Acer Aspire 5600 5601 - spojení disk. oddílů
Acer Aspire 5600 5601 - spojení disk. oddílů
koupil jsem ntb, u kterého je 100 GB disk rozdělený na polovinu. FAT32 jsem již převedl na NTFS, jen by mne zajímalo, jestli to neubere výkonu a rychlosti, když disk zase spojím v jeden 100 GB oddíl. Bylo by to dobrý kvůli kameře, ze které bych mohl stáhnout na disk hodinu filmu pro další úpravy. Jestli víte, prosím poraďte. Dík, Petr.
No nechápu proč si hrajete s rozdělením disku. Určitě půlka z Vás ani neví o eRecovery a skončíte s brekotem na servisu,že ste si smazali disk a jak je možný že jste si zaplatili WIN a nemáte k nim CD. Doporučuju se naučit číst,než začnete něco dělat. Nebo dopadnete jako Vaši kolegové,co pak platí 1200 za recovery CD nebo používají nelegální software
-
- Moderátor
Není to náhodou tak, že když mám jednou tu licenci zaplacenou, tak je jedno z jakýho média to nainstaluju? Já mám dojem, že rozhodující je bejt schopnej prokázat zakoupení tý licence.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
YEN PECA
Jasně. o licenci se nikdo nehadá,jedná se o DEOM licence např na WINDOWS Home..takže legálně využíváte Windows Home... jenže když si změníte FAT (tím vymažete WIN z disku včetně recovery) a nebudete mít Recocery CD tak jste v háji. Nikdo vám už nikdy windows zadarmo nedá. Recovery CD si zaplatíte A KEY ke klasickymu instalačnimu CD většinou nefunhuje.
Prostě jde o to,že si člověk naformatuje disk a pak nadává že chce WIN zdarma,že je platitl. Ale je to jen o tom,že lidi neumí číst zaplacením DOEM licence nevzniká nárok na datový nosič s WIN
Prostě jde o to,že si člověk naformatuje disk a pak nadává že chce WIN zdarma,že je platitl. Ale je to jen o tom,že lidi neumí číst zaplacením DOEM licence nevzniká nárok na datový nosič s WIN
Re: YEN PECA
mam aspire 5101, turion64 mk36, 512DDRAM2, x1300 radeon...
a media center edition 2005... A prekonvertoval som fat32 na ntfs... zmenili sa podmienky pouzivania windows???
a media center edition 2005... A prekonvertoval som fat32 na ntfs... zmenili sa podmienky pouzivania windows???
Spankyman
Nebudem slovíčkařit. Pojem "formátovat" používají zákazníci,když si slučují disk v jeden (dělá to asi 90% "formátujích" uživatelů) Jinej duvod totiž na formát nevidím.
Btw. pokud nabootuješ z jiného instalačního CD WIN a sformátuješ disk
tak na 99% ti recovery fungovat nebude. Oddíl ti tam sice zustane,ale nespustíš z něj obnovu.
Spankyman kdybych měl takhle slovíčkařit,tak by se vyřešilo asi tak 10% reklamací. Ostatní zákazníci by nevěděli o čem je řeč.
Btw. pokud nabootuješ z jiného instalačního CD WIN a sformátuješ disk
tak na 99% ti recovery fungovat nebude. Oddíl ti tam sice zustane,ale nespustíš z něj obnovu.
Spankyman kdybych měl takhle slovíčkařit,tak by se vyřešilo asi tak 10% reklamací. Ostatní zákazníci by nevěděli o čem je řeč.
-
- Moderátor
Svatá pravda, jen málo lidí skutečně ví o čem mluví, většinou je potřeba domyslet si, co by tím asi mohli myslet. Většině BFU (běžný Franta uživatel) by se mělo vysvětlit, že "formátování" je věc kterou prostě nesmí dělat, ať už si pod tím přestavujou cokoliv .
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
RECOVERY
ACERtechnik >>> a jak je to s novým diskem mám oba ještě snad v původním znění ale rád bych si ten svůj disk překopíroval (hlavně skrytou část abych pak neplakal) ale informace jsou nedostačující :-/
Na nový disk chci si to dát tak aby to bylo jako když jsem ten notes koupil
Na nový disk chci si to dát tak aby to bylo jako když jsem ten notes koupil