Vybitá baterie
Vybitá baterie
Dobrý den,
zhruba před 3 lety jsem zakoupil notebook UMAX s LION Baterií.
Nyní se mi přestala nabíjet a ukazuje Zbývající energie baterie 0%. Pokud odpojím napájení ze sítě notebook se okamžitě vypne. Je možné, že mi baterka dosloužila i přesto, že jsem nezaznamenal žádné přiznaky (výdž byla pořád stejná). Tato sitauce vznikla ze dne na den.
Předem Vám děkuji za odopověď,
Josef Luštický
zhruba před 3 lety jsem zakoupil notebook UMAX s LION Baterií.
Nyní se mi přestala nabíjet a ukazuje Zbývající energie baterie 0%. Pokud odpojím napájení ze sítě notebook se okamžitě vypne. Je možné, že mi baterka dosloužila i přesto, že jsem nezaznamenal žádné přiznaky (výdž byla pořád stejná). Tato sitauce vznikla ze dne na den.
Předem Vám děkuji za odopověď,
Josef Luštický
-
- Moderátor
Tohle skoro vypadá na sviňárnu s čítačem cyklů, neboli elektronika baterie po určitým počtu cyklů prohlásí, že baterie je mrtvá a hotovo - kup si novou. Nevím jestli se to dělá i ntb, ale vím že třeba Apple to u některejch zařízení používá.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
Konqui: LiIon bateria sa neda len tak lahko vybit uplne... to by si ju musel najskor normalne vybit a potom ju polozit minimalne na pol roka na policku... totiz kazda LiIon bateria ma v sebe cip, ktory monitoruje napatie, pokial sa znizi pod urcitu uroven (povedzme 2% kapacity), tak jednak zabrani tomu, aby sa dala dalej z baterie cerpat energia a takisto sa aj sam odpoji, aby sam nezozral tu zbytkovu kapacitu... ale rozhodne sa neda totalne vybitie dosiahnut zo dna na den bez toho, aby si tu bateriu rozobral... skor mi pride, ze sa prave ten cip odpalil, preto je ta bateria "zablokovana"...
3 roky je na Li-ion baterii velmi slušná výdrž (alespoň v NB), takže bych to neřešil, prostě kup novou, přirozený cyklus života
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD
to wern_er
3 roky - v notebooku nevim, nikdy jsem ho tak dlouho nemel, ale v pda-cku ji mam do roku 98 - a nesetril jsem ji!
zezacatku jsem furt pda strkal do kolibky/nabijecky, kdykoli jsem prisel do prace a pak zas domu.
teprve asi po dvou letech jsem ji zacal "setrit". a nabijim ji jen kdyz zacne rvat.
taky jsem ji mel vybitou pres 3 mesice, co jsem byl na stazi a zapomel pda doma.
proste jak se rika - cim blbejsi sedlak, tim vetsi brambory
3 roky - v notebooku nevim, nikdy jsem ho tak dlouho nemel, ale v pda-cku ji mam do roku 98 - a nesetril jsem ji!
zezacatku jsem furt pda strkal do kolibky/nabijecky, kdykoli jsem prisel do prace a pak zas domu.
teprve asi po dvou letech jsem ji zacal "setrit". a nabijim ji jen kdyz zacne rvat.
taky jsem ji mel vybitou pres 3 mesice, co jsem byl na stazi a zapomel pda doma.
proste jak se rika - cim blbejsi sedlak, tim vetsi brambory
-
- guru
mbelas píše:tak nejak.....kup new baterku a je po starostech....nebo zkus repasi to by te melo vyjit levnejic....
Můžeš mi vysvětlit, proč pořád mícháš češtinu a angličtinu dohromady?! Nevíš snad, jak se řekne "new" česky?! Víš podle čeho se skloňuje slovo "repas"? Kupodivu se píše "repasy" nebo "repasi". Při pozorování tvého slovníku, slovosledu a pravopisu mám občas pocit, že si snad nikdy ve škole neměl hodiny českého jazyka...
To už za little moment bude look like tohle, protože each boy, který se naučí few english words, bude takto zasviňovat češtinu a ještě si zřejmě bude think jak je coool. Piš prosímtě buď česky nebo anglicky, ale ne obojí dohromady.
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)
-
- guru