Nerozpoznaný hardware - DELL Latitude C600

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
Prefin

Nerozpoznaný hardware - DELL Latitude C600

Příspěvekod Prefin » 28 pro 2007 19:36

Ahoj všichni.
Mám trochu problém s rozpoznáním jednoho zařízení na mém NB.
Obrázek se Správcem zařízení nejde přiložit, tak bych poslal případně emailem.
Kdyby někdo uměl poradit, byl bych zavázán.
Díky Vlasta

Prefin

Příspěvekod Prefin » 29 pro 2007 19:43

Report systému je zde - http://prefin.cz/stah/Report.htm
NB funguje bez problémů a nevypadá že by něco chybělo.
Ve Správci systému se to zobrazuje jako PCI Communicatiom device.
Díky

jir

a jak vypadá konektor?

Příspěvekod jir » 07 led 2008 10:17

Zrovna včera jsem byl vrátit flešku, kterou jsem v Datartu koupil mezi svátky. Nikdy bych neřekl co legrace se dá za tak málo peněz užít:-)
Byla to koupě pro manželku do práce, nekupoval jsem nejlevnější, měla funkci navyšující RAM pro WinVista, tak jsem si myslel, že to bude trochu kvalita. ... Doma jsem měl druhý den nový notebook Dell a hláška nerozpoznaný hardware, to byla přesně to, co mi přidělávalo nechtěnou zábavu. Fleška červeně blikala v pravidelných intervalech, průzkumník Visty poněkud reagoval (ale nestandardně). Jednou se mi za použití prodlužovačky (zkoušel jsem 3 šňůry) fleška na NB Dell chytla, ale už jsem to nezopakoval. ...Pokusy v práci asi na 10 PC měly rozmanité výsledky, v několika případech ztuhly WinXP, ve 2 případech připojení flešky nemělo chybu. Že mi to nefungovalo v novém NB, mě ovšem mrzelo nejvíc.
Dlužím hypotézu, proč to blblo. ...Konektor flešky byl ve výrobě chybně slisován. Za normální situace z umělohmotné destičky vystupují podlouhlé kontakty-kolejničky. V daném případě došlo k chybě a plíšky/kontakty byly ve várobě zalisovány obráceně a místo aby z plošinky vystupovaly, tvořily jakési vaničky. Potom v případě, že odpovídajíci kus v samičím konektoru byl o něco širší nebo vyosený, nemohl fungovat odpovídající kontakt.
Závěr. Při reklamaci jsem byl samozřejmě za blbce. V počítači reklamačního technika se fleška chytla na první pokus. (Ten pocit v té chvíli bych nikomu nepřál.) :shock: ... No nějak se mi toho chlápka podařilo přesvědčit (nebo ne, ale reklamci uznal), ale příjemné to nebylo. Takže mi vrátili 417 korun. Lístky na MHD stály 52. Jo a taky mě to stálo nějaké nervy.

Prefin

Příspěvekod Prefin » 07 led 2008 11:04

Docela slušná peripetie.
Visty jsem viděl několikrát a pokaždé to byla hrůza.
To, že jsou jiné na ovládání a orientaci je v celku normální. Podle mě jsou na tom ale podstatně hůře co do kvality a tvz. blbuvzdornosti než první vydání W XP.
Jeden kamarád si koupil od Aceru NB s Vistou. Nikdy s ním nebyl na netu (žádné viry apod) a po měsíci mu absolutně vypověděly službu - problém byl popisován někde na fóru a týkal se exploreru - OS se stal naprosto nefunkčním.
Já jsem to nakonec u toho svého Dellu vyřešil, jednalo se o chybějící modem.
Hodně štěstí s Vistou :D

jir

Příspěvekod jir » 07 led 2008 16:30

Za přáni štěstí k Vistě děkuju, zatím mám pocit, že ho budu potřebovat. (Mám ji nuceně, WinXP CZ mi prodejce k mému Vostro 1000 nebyl schopen nabídnout.) Ale o tom se eventuálně rozepíšu do jiného vlákna.

Zpět na „notebooky DELL“