Zdravíčko tošibáci,
měl bych tu dotaz na utilitu power saver. Mám A200 a řeším problém s instalací a následně s fungováním této utility. Jestliže ju nainstaluju tak instalace proběhne v pořádku a až se zavírá aplikace instalce tak vyjde z repráků varovný tón a žádná zpráva! Restartuju počítač a nikde nic, žádná ikona na ploše nebo nějaké rozšířené nastavení, prostě nic. V program files pouze složka TOSHIBA\Power Saver a v ní pouze texťák s obsahem:
"A Fatal error has occurred. This program will be terminated.
code: 0x7E
Víc nic a ještě tato utilita nejde řádně odebrat. Je instalovaná jako normální program a ne jako driver. Zkoušel sem instalovat i starší verzi, ale výsledky byly obdobné. Ještě sem přemýšlel jestli nemůže mít vliv fakt, že sem noťas dostal s vistama a dal sem si tam XPa. Proto vás prosím o pomoc nebo o nějakou radu. Předem díky
Satellite A200 - Power Saver
ahoj,
mam taky XPcka a s power saverem jsem nemel problem. Stahnul jsem si ovladac primo z toshiba site a funguje to ok.
Mozna mas ovladac pro jiny model. Na te toshiba site si muzes presne vybrat (nevim odkud a jaky ovladac mas ty).. to je tak asi jedine co me napada.
odkaz na toshiba site: odkaz
mam taky XPcka a s power saverem jsem nemel problem. Stahnul jsem si ovladac primo z toshiba site a funguje to ok.
Mozna mas ovladac pro jiny model. Na te toshiba site si muzes presne vybrat (nevim odkud a jaky ovladac mas ty).. to je tak asi jedine co me napada.
odkaz na toshiba site: odkaz
TOSHIBA Satellite A200-1SI, Intel® Core™ 2 Duo T5550, 1.83GHz, 2048MB RAM, Mobility Radeon™ HD 2600, 160GB 5400 ot./min. HDD, 15.4" 1280x800 WXGA+ TFT, Win XP - SP2 /// Dicota BacPac Element 15.4“ olivove zeleny
to kokit:
mel jsem tam Visty a udelal jsem si downgrade na XP Pro. .. jen me jeste napada> kdyz stahnes ten zip z Toshiba site, tak je tam driver a pak aplikace. Ja si nainstaloval jen ten driver a v ovladacich panelech v polozce Power Options (mam engl. XP) mi pribyla zalozka Hibernace a pri zavirani Woken mi odsedlo Stand by.. tak me napada, jestli jsi neinstaloval driv aplikaci nez driver.
mel jsem tam Visty a udelal jsem si downgrade na XP Pro. .. jen me jeste napada> kdyz stahnes ten zip z Toshiba site, tak je tam driver a pak aplikace. Ja si nainstaloval jen ten driver a v ovladacich panelech v polozce Power Options (mam engl. XP) mi pribyla zalozka Hibernace a pri zavirani Woken mi odsedlo Stand by.. tak me napada, jestli jsi neinstaloval driv aplikaci nez driver.
TOSHIBA Satellite A200-1SI, Intel® Core™ 2 Duo T5550, 1.83GHz, 2048MB RAM, Mobility Radeon™ HD 2600, 160GB 5400 ot./min. HDD, 15.4" 1280x800 WXGA+ TFT, Win XP - SP2 /// Dicota BacPac Element 15.4“ olivove zeleny
kokit píše:to indianek
a když to dáváš jako driver tak to dáváš jako ovladač na baterii?
Protože sem zkoušel aktualizovat ovladač na baterii a když sem najel do složky s tím drivem tak to dělalo jak kdyby tam nic nebylo!
nevim co mas namysli a co kam davas. Staci rozbalit ZIP soubor co stahnes z Toshiby a v tom je slozka English. V te je slozka Power Saver a slozka Power Saver Driver. Tak v te druhe spustis soubor setup.exe, ktery ti nainstaluje ovladac. To je vsechno.
Tak jsem si začal trochu hrát s úpravou hlučnosti notebooku a přišel jsem na následující. Buďto můžu mít NB tichý, teplota procesoru dostupuje na 52 stupňů a teprve pak se zapíná větrák, což ale nastává zřídka, ale za to je pomalý až hrůza, protože normal throttling je na 50%, anebo jede v pohodě ale větrák zapíná už na 49 stupňů, což se pasivně uchladit nedá. Vím, že problém je u Power Saver utility, která má v možnostech optimalizaci běhu na baterie nebo na max výkon. Takže se zdá, že řešení bude někde v nastavení v registrech. Zajímalo by mě jestli se někomu podařilo problém vyřešit.
Toshiba A200 1M8; C2D 7100 (undervolt), 2GB RAM, HD2600 Catalyst 9.4 mod, battery l. 2:32 (WiFi on); Vista HP
Acer 4810TZG 413G32Mn, C2D SU4100, switchable graphics, battery l. 8:10 (WiFi on), Win 7 HP
Acer 4810TZG 413G32Mn, C2D SU4100, switchable graphics, battery l. 8:10 (WiFi on), Win 7 HP
Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“