Toshiba Portégé R200

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
kysilka
občas něco napíše

Toshiba Portégé R200

Příspěvekod kysilka » 28 zář 2006 20:10

Vážení, budu rád, když se zde podělíme o zkušenosti s tímto vyjímečným notebookem...

leon

Příspěvekod leon » 29 zář 2006 01:38

ty ho máš? ... e tvrdíš, že je "vyjímečný" ... tak se poděl taky ... mě vždycky líbyl, že je malej, ale nikdy sem neměl příleřitost si s nim pořádně pohrát ... jaký máš zkušenosti?

Ozi

Příspěvekod Ozi » 08 říj 2006 13:59

Co bys chtěl vědět?

leon

Příspěvekod leon » 08 říj 2006 18:49

no např přemejšlim, jestli by mi tak malej notebook opravdu vyhovoval, líbí se mi, že je snadno přenosnej, ale zas tak čato to nepotřebuju ... nevadí Ti, že nemá integrovaný CD/DVD? ... jak dlouho vydrží na baterky?

napiš co tě jako první napadne, že je podle tebe na tom notebooku dobrý a na druhou strau co Tě jako první napadne, že neni dobrý

Ozi

Příspěvekod Ozi » 08 říj 2006 19:54

Mám zhruba rok model R200-100, chtěl jsem malej, nosím ho v aktovce v bublinkovým pytlíku od mainboardu. Dokoupil jsem PCMCIA GC89 od Sonyho k tomu datovej tarif od VODA a po čase nabíječku do auta (na CL).
Výhody: velikost (malost), všemožné konektivity-doktory
Nevýhody: výdrž na baterky, ty 4 hodiny co píšou je čirá utopie, s displayem na 50% vydrží cca 120minut (po roce). S tím adaptérem do auta to jakž takž zvládám, dopoledne u klienta, pak oběd, noťas je na nabíječce, odpoledne u klienta zase dalších 120minut. Když jsou baterky vycucaný nadoraz, tak se nabíjí do plna zhruba 90 minut. Mám to hlavně na maily, web, wordy, excely, terminál a OLAP, na to stačí výkon v pohodě.
Co se týká neexistující CD/DVD, tak dneska už všude nějaký PC a wifina je, tak ho nakonektuju do sítě a nasdílím si to, hůř kabelem, nejhůř přes USB flashku. V poslední době taky využívám terminál (vzdálenou plochu) u stroje konektlého do sítě, stačí když u notebooku zhasne podsvícení display a výdrž hned vyskočí na 4-5 hodinek.
Příští si koupím zase malej, oči mi zatím slouží, akorát ta výdrž na baterky to je problém, tenkrát byl ve výběru ještě Thinkpad X41, ale ten na tom s výdrží ještě hůře (papírově). Ted mám pro kolegyni objednaný nc2400 a 10-ti hodinovou baterku, tak až dorazí, tak jsem napíšu, jestli to teda někoho zajimá...

// leon: pokud cheš svůj příspěvek opravit tak to můžeš udělat přes tlačítko UPRAVIT ... pokud chceš nějakej svůj příspěvek smazat, tak na to je křížek

Ozi

Příspěvekod Ozi » 09 říj 2006 09:43

leon: Nojo, nojo pro příště je to dobrá informace, včera večer mělo to naše slavný hkfree slabší chvilku, odklikl jsem odeslat a nic, tak jsem klikl ještě jednou - a bylo to, opravil bych si to dnes - večer už byla doma napjatá situace, že už zase u toho sedím :)

leon

Příspěvekod leon » 09 říj 2006 23:57

ok to chapu :)

JendaV
občas něco napíše

Jas displeje

Příspěvekod JendaV » 07 srp 2007 20:04

Jak to vypadá se zkušenostmi dnes?
Dočetl jsem se, že R100 vytýkali malý jas displeje. Dnes jsem okukoval nový R200 a moc nejasil. Uvádí se, že nový R500 má velmi jasný displej.
Kolik řádků a sloupců se zobrazí na 12" displeji při otevření nové tabulky Excel?

Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“