Odstranění hesla BIOS řady T43 a R52

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Schinzon
občas něco napíše

Odstranění hesla BIOS řady T43 a R52

Příspěvekod Schinzon » 23 črc 2006 19:35

Máte někdo zkušenosti z odstraněním hesla?

Neptám se na řady do roku 2005 které jdou rozlousknou poměrně jednoduše.
Pokud máte někdo zkušenost, rád se podělím o zkušenosti z ostatními...

CeCo

Příspěvekod CeCo » 23 črc 2006 22:58

Zaniest do servisu s originalnou fakturou (dokladom o kupe).

V opacnom pripade tuto temu vymazat.

C.

Schinzon
občas něco napíše

Příspěvekod Schinzon » 23 črc 2006 23:23

reaguji na příspěvek od uživatele CeCo

Nechápu proč se obtěžuješ s takovou odpovědí, nic nového jsi nesdělil a pokud máš dojem že můj zájem o řešení (překonání) zabezpečení je vždy nelegální záležitostí, jsem schopen Tě z těchto nesmyslných představ vyvézt.
Akceptuji pokud admin tohoto fora rozhodne o závadnosti nebo nežádoucímu obsahu mého zájmu, ale na reakce tohoto typu odpovídám na tomto foru poprvé a naposled! Pokud má tvůj příspěvek hlavu a patu, sem s ním pokud ne a jen chceš spasit svět raděj piš na jiných fórech které se touto tématikou zabývají.
PS: Věnoval jsem čas pročtení všech tvých příspěvků a musím podotknout že je to žalost! Nenašel jsem ani jednu jedinou holou větu ve které cokoli ojasňuješ nebo přesně popisuješ, natož aby jsi něco vymyslel!!! právě jsem utratil 5minut svého času kvůli ....... Přeji Ti hodně štěstí. Prosím nesnaž se mi odpovídat zbytečně mne vytočíš!

Všem ostatním přeji příjemný večer a doufám že má reakce bude pochopena.

Krevety
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Krevety » 24 črc 2006 08:33

nic proti, ale CeCo ma docela pravdu, proc kdyz mas notebook legalne zakoupeny nezajdes do autorizovaneho servisu, kde ti zcela jiste vyhovi a nemas se ceho bat.

Jinak jedinou dalsi sanci byva vytazeni baterie biosu, pokud snad neni heslo ulozeno nekde v pameti flash...
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 24 črc 2006 10:29

Resenim byva vymena cele zakladni desky. Dale viz CeCo, pokud je "vse v poradku" neni prece problem to zanest do servisu, v opacnem pripade to tu opravdu nema co delat.

leon

Příspěvekod leon » 24 črc 2006 10:54

to: Schinzon

... a mohl bys nám tedy, namísto napadání jiných, osvětlit proč je problém zajít do servisu?

nbpm
občas něco napíše

Příspěvekod nbpm » 07 srp 2006 21:25

Pochybuju ze v servisu Vam jen tak vymeni zakladni desku jenom proto ze jste zapomeli heslo. Pokud to nejde udelat resetem BIOS a je to v nejakem cipu na desce, budou ji opravdu muset celou vymenit, ale na naklady majitele. Neni to totiz vada HW, ale neci neopatrnost. Setkal jsem se s tim u modelu Z60. Nevim jestli je to stejne/podobne resene i u modelu R52...

CeCo

Příspěvekod CeCo » 08 srp 2006 14:21

Schinzon:

Naco sa zbytocne rozpisovat, ked to ide jednoducho.
Ked mam ja problem s IT, tak pokial mi to do 10 minut nejde a na nete do 15 minut nenajdem manual (casy su cca), tak proste dvihnem telefon a volam do servisu - nato je ten servis, aby mi pomohol v pripade problemu (koniec koncov som si ho zaplatil v cene NB, tak preco ho nevyuzit?).

A s otazkou mojich prispevkov - prave v tomto threade som ti dal jasnu odpoved - ak je ten NB legalny tak volaj do servisu, ak nie, tak si budes musiet poradit inak.

C.

Schinzon
občas něco napíše

heslo T43

Příspěvekod Schinzon » 05 říj 2006 09:47

Problém s heslem u T43 jsem již překonal.. začali používat nový superčip PC8394T-VJG ve kterém je heslo uloženo. U řady T43 a R25 dokonce není potřeba ani sundavat kryt. výstup na programovací interfeace je hned vedle patice pro ram. Když jsem řešil tento problém hodně mi pomohl Victor Voinea kterému chci poděkovat! Vím že některým z tohoto fora moje téma moc nevoní, ale i tak rád pomůžu ostatním (kterí nemají na to aby koupili nejnovější HW) a dostanou se k notesům z druhé ruky.. možná i neznámého původu ale apoň jim budou sloužit..

