DVD mechanika - kterou vybrat?

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Nyny
píše často

DVD mechanika - kterou vybrat?

Příspěvekod Nyny » 01 zář 2007 10:24

Mam v notebooku mechaniku TSSTcorp CD/DVDW TS-L632D a je to neuveritelnej smejd! Sposty CD/DVD to ani neprecte, kdyz je strcim do vedlejsiho PC, tak je to precte v pohode. Vypalovani je neco strasnyho, neustale zniceny media. Jedna se o mechaniku s firmwarem ASUS a nasel jsem dva firmwary, jeden ma oznaceni AS05 (puvodne byl v mechanice) a s tim se daj vypalovat CD celkem v pohode, 8 z 10 CD to vypali dobre, ale jen 1 z 10 DVD. Kdyz pouziju firmware co sem stahl z netu, ktery ma oznaceni AS99, tak sice vypali cca 7 z 10 DVD dobre, ale z 10 CD ani jedno.

Protoze nemuzu neustale prehravat firmware podle toho, co zrovna potrebuju vypalovat a, protoze sem presvdcenej, ze ta mechanika je neuveritelnej smejd, rozhod jsem se, poridit jinou. Ale mechaniku do notebooku jsem jeste neporizoval, takze nemam tuseni kterou. Proto bych rad, kdyby jste mi napsali nejaky doporuceni vychazejici z vlastni zkusenosti. Jediny pozadavek ktery mam je, aby mechanika umela vsechny formaty, to znamena CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-R DL, DVD-RW, DVD+R, DVD+R DL, DVD+RW, DVD-RAM

BTW: Taky bych poprosil o radu, jak poznam, ze dana mechanika pujde do meho notebooku, nebo jsou vsechny stejny?
HP EliteBook 8560w - LG664EA,

Nyny
píše často

Příspěvekod Nyny » 28 zář 2007 23:21

Mechanika, kterou tam mam vypada takhle: http://www.rkkotle.eu/A2.jpg

A její konektor vypadá takhle: http://www.rkkotle.eu/A1.jpg

Mechanika, o které uvažuji, že ji koupím je tahle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45574 A chtěl bych poprosit o dvě věci.

Za prvé, zda tato mechanika od SONY půjde do mého notebooku?

Za druhé, zda s ní někdo máte zkušenosti a zda je to dobrá koupě.

Díky
HP EliteBook 8560w - LG664EA,

funny:)
občas něco napíše

Příspěvekod funny:) » 19 říj 2007 12:35

Zdravím.
Kámoš má UMAX ActionBook 570T a chtěl bych mu do něj instalovat nějakou palírnu cd/dvd jakou byste mi poradili?
BTW: nikdy jsem noťasa nekuchal, měl bych se něčeho vyvarovat, popř. na co si dát pozor(různá připojení atd.)? Se stolníma pc zkušenosti mám.
Díky za odpovědi.
fny

xmarek
píše často

Příspěvekod xmarek » 19 říj 2007 13:26

Našel jsem takový krásný odkaz na toto téma. http://notebooky.idnes.cz/jak-na-upgrad ... enstvi_hya U notebooku je to vždy sázka do loterie.
Co se kvality mechanik týče nedělal bych si iluze. Prostě spotřebka. :(
Naposledy upravil(a) xmarek dne 18 pro 2007 08:41, celkem upraveno 1 x.

11AA
občas něco napíše

Příspěvekod 11AA » 18 pro 2007 07:31

Zdravím, chci se popat jestli nemá někdo zkušenost s výměnou mechaniky v NTB DELL Latitude D800. Chtěl by jsem tu originální (QSI SBW-242 DVD-ROM/CD-RW Combo Slim) nahradit nějakou DVD RW a protože mám "rád" DVD RAM tak pokud možno multiformátovou.
Bohužel se mi nepodařilo nikde najít vhodnost vybrané machaniky (DVD ±R/ RW LG GSA-T20NRBBB, PATA) pro tento typ NTB. Ani jestli lze u ní vyměňovat čelní panel a kde má tlačítko a zda má vhodný konektor. Navíc při procházení fóra jsem narazil i na názory, že i pokud se dá nainstalovat mechanicky ještě nemusí být vyhráno ... :cry:

Proto, nemáte někdo konkrétní zkušenost? Díky

xmarek
píše často

Příspěvekod xmarek » 18 pro 2007 08:37

S čelním panelem je to potíž, každá firma má jinde umístěno tlačítko a z toho logicky vyplývají problémy výměny za neoriginál. Mistr světa je na to firma IBM. Ti mimo jiné prodávají ty svoje ultra-slim a to je pak ....

11AA
občas něco napíše

Příspěvekod 11AA » 19 pro 2007 19:39

Po zvážení všech pro a proti a po kontaktování zákaznického servisu Dell je rozhodnuto ---> časem přibude klasická externí vypalovačka (zřejmě LG nebo Sony).

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 21 pro 2007 08:21

to je často opravdu nejlepší řešení, než experimentovat. Sám jsem do starýho Compaq chtěl dát DVD/CD-RW combo dřív a potom co sem se domluvil s nějakým chlapíkem z PC prodejny, tak mi tam tu mechaniku nainstalovali, ale nefungovala, prostě jí to nezkouslo zapojené to bylo dobře ale nešla... takže externí bude lepší než pokoušet štěstí.
tento účet již není aktivní.

Zpět na „Hardware“