Zdravím,
nevím si rady s výběrem notebooku. Můj cenový limit je 40 000,- . Notebook bych užíval na práci - allplan, revit, autocad a večerní hraní - PUBG, Dota a celkově novější tituly her.
Uvažuji o koupi těchto dvou a nevím si rady který:
https://www.alza.cz/gaming/omen-by-hp-17-an112nc-shadow-black-d5362254.htm
https://www.alza.cz/asus-rog-strix-gl702vm-gl703vm-gl703gm?dq=5447894
Poradil by mi někdo s výběrem mezi těmito dvěma notebooky? Parametrově jsou téměř stejné, tak bych rád věděl nějaké názory ohledně chlazení, konstrukčního provedení atd.
V případě kdyby někoho napadla nějaké jiná varianta, tak podmínky, které požaduji jsou 17,3", i7, GTX 1060.
Děkuji za pomoc.
Výběr notebooku HP x ASUS
Re: Výběr notebooku HP x ASUS
Omen je uřvaný bez regulace ventilátorů.Asus je vhodnější volba.Já osobně bych si ale nekoupil ani jeden.Radši tento model třeba https://pc.bazos.cz/inzerat/100579896/N ... aider-.php
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Já bych šel v tomto rozpočtu do tohoto https://www.alza.cz/acer-predator-helio ... dq=5445807
Asus ROG Strix G18
Díky, za rady a tipy. Spíše jeste pockam az bude na trhu vice notebooku s RTX grafikami a GTX ceny pujdou dolů.
-
- občas něco napíše
Zdar,
taky už tu i přispěju konečně... po dlouhém vybírání jsem zvolil Asus GL504GM (704 je 17´ verze). Ceny už se dolů pohly a na digiboss.cz byl za slušnou cenu. Je to nástupce tvého 702/3 a dle recenzí vyřešil dost much. Ještě se s ním seznamuju, ale zatím takhle:
PROS
+ šasi. Solidní, subtilní, fajn rozměry, bytelné víko. Až překvapivě ok.
+ displej. Krom dobrých parametrů má solidní a rovnoměrný jas, dá se to i venku, žádné PWM, pohoda.
+ Optimus. Mimo hraní přepne na int. grafiku a na baterce je to hodně znát. Při příslušném power managementu potvrzuju výdrž baterie na video/web kolem 4 hodin. Sice je to na úkor G-sync, ale záleží na prioritách.
+ klávesnice/touchpad. Nemám co vytknout, super.
+ cooling management. Aplikace průměrná. Při běžné práci buď nic nebo slabě šumí, u hraní větrák, s tím můžu žít. Teploty ok, ale ještě jsem nezkusil pořádný load delší dobu.
CONS
- hned ze startu dosud nevyřešený problém s připojením mojeho exteráku, který jinak jede i na laciném tabletu. Doufám, že jde o jeden problém a ne nějak poddimenzovný USB řadič či co. Existují ale názory, že Asus na tomto šetří.
- systémový výkon mi přijde subjektivně níž než jinde (při stejném HW).
- koho to štve, tak za chvíli se upatlá a jde to vidět.
Shrnuto: za tu cenu bych nečekal, že budu řešit sračky typu nefungující exterák a trochu mě zarazil i ten výkon (ale nic dramatického a možná jsem moc poddimenzoval výkon na baterii, musím ještě checknout). Jinak tomu zatím nemám co vytknout a považuju noťas za supr univerzální multimediál / mid level herní stroj. Mám z něj zatím spíš radost .
V ruce jsem držel na chvíli ještě Acer Helios 300 Predator, který byl taky kandidát. Na netu je kolem něj mraky info a hodně lidí řešilo problémy třeba s chlazením, na druhou stranu znám dva majitele a jsou spokojení. Skoro vším je srovnatelný s mým Asusem, má slabší baterii a třeba zastaralejší I/O, ale je trochu levnější a pověst má dnes Acer asi taky lepší (viz problém exteráku). Po zapnutí mě Acer najel do desktopu asi za půl vteřiny . Bude to taky dobrá volba.
taky už tu i přispěju konečně... po dlouhém vybírání jsem zvolil Asus GL504GM (704 je 17´ verze). Ceny už se dolů pohly a na digiboss.cz byl za slušnou cenu. Je to nástupce tvého 702/3 a dle recenzí vyřešil dost much. Ještě se s ním seznamuju, ale zatím takhle:
PROS
+ šasi. Solidní, subtilní, fajn rozměry, bytelné víko. Až překvapivě ok.
+ displej. Krom dobrých parametrů má solidní a rovnoměrný jas, dá se to i venku, žádné PWM, pohoda.
+ Optimus. Mimo hraní přepne na int. grafiku a na baterce je to hodně znát. Při příslušném power managementu potvrzuju výdrž baterie na video/web kolem 4 hodin. Sice je to na úkor G-sync, ale záleží na prioritách.
+ klávesnice/touchpad. Nemám co vytknout, super.
+ cooling management. Aplikace průměrná. Při běžné práci buď nic nebo slabě šumí, u hraní větrák, s tím můžu žít. Teploty ok, ale ještě jsem nezkusil pořádný load delší dobu.
CONS
- hned ze startu dosud nevyřešený problém s připojením mojeho exteráku, který jinak jede i na laciném tabletu. Doufám, že jde o jeden problém a ne nějak poddimenzovný USB řadič či co. Existují ale názory, že Asus na tomto šetří.
- systémový výkon mi přijde subjektivně níž než jinde (při stejném HW).
- koho to štve, tak za chvíli se upatlá a jde to vidět.
Shrnuto: za tu cenu bych nečekal, že budu řešit sračky typu nefungující exterák a trochu mě zarazil i ten výkon (ale nic dramatického a možná jsem moc poddimenzoval výkon na baterii, musím ještě checknout). Jinak tomu zatím nemám co vytknout a považuju noťas za supr univerzální multimediál / mid level herní stroj. Mám z něj zatím spíš radost .
V ruce jsem držel na chvíli ještě Acer Helios 300 Predator, který byl taky kandidát. Na netu je kolem něj mraky info a hodně lidí řešilo problémy třeba s chlazením, na druhou stranu znám dva majitele a jsou spokojení. Skoro vším je srovnatelný s mým Asusem, má slabší baterii a třeba zastaralejší I/O, ale je trochu levnější a pověst má dnes Acer asi taky lepší (viz problém exteráku). Po zapnutí mě Acer najel do desktopu asi za půl vteřiny . Bude to taky dobrá volba.
To najel tak rychle, protoze byl pouze uspan. Tuto funkci musis manualne vypnout. Pak se opravdu vypne a nasledny start je delsi.
Asus ROG Strix G18
Zpět na „Jaký vybrat notebook“