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Peca-on-line » 05 říj 2006 10:26

Takže až ti někdo šlohne ntb bude se tu ptát jak překonat zabezpečení, tak mu rád pomůžeš? Chápu že je spousta lidí, co si koupěj ntb v bazaru nebo nějaký vyřazený firemní a můžou s tím mít problém, ovšem ty ses vyjádřil ve smyslu, že to odblokováváš ve velkým. Proto navrhuju, aby si obhájil že to co děláš je legální a v mezích šlušnosti, protože zatím si se projevil spíš jako "bad guy" a v tom případě tě tady rozhodně podporovat nebudeme.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

Wizi
občas něco napíše

Příspěvekod Wizi » 05 říj 2006 16:10

Musim souhlasit - pokud je NTB normalne koupenej tak je k nemu vzdycky nejaky doklad na jehoz zaklade je mozne v servisu NTB odblokovat. Co se nakladu tyce tak tam je to jednoznacne cena za to ze si nekdo zvoli heslo co si nepamatuje. A jak tu pises o pomahani nemajetnym kteri si koupi nekde notebook z druhe ruky byť neznameho puvodu, tak mi to tak jen prijde ze se jen snazis nejak okecat svuj zajem o odblokovani BIOSu u nelegal NTB a snazis se hrat si na velkeho humanistu, lidumila a adepta na Nobelovku za mir.
Jinak tvoje reakce na Ceco je pomerne neadekvatni - Ceco ma pravdu a jak si sam napsal - ty jsi s nim ztratil 5 minut, a s tebou tady ztratila spousta lidi mnohem vic casu.

Schinzon
občas něco napíše

Příspěvekod Schinzon » 09 říj 2006 01:04

Přemýšlím jak odpovědět,
Asi každý z nás má kousek pravdy. Nejsem humanista, neodblokovávám ve velkém a když mi někdo ukradne notes, nebudu skákat radostí! Většina notesů které se mi dostanou do rukou jsou z bazarů zastaváren a internetových kšeftů. Procentuálně předpokládám že 30 jsou vykoupené krádeže. 70 jsou pokusy uživatelů, špatně flešnutý bios, atd.. Je pravda že neřeším jestli je to ukradený nebo ne. Heslování NTB je po mne věcí ochránění dat a ne železa. Když budete chtít chránit železo existují mnohem účinější metody jako jsou např. vyhledávání podle MAC stejně jako u GSM (IMEI)! Za další všchny finty a postupy na odblok BIOSU bezplatně zveřejňuji a pokud odblok udělám osobně vezmu si vždy jen na kafe a cigára, rozhodně z toho nežiji. Dá se na to koukat z mnoha úhlů. Mně to baví a zajímá. Ceco to odemne schytal jen pro svoji interpeteci. Nejsem GURU ani HACKER nikomu nechci vnucovat své názory ani rady, jak jsem na začátku uvedl pokud admin uzná obsah za nevhodný nebudu tady.. Zatím to tak není a rád bych tady potkal někoho s kým si mohu vyměnit zkušenosti (NEBO PORADIT) S morálkou se musí kyždý vypořádat sám!
PS: pro všechny kdo jste napsali, že v sevise není problém pokud máte doklad, doporučuji Vám to testnout! Mám vlastní zkušenost u DELL, SIEMENS, IBM, ACER.. Pokud nejednáte z pozice firmy která má servisní smlouvu nebo jako TI. Když jste obyčejnej Jouda z joudova! Jak si s Váma vytřou zadek než stihnete říct "A" ani nestihnete ukázat doklad na balík kterej z Vás vyrazil neautorizovanej prodejce který nemá certifikát!

leon

Příspěvekod leon » 09 říj 2006 23:56

nejde mi do hlavy jedna vec ... kdyz to nedelas ve velkym, tak odkud mas tolik zkusenosti :D

Schinzon
občas něco napíše

pro Leon

Příspěvekod Schinzon » 10 říj 2006 09:55

Už se zajímám o tuto problematiku dlouho, pracoval jsem u několika firem jako technik, programátor, IT atd.... A jako každého, systém pokusů a omylů člověka taky hodně naučí :lol: Naopak mě není jasné co znamená slovo dělat UNLOCK ve velkém! Jaký přísun práce bych musel mít aby to uživilo mne + 3 děti a rodiče v důchodu.. :?

leon

Příspěvekod leon » 10 říj 2006 16:49

hele nepřekrucuj to ... nikdo neřikal, že to má uživit celou famílii, ale zjevně to děláš velmi často ... běžnej člověk se s takovym problémem setká 1x za život

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“