Krevety píše:souhlasim ze 15,4" se prenaset v pohode da, tim spis pro chlapa, i kdzy IT kluci sou vetsinou sucharci

Dělám kybernetiku, takže se můžu trochu považovat za IT. Zároveň chodim do posilky a sportuju (plavu), takže se jako suchar rozhodně necejtim. ALE! Nosit denně v báglu 15,4" notebook by se mi fakt nechtělo. V podstatě libovolný notebook této velikosti se prostě pronese. Já v tom svém Dicota batohu v podstatě nosim i nějaký spodní prádlo a zubní kartáček, protože se občas neplánovaně ani na noc nevrátim domů a přespim jinde.
Díky tomu, že pomalu co týden nosim jiný notebooky různých velikostí, tak mám vyzkoušeno, jaký to je. Ideální je co nejmenší notebook, to je logické. Aby se na tom ale dalo i dělat, tak je minimum asi těch 12". S plnohodnotným procesorem maj většínou 1,7kg+. Takový displej už ale občas nemusí vyhovovat. Já mám 12" notebook a příští bude muset být větší. Jako ideální kompromis na nošení a pohodlí je 13.3". Takový NB maj prostě těch 1,9kg+. Blbý je, že je to taková trošku zatim nezavedená velikost a nejlevnější kousky začínaj okolo 30ti tisíc. Nejbližší vyšší je tak těch 14,1", takový NB maj sice reálně těch 2,4kg (v těch nižších cenách), ale daj se sehnat za 18 tisíc. Je to tak na hraně, co se ještě nepronese tak rychle. Pokud si ale koupíte 15,4", tak to už je hmotnost 2,8kg. Celý set notebooku i s příslušenstvím má pak třeba těch 3,5kg. Batoh na notebook má tak to kilo, takže nakonec ještě s pár dalšíma věcma má klidně 6kg. Uvědomte si, že to je jako kdybyste na zádech nosili celý den dvě malý děti

. Teď jsem týden nosil každý den právě jedno 15,4" HPčko a když jsem se s ním musel přepravovat a byl jsem půl dne na nohou, tak jsem ho pěkně proklínal. Stejně tak se mi s nim dvakrát moc dobře neběhalo (když jsem zrovna pospíchal). Teďka v pátek jsem si schválně na test vzal 17" notebook (3,75kg). To bylo teprv něco. To už je člověk rád, když z domu dojde na autobus.
Jaký si z toho vzít ponaučení? 15,4"+ notebooky si buď veme člověk neinformovaný, anebo člověk, pro kterého není denní mobilita zas tak podstatná.