1680x1050). Noťas jej nedetekuje a musím vytáhnout kabel a znovu jej připojit. Pak je vše vpořádku až do dalšího uspání.
2) Pořídil jsem staré-nové EIZO monitory (1920x1080) a ty pro jistotu s tím adaptérem a interním Display Port konektorem nefungují vůbec.
Pokud použiju identickou redukci a kabeláž s Display Portem v dokovačce, vše funguje na 100 %.
Chtěl jsem se zeptat, zdali někdo neřešil podobný problém. Napadlo mě, že odchází konektor v noťasu, ale nechci jej rozebírat zbytečně. Druhá věc je ta, že jakmile to začne fungovat, funguje to stabilně.
Díky za každý tip.
JIrka
Používám jen výstup v docku, taktéž s DP-DVI adapterem a funguje to bez problémů (Windows 7, 1600x1200 monitor). Dále starší display driver 8.15, protože novější mají trvalý "hw" anti-aliasing na displeji a nedá se to používat (potvrzeno Intelem, nebude to opravovat).
Zaměřil bych se na ten adapter, používám tenhle.
Zaměřil bych se na ten adapter, používám tenhle.
Díky Puppy, budu zkoušet. Podívám se také na ten driver.
Mám další dotaz - před časem proběhla internetem nějaká informace o zranitelnosti kičoviny zvané intel AMT. Udělal jsem update prostřednictvím system update a šel spát. Na druhý den jsem u raního kafe googlil a došel jsem k závěru, že intel AMT se mi vůbec nelibí.
Šel jsem tedy do BIOSu a vypnul (deaktivoval) Intel Computrace, Intel Anti-Theft a Intel AMT. Od té doby se mi během bootu zobrazovala hláška s Error 201 (Security Application Error).
Dneska mě to nějak štvalo, vše jsem zapnul a po dvojím ověření původu použil : https://github.com/bartblaze/Disable-Intel-AMT
Hláška zmizela ale v BIOSu je to stále zapnuto. Stačí to?
Jak si to řešil ty? Jak tě znám z fora, určitě tě to nenechalo klidným.
Mám další dotaz - před časem proběhla internetem nějaká informace o zranitelnosti kičoviny zvané intel AMT. Udělal jsem update prostřednictvím system update a šel spát. Na druhý den jsem u raního kafe googlil a došel jsem k závěru, že intel AMT se mi vůbec nelibí.
Šel jsem tedy do BIOSu a vypnul (deaktivoval) Intel Computrace, Intel Anti-Theft a Intel AMT. Od té doby se mi během bootu zobrazovala hláška s Error 201 (Security Application Error).
Dneska mě to nějak štvalo, vše jsem zapnul a po dvojím ověření původu použil : https://github.com/bartblaze/Disable-Intel-AMT
Hláška zmizela ale v BIOSu je to stále zapnuto. Stačí to?
Jak si to řešil ty? Jak tě znám z fora, určitě tě to nenechalo klidným.
Změnil jsem to výchozí admin heslo a nainstaloval tu opravu BIOSu. Vypnout se to prakticky nedá a těm různým nástrojům spíše nevěřím.
Diky, dle applikace Intel management and security je po aplikaci toho skriptu vse vypnuto. Resp. zalozky jako AMT a AT se vubec neobjevi. Pri bootu take uz nemam problem takze to necham tak a budu doufat v to nejlepsi
Doufat v nejlepší ohledně ThinkPadu už se asi stejně nedá viewtopic.php?p=365338#p365338
Jj, cetl jsem. Nicmene tohle je zalezitost Intelu a vinit z toho Lenovo je trochu mimo. Stejny problem ma i konkurence.
Navic se ze me krok za krokem stava priznivce dellu
Navic se ze me krok za krokem stava priznivce dellu
Zase jedno odpočinkové téma.
Neřešil někdo motherboard x230 v x220, případně neviděl na internetu nějaké informace k tomuto tématu?
Našel jsem kusé informace, že snad MB z x230 v x220 funguje (samozřejmě po flashnutí EC kvůli klávesnici), ale všichni zmiňují problém s displayportem (standard vs mini DP).
Je docela zajímavé, že displayport v x230t je jeětě původní ve standardní velikosti. Po porovnání fotek se zdá být motherboard skoro identický.
Neřešil někdo motherboard x230 v x220, případně neviděl na internetu nějaké informace k tomuto tématu?
Našel jsem kusé informace, že snad MB z x230 v x220 funguje (samozřejmě po flashnutí EC kvůli klávesnici), ale všichni zmiňují problém s displayportem (standard vs mini DP).
Je docela zajímavé, že displayport v x230t je jeětě původní ve standardní velikosti. Po porovnání fotek se zdá být motherboard skoro identický.
V posledni dobe si vsimam, ze se X220 zacina chovat divne. Cca pred 2 mesici Win7 ani lenovacke Power Control nedetekovali baterii. Restart to vyresil. Obcas se divne chova ikona sleep, notebook vetsinou jen uspavam, kdy by mela ikona baterie svitit. Ale v posledni notebook uspim, ikona sviti a rano blika. Stalo se to i nekomu dalsimu?
Podle Lenova by blikani melo znamenat prechod do uspani/hybernace nebo obnoveni:
https://support.lenovo.com/cz/cs/solutions/pd025354
Je mozne ze odchazi baterie, preci jen je skoro 8 let stara, ale stale vydrzi +-4h, coz mi staci.
Podle Lenova by blikani melo znamenat prechod do uspani/hybernace nebo obnoveni:
https://support.lenovo.com/cz/cs/solutions/pd025354
Je mozne ze odchazi baterie, preci jen je skoro 8 let stara, ale stale vydrzi +-4h, coz mi staci.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“