Petice "inženýrům" do Lenova
Petice "inženýrům" do Lenova
Před rokem sem si koupil IBM Z61m a tak sem se do něj zamiloval, že málem přítelkyně spala na zemi Je to úžasnej stroj a dost lidí mi ho závidí.....ALE co se týká softwaru od Lenovo to je prostě bída. Programy jsou dost nestabilní a občas se jen tak vypnou. I ten nejmenší zásah do systému(změna vzhledu např. style xp) způsobí pád některých aplikací a jediné východisko je reinstal. Nabíhání notebooku je taky neúnosný. Poslední kapka byl upgrade z netu po kterym mi spadl system. Finalka je takova ze se mi neustale zobrazuji aktualizace, ktery sem uz tak 10 stah a nahral. Jsem uz z toho docela nastvanej. Soused co prodaval PC mi rek ze stary IBM byly uzasny stroje ale Lenovo jim podelalo soft. Jsem jedinej komu se to deje? Jste spokojeni s fungovanim softu od Lenova?Pokud nejsem sam rad bych poslal do Lenova spolu s Vami nejakej dopis na tema : Co bysme radi zmenili na software od Lenovo.
P.s. Neni to tak davno co na webu lenova byly rok stary ovladace na ATI
Dik predem Jakub
P.s. Neni to tak davno co na webu lenova byly rok stary ovladace na ATI
Dik predem Jakub
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15 -> MBPro 13
Nemam s nim vazny problem, chyba bude asi jinde. Drivery ATI jsou urcite aktualnejsi nez rok, viz http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... MIGR-41918
Co bych rad zmenil ? Aby mi pri prvnim zapnuti dal na vyber, jestli chci ceskou nebo anglickou verzi Windows Tohle mi vadi ze vseho nejvice. Jini vyrobci s tim evidentne problem nemaji.
Co bych rad zmenil ? Aby mi pri prvnim zapnuti dal na vyber, jestli chci ceskou nebo anglickou verzi Windows Tohle mi vadi ze vseho nejvice. Jini vyrobci s tim evidentne problem nemaji.
Zhruba někdy v půlce léta sem volal technikovi do ITS, že na netu sou rok starý ovladače a on : "To neni možný" no a za chvíli mi to potvrdil. Vem si, že teď vyšly nový Catalysty a u Lenova ticho po pěšině. Docela mě mrzí českej web lenova. Přeložili jen pár prvních stran a na zbytek se vybodli.
Jo to vim ze mobilni atiny maj jiny ovladace. Jen mam pocit ze zatim co ATi chrli nove a nove verze my stezi aktualizujem 2x do roka. Cos myslel tim : Software Installer ani Updater (ci jak se jmenuje ta nova verze) neposkytuji stoprocentne spravne udaje o verzich....????To chces jako rict, ze je lepsi to stahovat primo ze serveru(smazat System update?)?
Praxe ukazuje, ze ty automaticke aktualizace to nezobrazuje vzdy aktualne. Nejspolehlivejsi je si zadat na webu Lenovo presny model notebooku (a ulozit si to do Favorites) a ono to vypise v tabulce aktualni verze veskereho software, s odkazy ke stazeni.Jakoob píše:Cos myslel tim : Software Installer ani Updater (ci jak se jmenuje ta nova verze) neposkytuji stoprocentne spravne udaje o verzich....????
Puppy píše:Co bych rad zmenil ? Aby mi pri prvnim zapnuti dal na vyber, jestli chci ceskou nebo anglickou verzi Windows Tohle mi vadi ze vseho nejvice. Jini vyrobci s tim evidentne problem nemaji.
Mě se thinkpad r61 při prvnim spuštění na tohle zeptal. A dyž sem později obnovoval tovární nastavení, tak taky. Jde o visty. No ale nezkoušel sem, jestli to fakt funguje.
mame doma T40, T60 (sluzobny) a T61 a so softom ziadne problemy. osobne si skor myslim, lenovo soft utilky pre thinkpady vyrazne vylepsilo. za cias IBM to bolo vyrazne horsie. co si pamatam access update ci ako sa to volalo tak to bolo prakticky nefunkcne.
aj ked neviem ako sa to sprava s ceskymi/slovenskymi windozmi. na vsetkych mam anglicke.
aj ked neviem ako sa to sprava s ceskymi/slovenskymi windozmi. na vsetkych mam anglicke.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Abych se přiznal na svém Z60m který mám od února jsem ještě ( kromě záplat win xp, které se stahujou samy a antiviru atd. ) nic neupdatoval co se týče driveru. Zapl jsem teď system update, v kritických updatech byla blbost s hotkeys 8 MB, v doporučených jsou nějaké záplaty win xp a poté think vantage softu dohromady 250 MB, v ostatních ( ted nevim jak se to jmenuje ) jsou zápaty driveru, a TV softu v celkové sumě 1GB! tak nevím co z toho instalovat a na co se vykašlat?? Jak to děláte vy?
Používám šifrovaný disk schovaný disk, doufám že po updatu bude vše fungovat a nepřemaže se to?
Používám šifrovaný disk schovaný disk, doufám že po updatu bude vše fungovat a nepřemaže se to?
To Arty
No já stahuju jen věci, který používám. Ale drivery stahuju všechny. Občas je taky dobrý si přečíst co ten update "vylepší". S tim diskem si dej pozor. Mam totiž tušení, že sem tu někde na fóru četl, že novější verze CSS nemaj tento "disk" , ale nabízejí šifrování daných souborů.
Re: To Arty
Rozumím takže drivery taky stáhnu a na nové CSS se radši vykašlu, aspoň do doby než přeinstaluju počítač. Je lepší stahovat přes system update nebo přímo z webu lenova zadat údaje notesu a nechat si vyjet tu stránku s ovladačema atd.
Já jsem se system update naprosto spokojen, jen doporučuju nejen slepě zaškrtávat aktualizace atd., ale i číst popisky ... často jsou větší funkční změny, podmínky funkčnosti atd. ... jako např. s CSS8, které už nemá privátní disk (k datům už byste se nedostali!!!), ale šifruje nezávisle atd. ... prostě čtěte přiložené readme, nejsou tam pro srandu
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“