Zdravim,
chci si koupit nový NB pro práci, internet. Nechci nějaký super hardware, to se odvíjí také z mého rozpočtu. Ten je mezi 14-16 000 kč. (popřípadně o několik stovek více)
Požadavky:
dobrý procesor (nejlépe Duo Core, ale i Celeron, pokud bude kvalitní)
paměť stačí 512, později se dá dokoupit
grafika stačí integrovaná
HDD jedno
dobrá výdrž už v základní výbavě (cca 2,5-3hod)
vybavení:
infrák nebo aspoň bluetooth
popřípadně čtečku karet
wi-fi jen výhodou
pozn. vybavení není pro mě až tak důležité jako nb samotný
NB mezi 14-16K
HP 6715s
Procesor AMD Sempron
Frekvence 2000 MHz
Úhlopříčka 15.4 “
Paměť (RAM) 1024 MB
Kapacita pevného disku 80 GB
Mechanika DVD±R/RW DL
Grafika ATI Mobility Radeon X1250 512MB HyperMemory
Operační systém Microsoft Windows Vista Home Basic
Čtečka karet Ne
WiFi Ano
Bluetooth Ano
IrDA Ne
Notebook je napájen z 6-článkové Li-Ion baterie (55W), s níž vydrží pracovat až 4,5 hodiny
NAŠE CENA: 16550 Kč (bez DPH: 13907.56 Kč)
http://www.korunka.cz/notebooky/hp-6715s-ru655ea
Procesor AMD Sempron
Frekvence 2000 MHz
Úhlopříčka 15.4 “
Paměť (RAM) 1024 MB
Kapacita pevného disku 80 GB
Mechanika DVD±R/RW DL
Grafika ATI Mobility Radeon X1250 512MB HyperMemory
Operační systém Microsoft Windows Vista Home Basic
Čtečka karet Ne
WiFi Ano
Bluetooth Ano
IrDA Ne
Notebook je napájen z 6-článkové Li-Ion baterie (55W), s níž vydrží pracovat až 4,5 hodiny
NAŠE CENA: 16550 Kč (bez DPH: 13907.56 Kč)
http://www.korunka.cz/notebooky/hp-6715s-ru655ea
Přijde mi v pondělí. S tim OS fakt netušim, ale myslim, že bez toho to nepujde.. V každym případě se můžes zeptat.. Písni třeba do Mironetu a oni ti to řeknou. Mě osobně ty Visty nevaděj (zatim) aspoň zase vyzkoušim něco novýho.. Maj příjemnější prostředí, takže se mi v tom bude líp pracovat. Na ty další nepříjemnosti se dá zvyknout.
Co se týče toho procesoru.. je fakt, těch 256KB není moc, ale ty semprony sou na tomhle principu dělaný.. vezme se lepší procesor a oseká se mu paměť. V každym případě to asi nebude zas tak zlý. Tenhle je taktovanej na 2 GHz ... S C2D se asi srovnávat nemůže (hlavně teda cenově), ale podle mě stejně jako normální uživatel ten procesor ani celej využít nemůžeš..
Jinak pokud jde o ty dvoujádra, tak kdybys měl dva procesory taktovaný na stejný frekvenci, jedno z toho by bylo dvoujádro a druhý singl, to dvoujádro by běželo ještě pomalejc, než to jednojádro.. já v těch dvoujádrech zatim teda nevidim žádnou moc velkou výhodu... budu dělat občas něco v Photoshopu, programovat, koukat na filmy atp. možnáá a to už bych teoreticky měl pocítit budu stříhat video, ale na to bych si stejně měl pořídit 2x1GB RAM.. Prostě za ty peníze nemůžeš čekat zázraky.. Já jsem si řekl, že si koupim levnější noťas a za zbylý peníze si koupim třeba nový LCD.. Hlavní je, že to není celeron... pak taky nevim kdo na to přišel, že Semprony hrozně žerou.. blbost.. Prostě za tu cenu (a značku) super stroj.
Co se týče toho procesoru.. je fakt, těch 256KB není moc, ale ty semprony sou na tomhle principu dělaný.. vezme se lepší procesor a oseká se mu paměť. V každym případě to asi nebude zas tak zlý. Tenhle je taktovanej na 2 GHz ... S C2D se asi srovnávat nemůže (hlavně teda cenově), ale podle mě stejně jako normální uživatel ten procesor ani celej využít nemůžeš..
Jinak pokud jde o ty dvoujádra, tak kdybys měl dva procesory taktovaný na stejný frekvenci, jedno z toho by bylo dvoujádro a druhý singl, to dvoujádro by běželo ještě pomalejc, než to jednojádro.. já v těch dvoujádrech zatim teda nevidim žádnou moc velkou výhodu... budu dělat občas něco v Photoshopu, programovat, koukat na filmy atp. možnáá a to už bych teoreticky měl pocítit budu stříhat video, ale na to bych si stejně měl pořídit 2x1GB RAM.. Prostě za ty peníze nemůžeš čekat zázraky.. Já jsem si řekl, že si koupim levnější noťas a za zbylý peníze si koupim třeba nový LCD.. Hlavní je, že to není celeron... pak taky nevim kdo na to přišel, že Semprony hrozně žerou.. blbost.. Prostě za tu cenu (a značku) super stroj.
Hanamaki píše:akorát nevím jestli není slabý procák když má jen 256kB cache oproti HP 530, kde je Duo Core s 2048kB cache.
Tohle nemůžeš srovnávat.. Intel i AMD dělaj ty procesory odlišnejma způsobama.. Prostě to není tak, že všechny procesory maj stejný jádro, jenom AMD tam nedává 2MB L2 Cache, ale třeba jenom 512KB.. Blbost
Zpět na „Jaký vybrat notebook“