Pretaktovanie a teplota ATI HD 2600
Pretaktovanie a teplota ATI HD 2600
Zdarec,
chcel by som sa spytat ake teploty dosahuje u vas tato graficka karta a ci ste ju skusali pretaktovat (ak ano tak cez co a ako velmi).
Diky moc za odpovede
chcel by som sa spytat ake teploty dosahuje u vas tato graficka karta a ci ste ju skusali pretaktovat (ak ano tak cez co a ako velmi).
Diky moc za odpovede
Re: Pretaktovanie a teplota ATI HD 2600
Kde sa dá pozrieť teplota grafiky?Lebo v SpeedFane mi to neukazuje.
Re: Pretaktovanie a teplota ATI HD 2600
Málo notebook topí? Nebo zbožné přání poslat notebook do věčných lovišť? Za těch pár procent výkonu to určitě stojí za to. V minulosti jsem experimentoval s úpravou biosu grafické karty proto to doporučuji. A až se vám totálně rozpadne obraz a nerozjede to ani v konzoli tak se smíchy potrháte.bitxiak píše:ci ste ju skusali pretaktovat.
to fakt nedelej...ntb netaktuj...vis u pc kupis vetrak navic, pohrajes s chlazenim a taktujes...ale co udelas v ntb?
to uz stoji za to priplatit par tisic za vykonnejsi grafku nez riskovat zniceni celeho ntb...
to uz stoji za to priplatit par tisic za vykonnejsi grafku nez riskovat zniceni celeho ntb...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Mno hej, na zaklade vasich odporucani to nespravim, len som chcel vediet ci to niekto robil.
Zaujimalo ma to hlavne preto lebo pri kanc. cinnosti ma len 30 stupnov, pri hrani som este nemeral. Tak sa mi zdalo ze by som z tej grafiky mohol snad nieco vyzmykat .
Zaujimalo ma to hlavne preto lebo pri kanc. cinnosti ma len 30 stupnov, pri hrani som este nemeral. Tak sa mi zdalo ze by som z tej grafiky mohol snad nieco vyzmykat .
Naposledy upravil(a) bitxiak dne 11 lis 2007 22:43, celkem upraveno 1 x.
Mno tak odpálit kartu při taktování po 5 nebo 10 Mhz krocích kombinovaných se stálým testování a kontrolou stability do hladiny 20 % nárůstu výkonu se mi zdá jako nemožné. Je pravda, že v notebooku je problém s odvodem tepla větší než v desktopu, ale nárůst tepla není tak kritický, aby ho chlazení nezvládlo. Jinak ze své zkušenosti můžu potvrdit, že taktovat HD2600 mobility není snadné kvůli tomu, že ho většina nástrojů prostě nezná. Navíc teplotní čidlo není stále zapnuté a musím ho zapínat v AMDGPUClock a ještě, aby toho nebylo málo je problém s ATI powerplay, která uzamyká možnost taktování, kvůli nezměnitelným profilům. Takže zatím netaktuju, protože jsem nenašel vhodný nástroj, který by zvládl čtení čidel, taktování a správu powerplay.
Toshiba A200 1M8; C2D 7100 (undervolt), 2GB RAM, HD2600 Catalyst 9.4 mod, battery l. 2:32 (WiFi on); Vista HP
Acer 4810TZG 413G32Mn, C2D SU4100, switchable graphics, battery l. 8:10 (WiFi on), Win 7 HP
Acer 4810TZG 413G32Mn, C2D SU4100, switchable graphics, battery l. 8:10 (WiFi on), Win 7 HP
No samozřejmě, že si ji můžu vypnout ale připravím se o inteligentní taktování karty. U nVidie je možnost taktovat 2D/3D režim zvlášť u téhle Ati ne. Proto počkám až se to vyřeší. Si taky můžu zakázat 3D akceleraci v DX, aby mi notebook zbytečně nebral energii. To je stejná blbost...
Toshiba A200 1M8; C2D 7100 (undervolt), 2GB RAM, HD2600 Catalyst 9.4 mod, battery l. 2:32 (WiFi on); Vista HP
nj, to je pravda, ale tak ked chces taktovat kartu v 3rd party utilite, tak powerplay treba mat vypaty - pokial by ten vykon navyse po pretaktovani stal naozaj za to, tak by (aspon pre mna) nebol problem najskor vypat PP, potom zmenit profil v tej taktovacej utilite na ten pretaktovany a po tom, co uz by si taky vykon nepotreboval spravit opacny postup - kazdopadne by sa ale hodil aspon daky prikaz do command line, cez ktory by sa dal nastavit profil pripadne uplne vypat PP - take nieco ako je aticonfig pod linuxom - nevie niekto o takom prikaze ?
xprim01: A podarilo sa ti vobec cez nieco pretaktovat grafu ? PP seriem, ten si vypnem, mam chladiacu podlozku a grafa ma krasne teploty, takze by som ju chcel taktnut. Mam modnute catalysty 7.10, PP off a skusal som atitool, ati tray tools, amdGPUclock tool, riva tuner a powerstrip a nikde nedokazem zmenit frekvenciu bez toho, aby sa mi vratila naspat. Podarilo sa to niekomu vobec nejak obist
Toshiba A200 1M8: C2D 7100, 4GB RAM, HD2600 500/400, 160GB,
SB X-fi Surround 5.1, Logitech Z-2300 + G51, Razer Lachesis + Steelpad Qck
SB X-fi Surround 5.1, Logitech Z-2300 + G51, Razer Lachesis + Steelpad Qck