Sony nebo Dell
Sony nebo Dell
Ahoj rozhoduji se pořídit nový notebook a vybral jsem si Sony Vaio VGN-FZ21Z a potom Dell Vostro v podobné konfiguraci jako Sony, menší disk ale větší rozlišení.. Co by jste mi poradili.... Jde mi hlavně o kvalitu.. Díky
taky jsem tohle řešil, ale chtěl jsem fz21M a vostro 1500. to vostro jsem měl v ruce, a je pěkně těžké, ale pevné, masivní, fakt drží. váží asi 3,25kg, možná malinko víc, ale je to fakt kus bytelného magnesia. to sony je taky, ale neviděl jsem ho. Jkao plus u dellu je možnost rozlišení, sony má displej skvělý, zvlášť u fz21z, ale ne rozlišení ... to má pouze wxga
ak chces v autocade robit priamo na notebookovom lcd tak v tom pripade radsej vostro. wxga je na autocad imho malo. na hry je tiez vhodnejsie vostro kedze ma vykonnejsiu grafiku a rychlejsi servis (ak by si ho bral s NBD zarukou).
co sa tyka pevnosti vostro je pevne dost akurat je dost rozmernejsie ako to vaio a tazsie coz je blbe pri castom prenasani.
vaio je skor lepsi na multimedia - lepsie podanie farieb LCD, hdmi, BR mechanika, lepsi zvuk a podobne. z HDMI sa da redukciou spravi DVI port takze bude mat aj lepsi obraz ak budes chciet pripojit stolny LCD monitor. skoda toho wxga rozlisenia...
co sa tyka pevnosti vostro je pevne dost akurat je dost rozmernejsie ako to vaio a tazsie coz je blbe pri castom prenasani.
vaio je skor lepsi na multimedia - lepsie podanie farieb LCD, hdmi, BR mechanika, lepsi zvuk a podobne. z HDMI sa da redukciou spravi DVI port takze bude mat aj lepsi obraz ak budes chciet pripojit stolny LCD monitor. skoda toho wxga rozlisenia...
btw za cenu FZ21Z mas uz aj HP 8510p s WSXGA (cez topconfig) co je imho lepsia volba ako tieto 2. akurat by si nemal BR napalku (to uz by si sa do ceny FZ21Z nevosiel).
napr. tu http://www.atcomp.cz/zbozi/hp-compaq-ko ... p=z:104092
p.s. dell vostro je vyrazne lacnejsi ako FZ21Z - tie ceny v konfiguratore na dell.cz su vyrazne navysene. mne vostro 1500 ponukali s danou za cenu nizsiu ako je cena v konfiguratore bez dph. za take vysoke ceny ako tam su by som ho urcite nekupoval.
napr. tu http://www.atcomp.cz/zbozi/hp-compaq-ko ... p=z:104092
p.s. dell vostro je vyrazne lacnejsi ako FZ21Z - tie ceny v konfiguratore na dell.cz su vyrazne navysene. mne vostro 1500 ponukali s danou za cenu nizsiu ako je cena v konfiguratore bez dph. za take vysoke ceny ako tam su by som ho urcite nekupoval.
Naposledy upravil(a) Ghost dne 09 říj 2007 17:43, celkem upraveno 1 x.
štindlas píše:a co třeba vista a autocad nebo invertor, dá se to?? máte někdo zkušenosti
http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?t=4696
štindlas píše:ještě dotaz k záruce u sony, jak to funguje?
klasicka 2rocna zaruka ktora sa da rozsirit na medzinarodnu a rozsirenie zaruky o 1 rok ktore je tusim pomerne drahe. viac myslim u nas sony v ponuke nema. pokial viem tak neponukaju ani NBD alebo onsite servis.
pmultimix píše:ghost: kolik ti napsali, že tě bude stát to vostro 1500? a v jaké konfiguraci?
T7300, WSXGA, 2GB RAM (2x1), 120gb hdd, dvdrw, dell wifi N, BT, 9cell bat, vista business, 3 roky NBD - 39990 skk bez dph. posielali mi to 17.9. takze predpokladam, ze teraz to uz bude viac. zaciatkom augusta to bolo o 2 tisicky lacnejsie.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“