Apple notebook (použitý? Ano-Ne???)
Apple notebook (použitý? Ano-Ne???)
Ahoj všem,
již dříve jsem tu řešil úvahu o koupi MacBooku ovšem v osekaném základu za 26000,- s 512MB RAM. Nakonec jsem měl nadupané FSC s dedikovanou grafikou, ovšem samý problém, tak jsem jej vrátil. Teď jsem měl Acer Aspire 5520, ovšem taktéž katastrofa,takže vráceno. Už nějak nevím čemu mám věřit a chci najít spolehlivého kamaráda na cesty, který se na mě bude jen usmívat a bude kvalitní dílensky. Apple mě velice zaujal po návštěvě Apple Store-václavské náměstí. Bohužel mám teď dost osekaný rozpočet do 20000,- s kterým mohu maximálně uvažovat o použitém MacBooku (spíše iBooku 12''). Vzhledem k tomu,že druhý rok záruky je většinou placený nadstandart, tak jsem si zcela jist,že ntb. v záruce neseženu ani omylem. má tedy vůbec význam se poohlížet po inzerátech na netu? Samozřejmností je, aby byl prodejce taktéž z Prahy kvůli osobní schůzce a otestování produktu. Chtělo by to ale nějakého Apple uživatele,který zná problematiku a dokáže otestovat základy na místě. Samozřejmě lze stanovit kupní smlouva na dohodě se zárukou 1/2 roku u původního majitele podle zákona. Tak jsem na vážkách, co si o tom myslíte Vy???
Děkuji
P.S.:Jako nový ntb. je spolehlivé pouze HP business řady 67xx v dané cenové kategorii...
již dříve jsem tu řešil úvahu o koupi MacBooku ovšem v osekaném základu za 26000,- s 512MB RAM. Nakonec jsem měl nadupané FSC s dedikovanou grafikou, ovšem samý problém, tak jsem jej vrátil. Teď jsem měl Acer Aspire 5520, ovšem taktéž katastrofa,takže vráceno. Už nějak nevím čemu mám věřit a chci najít spolehlivého kamaráda na cesty, který se na mě bude jen usmívat a bude kvalitní dílensky. Apple mě velice zaujal po návštěvě Apple Store-václavské náměstí. Bohužel mám teď dost osekaný rozpočet do 20000,- s kterým mohu maximálně uvažovat o použitém MacBooku (spíše iBooku 12''). Vzhledem k tomu,že druhý rok záruky je většinou placený nadstandart, tak jsem si zcela jist,že ntb. v záruce neseženu ani omylem. má tedy vůbec význam se poohlížet po inzerátech na netu? Samozřejmností je, aby byl prodejce taktéž z Prahy kvůli osobní schůzce a otestování produktu. Chtělo by to ale nějakého Apple uživatele,který zná problematiku a dokáže otestovat základy na místě. Samozřejmě lze stanovit kupní smlouva na dohodě se zárukou 1/2 roku u původního majitele podle zákona. Tak jsem na vážkách, co si o tom myslíte Vy???
Děkuji
P.S.:Jako nový ntb. je spolehlivé pouze HP business řady 67xx v dané cenové kategorii...
ibook s G4 bílej měl náš učitel na výpočetku. A jako nebylo mu co závidět. Víko se prohýbalo a i panty měli vůle...plasty nic extra nevim. Macbooky jsou na tom celkem dobře ale Ibook byl děs ale držel jsem ho asi 2 hoďky takže zase nejsem expert a co jsem četl Ibooky trpěli nějakým problémem s deskou myslim, že zapínací konektor měl nějakej studeňák, takže nespínal občas.
tento účet již není aktivní.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak. Já bych to asi nebral. Přijde mi to už trošku retro. To radši trochu našetřit, aby to pak nebylo vyhazování peněz kanálem. Notebookům Apple bych se nebránil (ale sám bych si je dokud žiju v ČR nekoupil kvůli servisu), ale chtělo by to něco novějšího a méně problémového.maxxz píše:ibook s G4 bílej měl náš učitel na výpočetku. A jako nebylo mu co závidět. Víko se prohýbalo a i panty měli vůle...plasty nic extra nevim. Macbooky jsou na tom celkem dobře ale Ibook byl děs ale držel jsem ho asi 2 hoďky takže zase nejsem expert a co jsem četl Ibooky trpěli nějakým problémem s deskou myslim, že zapínací konektor měl nějakej studeňák, takže nespínal občas.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Servis je prý v pohodě, např. u www.appleservis.cz ,mně by to,že se jedná o starší model s nižším výkonem vůbec nevadilo,ale bojím se těch problémů. Jetej MacBook je tak kolem 24000,- myslim v záruce...
-pokud by měl být ten iBook 1/2roku a více v záruce, tak by to zas ale nevadilo kdyby něco, co myslíte? Samozřejmě, že bez záruky je to mega risk.
-pokud by měl být ten iBook 1/2roku a více v záruce, tak by to zas ale nevadilo kdyby něco, co myslíte? Samozřejmě, že bez záruky je to mega risk.
-
- guru
EasyShare píše:Už nějak nevím čemu mám věřit a chci najít spolehlivého kamaráda na cesty, který se na mě bude jen usmívat a bude kvalitní dílensky.
Dvakrát už ses spálil a teď chceš jít do bazarového noťasu od Apple? Berou se mi na jazyk slova jako nepoučitelný, šílenství... Co kdybys prozměnu zkusil raději nějaké HP (ne Pavilion) nebo repasovaný IBM?
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)