Koukni například na https://youtu.be/QksH65BmjK4. Viditelný rozdíl je v krajině, která plyne kolem auta, kdy u 30 FPS jakoby mírně skáče ze snímku na snímek, kdežto u 60 FPS plynule navazuje. Mně osobně to u rychlých her jako právě závody taky vadí a vždy se snažím docílit stabilních 60 FPS. Pokud však ve videu nevidíš rozdíl mezi 30 a 60 FPS, tak to nemusíš řešit.
jo na videu ten rozdil vidim, to je ale podle me problem optimalizace hry
v nejake hre sem videl nastaveni fps zvlášť pro "hlavní objekty" a zvlášť pro pozadí, které se podle mě na uvedeném videu (v levém okně, 30 fps) prostě přepočítává méně často než třeba to auto, jde o optimalizaci výkonu ve prospěch slabších grafik, obraz jako celek sice jede 30 fps, ale pozadí se ve skutečnosti přepočítává pomaleji, proto poskakuje
To nemá s optimalizací nic společného.U všech závodních her je 60fps nutnost pro plynulou jízdu.A je jedno jestli je to Forza nebo Mariokart.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Reálný záznam sice je třeba 30 fps, ale kamera má nějak nastavenou závěrku a pohyb v rámci snímku se projeví ve formě motion bluru. Kdyby tam motion blur nebyl (tj. byly to ostré snímky jako generuje počítač), tak by to nepůsobilo moc plynule.
swarm - blog: http://notebookblog.cz Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
přesně proto sem si to chtěl ověřit, linkovaná videa vypadala přesvědčivě, tak mi to vrtalo hlavou, teď to spíš tipuju na vtipálky nebo prodejce pamětí
Dual channel má malý vplyv na výkon CPU, ale takmer nulový na výkon GPU...
Nemáš nízke rozlíšenie? Inak prúser s nízkym vyťažením CPU je bug v NVIDIA ovládačoch, ktorý sa tam nachádza už asi 2.5 roka+... od rady GTX900.. Je to individuálne a NVIDIA to podľa mňa stále neopravila..
Proste musíš továrenské nastavenie, lebo je niečo rozbité v registroch...