Rozdíly mezi Toshiba A200-1BJ a A200-1M8
Rozdíly mezi Toshiba A200-1BJ a A200-1M8
Mám dilema:
Byl jsem téměř rozhodnutý pro A200-1BJ http://www.lan-shop.cz/notebooky/toshiba/49109
Nyní ale uvažuji zároveň o A200-1M8 http://www.lan-shop.cz/notebooky/toshiba/49108
Cenový rozdíl hovoří pro 1M8 - je takřka o 8 tisíc levnější.
Slabinou je sice pomalejší procesor T7100 vs T7300(1,8 GHz vs 2,0 GHz a rozdíl v L2: 2 MB vs. 4 MB)
Také bych do 1M8 musel dokoupit 1GB modul RAMky(ale má zabraný jen jeden slot, takže np - pls kterou mám objednat???)
Na druhou stranu 1BJ nabízí disk 300GB, ale 4200 RPM(pomalý)
a 1M8 sice jen 160GB, ale alespoň 5400 RPM, což se mi zdá pro moje využití výhodnější.
Btw. má některý z modelů to podsvícení Touchpadu a využívání pro rychlé spuštění? Z popisu Dual Touchpad nejsem nejmoudřejší...
Takže prosím o radu - 1M8+dokoupit RAM(+jaký typ?) nebo jít do 1BJ???
Prosím o rychlé sofistikované odpovědi, díky...
Byl jsem téměř rozhodnutý pro A200-1BJ http://www.lan-shop.cz/notebooky/toshiba/49109
Nyní ale uvažuji zároveň o A200-1M8 http://www.lan-shop.cz/notebooky/toshiba/49108
Cenový rozdíl hovoří pro 1M8 - je takřka o 8 tisíc levnější.
Slabinou je sice pomalejší procesor T7100 vs T7300(1,8 GHz vs 2,0 GHz a rozdíl v L2: 2 MB vs. 4 MB)
Také bych do 1M8 musel dokoupit 1GB modul RAMky(ale má zabraný jen jeden slot, takže np - pls kterou mám objednat???)
Na druhou stranu 1BJ nabízí disk 300GB, ale 4200 RPM(pomalý)
a 1M8 sice jen 160GB, ale alespoň 5400 RPM, což se mi zdá pro moje využití výhodnější.
Btw. má některý z modelů to podsvícení Touchpadu a využívání pro rychlé spuštění? Z popisu Dual Touchpad nejsem nejmoudřejší...
Takže prosím o radu - 1M8+dokoupit RAM(+jaký typ?) nebo jít do 1BJ???
Prosím o rychlé sofistikované odpovědi, díky...
Co se týče Touchpadu tak bych řej, že všechny modely řady A200 ho mají podsvícený... vycházím z fotek z jiných e-shopů.
Taky si nejsem úplně jistý jestli je ten HDD opravdu 300GB, jestli to neni 200 GB jako u jiných z této řady.
Tu RAMku bych určitě dokoupil.
U procesorů by to zas tak výrazný rozdíl při běžné práci patrný být asi neměl, i když ten cache... v tom se nevyznám.
Co tu nezmiňuješ a co je asi jeden z nejvýraznějších rozdílům budou otáčky u HDD, to je většinou největší brzda.
Taky si nejsem úplně jistý jestli je ten HDD opravdu 300GB, jestli to neni 200 GB jako u jiných z této řady.
Tu RAMku bych určitě dokoupil.
U procesorů by to zas tak výrazný rozdíl při běžné práci patrný být asi neměl, i když ten cache... v tom se nevyznám.
Co tu nezmiňuješ a co je asi jeden z nejvýraznějších rozdílům budou otáčky u HDD, to je většinou největší brzda.
