Ahoj
jsem amatér s OS, mám notebook MSI EX600X-032CZ s WinXP a chtěl bych na něj hodit i Visty, aniž bych ztratil nějaká data a musel oddinstalovat XP, může mi někdo poradit jak na to? díky moc...
xp+vista najednou
RS11
Je to jednoduchej postup, prvně nainstaluješ XPčka v té instalaci si rozdělíš disk min. na dva oddíly (druhej pro Vistu) a XP normálně nainstaluješ do jednoho oddílu. Po nainstalování XP NB zas restartuješ dáš tam DVD Visty (v Biosu dáš zas boot z DVD) a v instalaci visty dáš aby se to nainstalovalo do toho druhýho prázdnýho oddílu.
Pak, vždy při startu se tě to bude ptát na to kterej OS chceš. Když s tím nebudeš nic dělat tak bude přednostně startovat Vista (je tam myslím 30s prodleva). A ve Vistách si to můžeš v nastavení uzpůsobit podle sebe ten start OS.
A máš to hotový...
Pak, vždy při startu se tě to bude ptát na to kterej OS chceš. Když s tím nebudeš nic dělat tak bude přednostně startovat Vista (je tam myslím 30s prodleva). A ve Vistách si to můžeš v nastavení uzpůsobit podle sebe ten start OS.
A máš to hotový...
Lenovo ThinkPad T420i
Zdarim vas,
kupil som si notebook kde som mal predinstalovanu Vistu. Pod Vistou mi nesli programy v ktorych pracujem tak som si tam hodil XPcko. Ale na XPcko som nenasiel vsetko ovladace tak som sa rozhodol, ze si tam dam oba systemy. Takze som dal botovat z CD XPcka a rozdelil som si disk na 3 casti (jedna cast mala byt na Vistu, druha na XPcko a ta tretia na data). Potom som na Dcko nainstalovam XP (pretoze Vista sa nepyta kde ju naistalovat, proste sa nainstaluje na Ccko a hotovo). Po nainstalovani XPcka som dal botovat z DVD Visty a nainstaloval ju (inak to DVD je Recovery co som dostal s notebookom). Vsetko preslo v poriadku az na uplny koniec...proste a jednoducho sa mi pri starte nezobrazi volba kde si vyberiem ktory windows chcem spustit.
Neviete mi niekto poradit v com moze byt problem alebo kde robim chybu? Za kazdu radu dakujem!
kupil som si notebook kde som mal predinstalovanu Vistu. Pod Vistou mi nesli programy v ktorych pracujem tak som si tam hodil XPcko. Ale na XPcko som nenasiel vsetko ovladace tak som sa rozhodol, ze si tam dam oba systemy. Takze som dal botovat z CD XPcka a rozdelil som si disk na 3 casti (jedna cast mala byt na Vistu, druha na XPcko a ta tretia na data). Potom som na Dcko nainstalovam XP (pretoze Vista sa nepyta kde ju naistalovat, proste sa nainstaluje na Ccko a hotovo). Po nainstalovani XPcka som dal botovat z DVD Visty a nainstaloval ju (inak to DVD je Recovery co som dostal s notebookom). Vsetko preslo v poriadku az na uplny koniec...proste a jednoducho sa mi pri starte nezobrazi volba kde si vyberiem ktory windows chcem spustit.
Neviete mi niekto poradit v com moze byt problem alebo kde robim chybu? Za kazdu radu dakujem!
no takk !! kdyz si nainstalujes xp a pak das recovery tak ti to disk rozdeli kde výroby a pak to nainstaluje visty !!!! takze ti to ty xp vymaze. Jinak bys to musel udelat tak ze nainstalejes xp a pak nainstalujes visty ( ALE NE Z TOHO RECOVERY ) a ve vistach das cd key z toho štitku co mas na notasku......... chapes?
Prosím, mám nainstalované visty, ale neběží mi všechny hry. Můžu teď instalovat XP i když první os je Vista? Chtěl bych oba systémy, ale nechce se mi vše mazat, instalovat XP a až potom Vista. Díky
Notebook Toshiba A200-1M8: 15,4" LCD 1280x800; C2D T7100 1,8Ghz 2MB L2 800Mhz FSB; 1GB RAM DDR2 667Mhz +1GB DDR2 Kingston, 160GB SATA 5400rpm HDD, ATI Mobility Radeon HD2600 256MB; Vista HP
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“