Ahoj chtel bych se zeptat jestli je v notebookach takový rozdíl jako u stolních PC v CPU jelikož mám zájem o ....,Ale je v nich cenový rozdíl 5000Kč
http://www.alza.cz/notebook-acer-aspire ... d80369.htm
nebo
http://www.alza.cz/notebook-acer-aspire ... d83864.htm
C2D nebo X2
Vykon CPU bude rozdilny v radech desitek procent, ovsem nemyslim, ze bys to nejak vyrazne poznal. Hlavni cenovy rozdil nebude prave v CPU, ale v tom, ze ten drazsi ma operacni system (u toho levnejsiho se jeste k tomu pise, ze nepodporuje XP) a taky bych si dal bacha na tu grafickou kartu. U toho drazsiho je 8600M GT s 512MB VRAM, coz je idealni, ovsem ta u toho levnejsiho ma jen oznaceni 8600 s 256MB VRAM - aby to nebyla verze GS.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
Diky za info ale jeste jsem nasel na netu model:.......Ktery ma stejne paramterty jako acer ale ma VGA HD2600 na notebooku hrat budu obcas kdyz bych chtel treba mafii tak aby to na tom bezelo,nebo NFS je mezi tim velký rozdíl ?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50058
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50058
mafie ti pujde na nejvyssi detaily i na ty nejhorsi integorvany co se da dneska sehnat.
ja ti reknu jednu vec, kupovat ntb na hry a tim padem kvuli grafice je blbost. 2600 nebo 8600gt jsou slabsi verze svejch bratricku v PC a uz ted si na nich novy hry na plny detaily nezahrajes. za rok si na nich nezahrajes nic - tak aby to uspokojilo srdce hrace ( na nejaky snizeny detaily na tom pujdou hry jeste za x let.. ) u pc si zvyklej ze kdyz ti neco nestaci tak to vyndas a vymenis, tady to nejde. za rok tedy budes z ted pomerne vykonyho notebooku smejd kterej zdaleka nebude stacit na poradny hrani , grafika ale furt bude zrat spoustu energie, prd to vydrzi a bude se to zahrivat. za rok sezenes stejne vykony pc mozna za 10tisic i s monitorem.. takze podle her bych se vazne nerozhodoval.
ja ti reknu jednu vec, kupovat ntb na hry a tim padem kvuli grafice je blbost. 2600 nebo 8600gt jsou slabsi verze svejch bratricku v PC a uz ted si na nich novy hry na plny detaily nezahrajes. za rok si na nich nezahrajes nic - tak aby to uspokojilo srdce hrace ( na nejaky snizeny detaily na tom pujdou hry jeste za x let.. ) u pc si zvyklej ze kdyz ti neco nestaci tak to vyndas a vymenis, tady to nejde. za rok tedy budes z ted pomerne vykonyho notebooku smejd kterej zdaleka nebude stacit na poradny hrani , grafika ale furt bude zrat spoustu energie, prd to vydrzi a bude se to zahrivat. za rok sezenes stejne vykony pc mozna za 10tisic i s monitorem.. takze podle her bych se vazne nerozhodoval.
Nechci notebook na hry ale kdybych chtel tak aby mi to slo uz jsem nehral dva roky a ani me to neba jo nepotrebuju plný detaili de mi spise o to jestli C2D nebo tu X2 na PC chci delat stadartní věci jako bezny uzivatl(ICQ,net,Hudba,Film,vypalovat,stahovat,no proste to co každy obcas si predelat film z DVD na CD nebo opacne)
Jestli chces delat standardni veci jako film,hudba,net atd co si vypsal tak je i ti grafika uplne na nic... notebook s dedikovanou grafikou je v pripade ze ji nepotrebujes neskutecna koule u nohy. Spis se soustred na notebook co vybiras nez na hardware, to neni vsechno... jestli nejsi hlupak, tak si zaplatis i za kvalitne zpracovany notes. To budou prave ty penize navic, co usetris na HW(grafice)
jestli vyberes C2D nebo X2 je v pripade tech veci co se na tom chystas delat irelevantni, oboji jsou vykonne procesory... X2 je mozna o neco slabsi na stejne frekvenci, ale je taky levnejsi. Zalezi kolik penez chces utratit... ale kvalitni notes s odpovidajicim HW by byl treba R61 nebo nejaky HP 6510b (popr. 6710b) do 30k se vejdes, na ty veci co chces delat naprosto dostacujici, par her tam spustis, procesory budou od Intelu, a kvalitni zpracovani i servis.
jestli vyberes C2D nebo X2 je v pripade tech veci co se na tom chystas delat irelevantni, oboji jsou vykonne procesory... X2 je mozna o neco slabsi na stejne frekvenci, ale je taky levnejsi. Zalezi kolik penez chces utratit... ale kvalitni notes s odpovidajicim HW by byl treba R61 nebo nejaky HP 6510b (popr. 6710b) do 30k se vejdes, na ty veci co chces delat naprosto dostacujici, par her tam spustis, procesory budou od Intelu, a kvalitni zpracovani i servis.