Acer Extensa 5220 - Ovladač na SATA (instalace XP)
-
- občas něco napíše
Zvuk
Tak vám nevím... Nainstaluji systém, nainstaluji chipset, AHCI, VGA, audio. Co je zajímavé, je to, že ještě před instalem audia mi to ve správci zařízenií ukazuje vykřičník u PCI device, kdežto po instalu tam ten vykřičník už není, ale NENÍ tam ani ta zvukovka!!! To zařízení prostě někam zmizí! Zkoušel jsem postup jak s ovladačem 5257 (který ale korektně nedoběhne do konce), tak s ovladačem 5423, který sice krásně doběhne a tváří se zcela normálně, ale po restartu tam to zařízení prostě není. Bavím se samozřejmě celou dobu o instalaci WXP SP2. Poradí někdo? Jsem z toho dost zoufalej...
-
- občas něco napíše
caute, mam podobny problem, mam Aspire 5520 a nahodil jsem tam XP, jen se nemuzu porad pripojit na to jejich ftp ftp://ftp.acer-euro.com/notebook/ a myslim, ze firewallem to neni, jelikoz ten je off
Re: Zvuk
Vasekpasek píše:Tak vám nevím... Nainstaluji systém, nainstaluji chipset, AHCI, VGA, audio. Co je zajímavé, je to, že ještě před instalem audia mi to ve správci zařízenií ukazuje vykřičník u PCI device, kdežto po instalu tam ten vykřičník už není, ale NENÍ tam ani ta zvukovka!!! To zařízení prostě někam zmizí! Zkoušel jsem postup jak s ovladačem 5257 (který ale korektně nedoběhne do konce), tak s ovladačem 5423, který sice krásně doběhne a tváří se zcela normálně, ale po restartu tam to zařízení prostě není. Bavím se samozřejmě celou dobu o instalaci WXP SP2. Poradí někdo? Jsem z toho dost zoufalej...
Já použil jen ty ovladače co byli na přiloženém CD a vše mi jede.
Při instalaci jsem neměl jedinej problém.
Jestli myslíš pouze bootovací CD win98,tak ti mohu poslat image.
P.S. Krom jiného jsem flashnul BIOS na dvou zakoupených 5220 -tkách, přepnul jsem v BIOSU na IDE režim,a instalace proběhla bez jakýchkoliv problémů... (nutno vymazat v těch souborech k update BIOSU ty pomlčky v názvech souborů a v .bat souboru)
P.S. Krom jiného jsem flashnul BIOS na dvou zakoupených 5220 -tkách, přepnul jsem v BIOSU na IDE režim,a instalace proběhla bez jakýchkoliv problémů... (nutno vymazat v těch souborech k update BIOSU ty pomlčky v názvech souborů a v .bat souboru)
vim, co jak mam delat, jen mi schazi to cd, takze kdyz mi ho posles na Monola@seznam.cz, tak to bude super
Návod
ČuZz lidi,nechápu,co nechápete na tom,jak nainstalovat XP na ntk,co má SATA,není to těžký jak se zdá.Já to udělal takto.
1.)Stáhl jsem si program nLite.
2.)Pak jsem si stáhl SATA driver na ntk http://www.volny.cz/extensa5220/extensa ... sa5220.zip
3.)Vložil CD XP a zkopíroval do PC
4.)V programu nLite jsem tam vložil XP,co jsem zkopíroval
5.)Pak podle návodu v programu nLite jsem tam vložil SATA driver,který jsem si stáhl
6.)Vypálil na nové CD
7.)Nabootoval jsem CD,které jsem vypálil
8.)Disk už to našlo a XP se nainstalovalo
Takže doufám,že vám to pomohlo
1.)Stáhl jsem si program nLite.
2.)Pak jsem si stáhl SATA driver na ntk http://www.volny.cz/extensa5220/extensa ... sa5220.zip
3.)Vložil CD XP a zkopíroval do PC
4.)V programu nLite jsem tam vložil XP,co jsem zkopíroval
5.)Pak podle návodu v programu nLite jsem tam vložil SATA driver,který jsem si stáhl
6.)Vypálil na nové CD
7.)Nabootoval jsem CD,které jsem vypálil
8.)Disk už to našlo a XP se nainstalovalo
Takže doufám,že vám to pomohlo