Životnost NTB za 35tis? Dá se koupit levnější NTB s kvalitním zvukem?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Steelgrip
občas něco napíše

Re: Životnost NTB za 35tis? Dá se koupit levnější NTB s kvalitním zvukem?

Příspěvekod Steelgrip » 06 led 2025 01:57

Dávám vědět, že po necelém roce užívání NTB začal padat - více jsem postoval tady:
https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-Yog ... =1#6510050

Naštěstí je NTB v záruce (ještě 2 roky premium care), tak počítám se dvěma variantami řešení:

1) vrátí mi peníze
2) opraví ho a já ho prodám na bazaru jako použité zboží v záruce

Jsem totálně otrávený a unavený - snažil jsem se ze všech sil si ten NTB nechat a opravit ho - protože se mi jinak moc líbí svými vlastnostmi - ale evidentně je to šunt ...

Existuje dnes vůbec ještě něco jako spolehlivý NTB? Něco, co člověk koupí a vydží mu to aspoň 3-5let?

:/ :(

leon
guru

Příspěvekod leon » 06 led 2025 02:38

Možná jsem to jen přehlédl, nechce se mi to číst podrobně celé, ale zkoušel jsi čistou instalaci Windows?

Steelgrip
občas něco napíše

Příspěvekod Steelgrip » 06 led 2025 02:54

Ano tento víkend 7x :/

Steelgrip
občas něco napíše

Příspěvekod Steelgrip » 06 led 2025 17:13

Ahoj Leone!

Co když je zdroje problému tohle:

Když jsem před rokem NTB kupoval u prodejce CZC.CZ nabídli m i k němu dokovací stanici Axagon kvůli rozšíření počtu starých USB portů 2.0

Celý rok jsem NTB měl zapojený takto (tj. nabíječka zapojená do hubu + USB difuzér zapojený do hubu + myš zapojená do hubu a následně hub zapojený do NTB = NTB se nabíjí z hubu).

https://ibb.co/VgGpmYc

Akorát mě dnes napadlo - že by to mohlo být zdrojem problému s napájením?

Co když se tam to napětí tímto způsobem celou dobu dodává špatně?

Nebo co když je ten Axagon problémový / porouchaný?

Přepojil jsem tedy teď nabíječku přímo to NTB:

https://ibb.co/QYCzMp1

Otázka ale je, zda to zapojení mezitím způsobilo nějaké permanentní škody na základní desce?

Mohlo by to vysvětloval proč výsledek hloubkového testu HW od Lenovo označil USB-C port jako chybný?

Steel

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 07 led 2025 21:14

Urcite existuje spolehlivy NTB.Mam treba MSI GT73 od roku 2016 a stale super.Mam Lenovo Legion 5Pro od roku 2021 a stale super.Je to dnes proste loterie.Kus od kusu.( ci modelove rady) Jinak Axagony jsou smejdy.Par jich skoncilo v kosi.Nicmene na jare koupim novy Legion s RTX 5000.Legiony jsou stale nejlepsi volba ve svete NTB.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

leon
guru

Příspěvekod leon » 09 led 2025 13:53

Steelgrip píše:Ahoj Leone!

Otázka ale je, zda to zapojení mezitím způsobilo nějaké permanentní škody na základní desce?

Mohlo by to vysvětloval proč výsledek hloubkového testu HW od Lenovo označil USB-C port jako chybný?

Steel

nemyslím si, že by to měl poškodit HUB, ale teoreticky možné je vše, minimálně na druhé fotce vidím, že je konektor zapojen šikmo ... někdy může stačit hrozně málo, nedávno jsem viděl video, kde řešili mikrometry v motoru do auta, rozdíl jestli se součástka opotřebí za 100 tis km nebo "nikdy" :)

Zpět na „Jaký vybrat notebook“