Odstranění hesla BIOS řady T43 a R52

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Skye
občas něco napíše

Příspěvekod Skye » 29 říj 2006 22:13

V případě takových pičusů (dovolávajích se ještě slušnosti!), kteří s klidným srdcem pracují s kradeným zbožím opravdu doporučuji u laptopů typu T43 zaoblokovat v BIOSu heslem + biometrickým otiskem power-on a hdd. S tímhle výsledkem budou jednak vaše data v bezpečí a pro budoucího zloděje bude latop bez funkřní zákl. desky a pevného disku skoro bezcenný.

Kapr111
občas něco napíše

Příspěvekod Kapr111 » 21 dub 2007 21:28

Na tohle fórum jsem se dostal pouze z důvodu, že zjišťuji jak obejít heslo v biosu NTB.
Zřejmě tady někoho naseru, ale mám dva problémy:
- jeden je starší IBM, kde blbá tchýně kamaráda zadala "tak nějak omylem" heslo a smůla. Protože je ntb starší, tak už nemají doklad.
- druhý je bios u cca rok starého ntb toshiba, kterej dostal brácha od firmy jako odstupné, když firma končila a tedy překvapení TAKY NENÍ DOKLAD.
Je pravda, že jsem se dostal k něčemu, co jsem ještě neřešil a hned u dvou věcí. Řešení problémů už zřejmě mám, akorát se mi líbí diskuse, která se tu vedla, chtěl bych vidět počítače těch moralistů tady, jestli tak nemají vůbec nic nelegálního. Moc pěkná snůška žvástů. :mrgreen:

CeCo

Příspěvekod CeCo » 21 dub 2007 23:34

Kapr111:
Tak ti teda gratulujeme...
Aspon vidno, ze vypoctova technika napriek "jednoduchosti" este stale nepatri celkom do ruk amaterom, ale ze by sa s nou mali zaoberat profici, ktori vedia co robia (napr. i s heslom).

A obchadzat BIOS - nemam preco. Notas je moj, heslo viem/mam zapisane a ak stratim, doklad to zachrani. To, ze svokra nema doklad a kamarat si nic nevypytal je cisto ich chyba...

C

fofrx1
občas něco napíše

Příspěvekod fofrx1 » 10 kvě 2007 14:25

Ta diskuze o legálnosti a nelegálnosti je mi k ničemu.Koupil jsem před rokem starší T 43 a bylo to furt v poho,než jsem jednou špatně zastrčil HD a od tý doby hledám způsob jak to heslo z Biosu dostat.Původní majitel je asi dement,tak nemam jinou možnost.Kdyby jste někdo dokázal poradit jinej způsob než výměna zák. desky tak snad můj notes zase poběží......díky... :(

ico300
občas něco napíše

Odpadnem

Příspěvekod ico300 » 12 čer 2007 18:05

Náhodou som prešiel touto diskusiou a dosť som sa pobavil.. Predávam PC - väčšinou nové, ale robím taktiež servis starších PC a občas mi prídu do rúk NB alebo PC so zabudnutými heslami.. Keď predám PC, tak väčšina ľudí po roku nemá, alebo nevie nájsť doklad.. S kľudným svedomím ich môžem poslať do p... ale akosi by som si teda najlepšie meno neurobil, takže ak tam majú heslo ktoré nevedia vďaka šikovným deťom, vnukom, svokrám a švagrinným, rád im pomôžem.. Taktiež ak mi prinesie niekto PC s tým že zabudol heslo, človeka poznám, tak mu to odblokujem.. A toto je jedno z Fór, kde sa moje vedomosti z tejto oblasti fakt nerozšíria.. Preto tu ani nebudem pokladať otázku, lebo odpovede typu, zober papiere a choď do autorizovaného servisu mi fakt nepomôžu.. BTW, :-) dojali ste ma tým platením, zadarmo ani kura nehrabe..

Ragnos
občas něco napíše

Příspěvekod Ragnos » 12 čer 2007 19:12

sice to neni uplne k tematu, ale mam dotaz. Kdyz si nastavim power-on heslo, je nejak omezeno pocet zadani? (Mam T42p)
Jde mi o to, ze bych chtel notebook nejak chranit, ale na druhou stranu, nerad bych, aby napr na koleji nejaky "hodny" kamarad zadal parkrat spatne heslo a ja kvuli tomu mel zablokovanej TMP chip.

pikatchu
občas něco napíše

vadné CRC

Příspěvekod pikatchu » 07 dub 2008 08:18

Schinzone, dovedeš opravit obsah biosu u NTB řady T2x přes feritovou antenu přijímací programovacím radiovým vstupem do chipu biosu. Nebo víš o nějakém odkazu na toto tema?

řada T2x má zabudovanou feritovou antenu, připojenou na vstup biosu, takže to jde bezkontaktě jen zavysílat správnou sekvenci a přeprogramovat - opravit BAD CRC1 a CRC2.

jura202
občas něco napíše

Příspěvekod jura202 » 08 bře 2014 10:03

Ahoj chapi,
koupil jsem na aukru IBM T42, klasika heslo v BIOSU, jelikoz mam doma par vadnych desek (take T42) je mozny ten chip prepajet a tim se toho hesla zbavit?
Diky za odpoved

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“