Problém s řízením spotřeby ve win. Vista
Problém s řízením spotřeby ve win. Vista
Dobrý den všem,už nevím kam se obrátit na radu..tak to zkusím sem...Prosimvás..řeším problém s podtaktováním frekvence procesoru. Mám notebook Asus A6KM s windows XP. Zde používám na automatickou změnu frekvence Power 4 gear. Vše funguje jak má...notebook se podtaktovává dle zátěže...vše v pořádku...Problém nastal s přechodem na Vistu...Zde se mi zaboha nechce podtaktovávat...pořád mám frekvenci na 1.8 GHZ a to i při běhu na baterie, logicky pak baterie vydrží pouze 1:15 hod provozu! Už nevím co s tím, ovladače nejnovější přímo od asusu a nic...tak jsem si myslel že to je prostě tím že je notebook rok starý....Nedávno jsem si pořídil ještě jeden....Asus F3SC...s windows vista home premium....No myslel jsem že zde už nebude ten samý problém...ale je to zde úplně to samé....ten notebook prostě valí pořád na 1.8 ghz....tím se mi hrozně zahřívá procesor a provoz na baterie je nemyslitelný....Prosimvás, jestli mi někdo může pomoci... budu vděčný za každou radu...předem děkuji
No tak jsem si pohral tak nejak s nastavenim, ale ni jsem neziskal, projel jsem hlaseni o chybach a je tam jedna o ACPI...nemohlo by to s tim souviset???:
IRQARB: Systém ACPI BIOS neobsahuje přerušení IRQ pro zařízení v patici PCI 1 s funkcí 0. Obraťte se na prodejce systému s žádostí o odbornou pomoc.
IRQARB: Systém ACPI BIOS neobsahuje přerušení IRQ pro zařízení v patici PCI 1 s funkcí 0. Obraťte se na prodejce systému s žádostí o odbornou pomoc.
Pánové sice děkuji za rady, ale to vše dávno vím...Nejen Rm clock jede pod vistami, ale at nastavuji jak nastavuji proste vykon procesoru dolu nejde, myslim ze je nekde problem v systemu...akorat nechapu, jak ten sami problem muzu mit i na notebooku s Vistou predinstalovanou...fakt desny...Asi me nikdo neporadite...