Zaruka

notebooky SONY (VAIO) a vše kolem nich
Loli
občas něco napíše

Příspěvek od Loli »

Podle me teda nepujde v CR pouzit zaruka na zadny notebook zakoupeny jinde.

A tecka. :)
Permonik

Příspěvek od Permonik »

A to je velka skoda, takhle si clovek bude muset vystacit s nejakym Dellem :? .
Krevety
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Krevety »

Domnivam se, ze pokud uvadi rozsireni zaruky na EU tak musi platit i u nas, jediny detail je ze si koupite jinde, stejne se registruje elektronicky...

Urcite nebude problem pokud to bude typ notesu co se prodava i u nas, kde ma sony celkem orezany sortiment. Problem by mohl nastat u modelu ktery neni urcen pro zdejsi trh, treba amerika ma jine modely. Na druhou stranu by pro ne nemel byt problem to do 30ti dnu zaservisovat, napr. v okolni zemi :)

Takze bych se na to co rika Sony vykaslal, koupil to rozsireni v EU a at se chlapci staraji ... :wink:
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)
Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Ghost »

no ja by som na vyjadrenie sony nekaslal. je napriklad dost mozne, ze zaruka kupena v UK nepojde zaregistrovat na seriove cislo notebooku predaneho v USA ale len na seriove cisla notebookov predanych v UK ak to maju takto rozdiferencovane. ak to odporuje nejakym "malym pismenkam" co maju niekde napisane tak sa na to aby ho tu vzali do servisu proste vykaslu. v ziadnom zakone nemaju povinnost poskytovat medzinarodne zaruky a tiez nemaju povinnost v EU servisovat notebooky kupene v USA.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Krevety
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Krevety »

zase to rozsireni nestoji tolik penez aby se to nevyzkouselo, nemyslim ze sony by si podlamovalo svou vlastni vetev...
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)
Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Ghost »

no to rozsirenie vela nestoji ale kupit notebook a mat ho tu bez zaruky by mohlo vyjst podstatne drahsie. no a pre sony je dovoz notebookov do EU za ceny v USA potencionalne dost stratovy kedze vyssia cena u nas je z casti sposobena aj vyssimi nakladmi na servis. takze z ich pohladu je pochopitelne, ze sa to snazia co najviac skomplikovat.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
pat77rik

Příspěvek od pat77rik »

Vím, že když jsem se zajímal o Sony Vaio VGN-SZ tak jsem zjíšťoval jak je to s reklamací v ČR s dovezeným notebookem z USA. Volal jsem přímo do autorizovaného servisního střediska v ČR a tam mi řekli, že pokud je notebook dovezeny z ciziny nevztahuje se na něj záruka v ČR, ale prý existuje nějaké sběrné středisko někde ve Francii, kde se zabývají právě těmito zahraničními reklamacemi. Takže pokud bych si koupil rozšíření v USA, tak si myslím, že je logické, že by reklamace měla jít minimálně v tom servisu ve Francii. Myslím, že ale podle toho jak se vyjadřoval servis ke mně, tak že oni ani sami neví jak by správně měli postupovat při reklamaci.