Moje zkušenosti s Pavilion dv6550. Klidně se ptejte..

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
fandop
občas něco napíše
Příspěvky: 17
Registrován: 09 črc 2007 10:45

Moje zkušenosti s Pavilion dv6550. Klidně se ptejte..

Příspěvekod fandop » 06 zář 2007 12:17

Ahoj, tak mám pár dní Pavilion dv6550 a protože jsem sám při koupi a hlavně výběru dost tápal, zkusím shrnout svoje první dojmy a poznatky, možná to někomu pomůže ..

Prvně dodávám, že jde o můj první notebook a ani nemám možnost přímého srovnání s jinými..

Balení je zřejmě standardní, dostanete zde kromě notebooku spoustu písemností a adaptér, dálkové ovládání na jednu knoflíkovou baterii a utěrku na čištění povrchu přístroje.

První spuštění bylo poměrně dlouhé, nejprve se nahrával operační systém, poté dodávaný software od HP. Pro netrpělivého nového majitele malé peklo :-)

Teď pár slov k provedení přístroje. Z lesklého plastu v okolí klávesnice jsem měl trochu strach, ale ten je zatím v pohodě. Vrchní část na tom bude o něco hůř, raději jsem tam zatím nechal nalepenou ochranou fólií se kterou je přístroj dodáván.

Multimediální tlačítka. Ne všechny programy s nimi spolupracují, občas o ně nechtěně zavadíte prstem. Někdy fungují taky trochu se spožděním, zřejmě bych uvítal spíše klasická hardwarová, ale na druhou stranu lepší než nic a pěkně dotváří design celého přístroje.


Reproduktory se mi zdají celkem kvalitní, hlasitost také dostačuje.

Displej – je opravdu velmi lesklý, barvy by mohly být sytější, ale to je asi u notebooků standardní. S rychlostí překreslování jsem žádné potíže neměl.

Klávesnice – klasická notebooková, záleží na zvyku, ale dá se to v pohodě. Touchpad rovněž.

Vypalovací mechanika mi přijde celkem hlučná, v porovnání s během notebooku určitě.

Chlazení, větráky, zahřívání – Mírně se zahřívají podpěrky pod dlaněmi, ale většinou je to tak na hranici kdy to trochu cítíte nebo to necítíte vůbec. Občas jsou dokonce i chladné. Hlavně pravá. Větráček – je trošičku slyšet, rozhodně neomezuje, při běžném provozu o něm nevím. Jen dodávaný zdroj (adaptér) se poměrně hodně zahřívá.

Výkon – jsem příjemně překvapen. Hlavně grafickou kartou. Mám čas tak testuji. Hry jako Call of Duty 2, Age of Empire III nebo Far Cry se dají s přehledem hrát. Neříkám, že v 1280 * 800 a na plné detaily, ale pokud nejste zvyklí na nadupanou herní mašinu, zahrajete si i tady. O starších hrách ani nemluvě. Zatím jsem výkonem poměrně příjemně překvapen.

Výdrž – při přepnutí na úsporný režim spotřeby ve Vistách dá minimálně 3 hodiny běžného používání spíše typu kancelářských prací.

Shrnutí
Mám ho jen pár dní, ale zatím jsem poměrně příjemně překvapen. S designem jsem zatím velmi spokejný. Výkon je opravdu (na danou kategorii) dobrý, za tyhle peníze jsem to nečekal. Grafika se jeví hodně dobře. HDD 80 GB je málo a je to pravděpodobně první komponenta, kterou vyměním. Porty jsou rozmístěny také docela dobře. Celkově zatím spokojenost.

Pokud máte někdo ohledně tohoto přístroje nějaké dotazy, ptejte se, pokud bude v mých schopnostech a časových možnostech, pokusím se odpovědět.

octopus77
píše často
Příspěvky: 149
Registrován: 12 srp 2007 13:18

Příspěvekod octopus77 » 06 zář 2007 16:57

Hezky prispevek. Jak je prosimte reseno zavirani vika displeje?

Slysel jsem, ze tam totiz nejsou uchytky, ktere jakoby priklapnou viko k pocitaci. Jestli to nedela problem pri transportu.

fandop
občas něco napíše
Příspěvky: 17
Registrován: 09 črc 2007 10:45

Víko displeje

Příspěvekod fandop » 06 zář 2007 18:20

Trochu ti nerozumím co přesně myslíš, ale displej není nijak jištěn, jen klouby, ale jsou pevné, jednou rukou to otevřít nejde, z toho bych strach neměl... Jinak víko se při zavření pod určitou mez už doklapne k základně samo ..

octopus77
píše často
Příspěvky: 149
Registrován: 12 srp 2007 13:18

Příspěvekod octopus77 » 06 zář 2007 18:41

Cili se to viko neotevre samovolne? Je tam neco co ho pridrzuje?

A posledni dotázek ... jak dlouho ti vydrží na baterie?

Jinak moc diky za odpovedi.:)

fandop
občas něco napíše
Příspěvky: 17
Registrován: 09 črc 2007 10:45

Víko

Příspěvekod fandop » 06 zář 2007 19:01

Ne, víko drží jen díky kloubům - ale jak řikám, jsou opravdu tuhé, samo se to rozhodně neotevře .. Baterie .. myslim, že kousek přes tři hodiny by dát měla .. řeknu to takhle - nejdýl jsem na baterii jel 2 hodiny a stav byl 40 procent .. takže těch čtyřicet procent by mělo dát ještě něco přes hodinu .. takže tři hodiny určitě, když snížíš jas displeje tak možná i víc ..
neni zač, páč sám vim, jaký to je vybírat notebook :)

flexaretista
občas něco napíše
Příspěvky: 17
Registrován: 07 zář 2007 09:39

Příspěvekod flexaretista » 07 zář 2007 09:40

Zdravím, díky za postřehy. Mohl bys prosím ještě zkusit projet počítač v benchmark programu (třeba 3DMark05), kolik dá bodů?

Díky

fandop
občas něco napíše
Příspěvky: 17
Registrován: 09 črc 2007 10:45

Testy

Příspěvekod fandop » 07 zář 2007 15:11

NO já nějakej dělal, ale už si to nepamatuju .. Je možný, že by to bylo v 3DMarku 06 kolem 800 bodů .. tušim že tak nějak.. NO a v 3DMarku 01 to bylo necelých 5000 .. případně to můžu zkusit udělat znovu, ale až během víkendu, dnes nemám čas ..


Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 26 hostů