AMD Turion, Sempron, Athlon
To je sice pravda, ale nebudeme sa tu hrat na desatiny percent hadam A vobec, ked by sme boli presny, tak mi to hra do karat, lebo by to nebolo ani o tych 10 percent
Toshiba A200 1M8: C2D 7100, 4GB RAM, HD2600 500/400, 160GB,
SB X-fi Surround 5.1, Logitech Z-2300 + G51, Razer Lachesis + Steelpad Qck
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
věř tomu že to bude něco kolem 20% skus si někdy podtatktovat CPU o tu frekvenci a udělej si testy mě třeba na normálním PC zvýšení frekvence o 10% (z 2GHz na 2,2GHz) zvedlo výkon o cca 20% (předělávání videa z kamery zabralo místo 1,5h 1h a 15min a po počítání je to 16 a něco procent)
Live youre life, like it's youre last day... and then die
FSC Amilo Xa 1526: Tur.X2 TL56; 1024MB RAM; 160GB 5400.0; Go7600 256MB; Microsoft VHP; 17"
FSC Amilo Xa 1526: Tur.X2 TL56; 1024MB RAM; 160GB 5400.0; Go7600 256MB; Microsoft VHP; 17"
Zvysil som vykon svojho C2D o 10 percent a bolo to +-umerne frekvencii. Dalej v teste je spomenute FSB166 a moj, ktory zrovnavam s turionom bezi pri zbernici 200 a aj tento maly + som zanedbal. Takze sa nenatahujme na par percentach.
Ale aj keby som mal suhlasit s tvojimi 20 percentami, stale tam vidim jednoznacne vedenie c2d v jednotkach az desiatkach percent a to vo vsemoznych smeroch.
Takze ked chcete popriet to co som napisal (alebo skor vysledky THG), tak prosim normalnym argumentom a nie handrkovanim sa o zopar percent
Ale aj keby som mal suhlasit s tvojimi 20 percentami, stale tam vidim jednoznacne vedenie c2d v jednotkach az desiatkach percent a to vo vsemoznych smeroch.
Takze ked chcete popriet to co som napisal (alebo skor vysledky THG), tak prosim normalnym argumentom a nie handrkovanim sa o zopar percent
Spatne se ale porovnava cena cpu a cena notebooku celkoveho... protoze cena celeho notebooku nemusi byt nizsi v pripade ze tam je levnejsi procesor, prodejce tu cenu muze natahnout vselijak a diky mensi nabidce AMD notesu dat vyssi cenu a zlevnit treba jen o 1000,- ale realna cena CPU bude levnejsi o 3k nez intelacky procesor na stejne frekvenci, nemusi totiz vyrobce nabizet dva identicke modely na ruzne platforme (treba HP to ale dela u svych 6710/15 a tam je cena v podstate realna)... stejne drahe procesory budou vypadat tak ze ten od AMD bude mit vyssi frekvenci a vykonem na tom bude +- jako ten intelacky. Je fajn ze nekdo porovna 2ghz Intel a 2Ghz AMD a pak rekne, AMD je smejd... ale pritom to AMD bude ale o 3k levnejsi. Jenze existujou i mobilni 2,2 nebo 2,3ghz od AMD, ale ty sem snad na ceskym trhu v rozumnych notesech nevidel. Vsude je maximum 2Ghz (TL60) A ten by mel porad skutecnou cenu levnejsi nez Intel a vykonem by mu mohl konkurovat.
edit: po zkoumani, vsehovsudy jeden notes co obsahuje 2,2Ghz TL64 Turion X2...a to je je to jeste naky Amilo Xa 17" za 35klacku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49368
edit: po zkoumani, vsehovsudy jeden notes co obsahuje 2,2Ghz TL64 Turion X2...a to je je to jeste naky Amilo Xa 17" za 35klacku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49368
Solitary: Ja suhlasim, dokonca v tych testoch sa nachadza aj tabulka pomeru cena/vykon, kde su natom velmi dobre, ked nie najlepsie tie turiony. Ale pokial si este pamatas, co si mi napisal na predchadzajucej strane, tak je to prave to, naco som celu dalsiu diskusiu narazal, pretoze si napisal nieco, co nie je pravda:
A ja som dokazal, ze FP vypocty lepsie zvlada C2D, o com svedci nie len primitivny superPi, ale aj softy ako winRAR ci ine kompresne ulohy, ktorych mnoho (a rozmanitych) bolo zahrnutych prave v teste na THG. Presne ako som pisal, za cias P4 mali tieto procaky pomale FPU, vseobecne rychle ich mali PIII (resp. tato architektura), z ktorych sa vyvynuli neskor banias a dothan jadra (pentium M) s krasnym hrubym vykonom (otec ma v bboku 1.73ghz dothana) a z tejto architektury vychadzaju aj dnesne c2d. Na neperspektivnu netburst architekturu sa zabudlo. Takze karta sa obratila, aj ked mnoho ludi si to neuvedomilo, alebo skor nechce priznat.
Solitary píše:Jinak vypocet FPU maj AMD Turiony lepsi a porazi i stejne nataktovane Core 2 Duo s prehledem. Je obecne znamo ze AMD je v tomto lepsi... ze superPi ukazuje neco jineho je asi tak v realu skutecny jako vysledky 3Dmarku.
A ja som dokazal, ze FP vypocty lepsie zvlada C2D, o com svedci nie len primitivny superPi, ale aj softy ako winRAR ci ine kompresne ulohy, ktorych mnoho (a rozmanitych) bolo zahrnutych prave v teste na THG. Presne ako som pisal, za cias P4 mali tieto procaky pomale FPU, vseobecne rychle ich mali PIII (resp. tato architektura), z ktorych sa vyvynuli neskor banias a dothan jadra (pentium M) s krasnym hrubym vykonom (otec ma v bboku 1.73ghz dothana) a z tejto architektury vychadzaju aj dnesne c2d. Na neperspektivnu netburst architekturu sa zabudlo. Takze karta sa obratila, aj ked mnoho ludi si to neuvedomilo, alebo skor nechce priznat.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“