Ahoj,
me oslovil 1M8, 8.000 rozdil je podle me mnoho, myslim, ze rozdil T7100 a T7300 nepoznas, .. jestli je u 1BJ pomaly disk, tak to je hruza, dle meho nazoru 160GB staci az az .. kdyz si udelas jednou za cas zalohu , grafika ATI 2600 je myslim u 1M8 taky supr ( 24. misto z 90 test. grafik )
dle me je 8.000 je moc penez za skoro porovnatelny 1M8.
Ale pokud bych mel prachu dost, sel bych 1BJ, to se vi ... tak at ses spokojenej! bude to jiste kusanec!
me oslovil 1M8, 8.000 rozdil je podle me mnoho, myslim, ze rozdil T7100 a T7300 nepoznas, .. jestli je u 1BJ pomaly disk, tak to je hruza, dle meho nazoru 160GB staci az az .. kdyz si udelas jednou za cas zalohu , grafika ATI 2600 je myslim u 1M8 taky supr ( 24. misto z 90 test. grafik )
dle me je 8.000 je moc penez za skoro porovnatelny 1M8.
Ale pokud bych mel prachu dost, sel bych 1BJ, to se vi ... tak at ses spokojenej! bude to jiste kusanec!
Tak píšu prvotní info - vynechám slova o spokojenosti, protože jde opravdu o parádní notebook. Zpracování působí opravdu solidním dojmem. Též jsem se obával o klávesnici, ale zatím spokojenost, otázku opotřebení doufám ještě dlouho řešit nebudu...
U Ati HD2600 jsem zjistil výhodu u 1BJ - je lepší než v 1M8. Umí nasdílet až 768 MB z RAM k těm 256 základním, narozdíl od té u 1M8(dosdílí pouze 256 MB z RAM)
Zpracování šase na mě udělalo lepší dojem než z obrázků, dokonce působí celku bytelně. Daní za lesklou "kapotu" je samozřejmě lehké umaštění, ale dá se to překousnout... I když já sem celkem čuně
Zatím vše funguje jak má a jsem tedy spokojený... A peru se s Vistama, samozřejmě
Časem dám snad nějaké konkrétní info...
U Ati HD2600 jsem zjistil výhodu u 1BJ - je lepší než v 1M8. Umí nasdílet až 768 MB z RAM k těm 256 základním, narozdíl od té u 1M8(dosdílí pouze 256 MB z RAM)
Zpracování šase na mě udělalo lepší dojem než z obrázků, dokonce působí celku bytelně. Daní za lesklou "kapotu" je samozřejmě lehké umaštění, ale dá se to překousnout... I když já sem celkem čuně
Zatím vše funguje jak má a jsem tedy spokojený... A peru se s Vistama, samozřejmě
Časem dám snad nějaké konkrétní info...
Displej je klasické 1280x800. V téhle kategorii je běžné a i pro výkon při hraní v pořádku. Samozřejmě vyšší je lepší, ale displej má dobré zobrazovací schopnosti, dokonce i při sníženém jasu(kvůli výdrži baterie) je dobře čitelný. Ve hrách(STALKER) jej hodnotím dobře.
Je lesklý a tak jsem se obával stříbrné klávesnice kvůli odleskům, ale nakonec je to v řádku právě kvůli "popelnicovému" zaklápění displeje...
Takže dobré.
Je lesklý a tak jsem se obával stříbrné klávesnice kvůli odleskům, ale nakonec je to v řádku právě kvůli "popelnicovému" zaklápění displeje...
Takže dobré.
fr88styl8 píše:1BJ už je Toshiba SatellitePro tak bude po všech stránkách vymakanější.
to si robis srandu alebo cerpas info len z reklamy od toshiby?
fr88styl8 píše: Doost by mě zajímal rozdíl v grafice(Ati Radeon M
2600HD) s Toshibou Satellite 1M8 - jaak velký??? To mě dost zklamalo...
ziadny rozdiel tam nie je.
fr88styl8 píše: Není už lepší ta GeForce 7300 Go?
http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?t=4233
Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“