Nákup dellu ze zahraničí
Nákup dellu ze zahraničí
Ahoj jsem tu nový a rád bych si pořídil notebook Dell ze zahraničí a rád bych se zeptal jestli tu někdo nemá zkušenosti s nákupem notebooku z Rakouska nebo Německa a zda platí záruka i pro Čechy?
Jaký je způsob dopravy jsou ochotní zaslat zboží i do Čech?
Jak je to s placením faktury?
Jak je to se clem?
Předem děkuji za odpovědi
Jaký je způsob dopravy jsou ochotní zaslat zboží i do Čech?
Jak je to s placením faktury?
Jak je to se clem?
Předem děkuji za odpovědi
clo sa plati len na hranici EU. pri dovoze z rakuska alebo nemecka neplatis nic. dphcku zaplatis tam kde to kupis.
zaruka sa da presunut z jednej krajiny do druhej pomocou sluzby tag transfer.
inak tiez sa pytam, ze preco to chces kupit v nemecku. okrem 17" a 20" xpska sa v cze predavaju vsetky modely v podstate za podobne ceny ako u susedov (treba zavolat). a co sa tyka tych 2ch xpsiek tak to mas jedno ci si bude vybavovat presun zaruky a dopravu s nemeckym dellom alebo si to rovno skusis objednat cez cesky dell.
zaruka sa da presunut z jednej krajiny do druhej pomocou sluzby tag transfer.
inak tiez sa pytam, ze preco to chces kupit v nemecku. okrem 17" a 20" xpska sa v cze predavaju vsetky modely v podstate za podobne ceny ako u susedov (treba zavolat). a co sa tyka tych 2ch xpsiek tak to mas jedno ci si bude vybavovat presun zaruky a dopravu s nemeckym dellom alebo si to rovno skusis objednat cez cesky dell.
Nákup nyní
Můžu se teď poptat, na nákup ze zahraničí? Třeba z Německa - ceny jsou tam teď už znatelně nižší, tak mě zajímá, jestli to někdo z Vás realizoval a co to s sebou může přinášet za obtíže?
Je nějaký větší rozdíl, kdybych si nb koupil během pobytu v Německu, nebo bych si ho nechal poslat? Na kolik by mohlo vyjít "poštovné"?
Je nějaký větší rozdíl, kdybych si nb koupil během pobytu v Německu, nebo bych si ho nechal poslat? Na kolik by mohlo vyjít "poštovné"?
Pripadnym zajemcum o koupi Vostra 1500 bych doporucil toto forum: http://forum.notebookreview.com/forumdisplay.php?f=4
Je tam spousta prispevku tykajicich se hardwarovych problemu Vostra 1500.
Je tam spousta prispevku tykajicich se hardwarovych problemu Vostra 1500.
-
- občas něco napíše
no ak to chces priamo z dell.com asi budes potrebovat adresu v USA kam to posles (mimo USA ti to imho neposlu). potom si k cene prirataj postovne vramci USA a dan v USA (nieco ako nasa dph, pohybuje sa to tusim od 0-10% podla statu kde sa to kupi). potom este musis zaratat postovne do europy a dphcku (z ceny notebooku a postovneho). clo sa myslim na notebooky uz neplati. ak si to ty alebo ti to niekto prenesie rozbalene cez hranice tak dphcke u nas sa da vyhnut.
co sa tyka zaruky tak by sa mala dat previest do CR (vola sa to international tag transfer) ale imho jednoduchsie a vhodnejsie je dokupit 3 rocnu NBD zaruku, ktora je automaticky medzinarodna a platna aj v CR.
co sa tyka zaruky tak by sa mala dat previest do CR (vola sa to international tag transfer) ale imho jednoduchsie a vhodnejsie je dokupit 3 rocnu NBD zaruku, ktora je automaticky medzinarodna a platna aj v CR.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
K tomu nakupu z USA tu nekde bylo psano, ze zaruka 3NBD je mezinarodni. Jen bych mel jeste takovy upresnujici dotaz - je potreba u teto zaruky provadet u nas tag transfer?
Lenovo ThinkPad R61i - C2D T5250, 15.4" WXGA, 2,5GB, 120GB 5.4k, IntelPRO a/b/g, BT, X3100 http://www.stud.fit.vutbr.cz/~xkratk00/ recenze
Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon + Windows XP Professional SP2
Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon + Windows XP Professional SP2
-
- píše často
Zdravím. Se svým dotazem bych se chtěl obrátit na někoho, kdo již svůj dell z USA koupil a v pořádku mu došel domů. Rozhodnul jsem se že si notebook koupím taktéž tam, cena se v porovnání s naší liší o tisíce (ba desetitisíce) korun a to včetně všech záruk, poštovných, pojištění proti náhodnému zničení atd. O radu s výběrem notebooku mi tedy nejde, chtěl bych se zeptat jak uskutečnili samotnou koupi. V americe žádného známého nemám, našel sem tedy web zasilkovasluzba.com (a mnoho jemu podobných) kteří za mrzký peníz nabízí pronájem schránky v americe, s tím že si to pak můžu domů nechat poslat (a to i více balíku v jednom). zajímají mě tedy zkušenosti s takovouto přepravou a případně komplikace. Mám strach poslat jim do schránky notebook za 40 tisíc s tím že už ani stroj ani peníze nikdy neuvidím. Děkuji za odpovědi. Hezký den
apocalipta píše:Rozhodnul jsem se že si notebook koupím taktéž tam, cena se v porovnání s naší liší o tisíce (ba desetitisíce) korun a to včetně všech záruk, poštovných, pojištění proti náhodnému zničení atd.
zaratal si aj 19% dph na konecnu cenu notebooku+dopravy a minimalne 3rocnu NBD zaruku?
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8