SONY Vaio FZ21M vz. HP Pavilion dv6690
SONY Vaio FZ21M vz. HP Pavilion dv6690
Dobrý den,
hledám kvaliní NB v ceně okolo 30tis. Sloužit má do školy-časté přenášení, vyžaduji kvalitní šasi, na programování, grafiku, občas na hry, ...
Horkými kandidáty jsou:
http://sony.mironet.cz/sony-vaio-fz21m- ... ip+dp79079 SONY Vaio FZ21M
+ lepší display
+ o chlup lepší grafika
+ menší, lehčí
- ovladače na 64bit Vistu (nebo jsem je aspoň nenašel, existují?)
http://hewlettpackard.mironet.cz/hp-pav ... ip+dp79298 HP SONY Vaio FZ21M vz. HP Pavilion dv6690
+ větší HDD
+ design
+ čtečka otisků prstů
- max 2GB RAM (opravdu namůže využít 4GB?)
zatím to vypadá spíše na sony...ale vážně nevím
Jak jsou na tom tyto NB s kvalitou šasi, servisem, poruchovostí, výdrží na baterii?
hledám kvaliní NB v ceně okolo 30tis. Sloužit má do školy-časté přenášení, vyžaduji kvalitní šasi, na programování, grafiku, občas na hry, ...
Horkými kandidáty jsou:
http://sony.mironet.cz/sony-vaio-fz21m- ... ip+dp79079 SONY Vaio FZ21M
+ lepší display
+ o chlup lepší grafika
+ menší, lehčí
- ovladače na 64bit Vistu (nebo jsem je aspoň nenašel, existují?)
http://hewlettpackard.mironet.cz/hp-pav ... ip+dp79298 HP SONY Vaio FZ21M vz. HP Pavilion dv6690
+ větší HDD
+ design
+ čtečka otisků prstů
- max 2GB RAM (opravdu namůže využít 4GB?)
zatím to vypadá spíše na sony...ale vážně nevím
Jak jsou na tom tyto NB s kvalitou šasi, servisem, poruchovostí, výdrží na baterii?
-
- píše často
Tak já bych bral SONY protože ty Pavillony nejsou nic moc co se týče kvality radši na místo pavilona mrkni na nějaký Compaq to je špička u HP.
Jinak na PC mám 2GB RAM a plně sem je využil pouze při převádění filmu a ten na notebooku asi převádět nebudeš.
Ale mám XP tak nevím kolik žere Vista.
mimochodem hry na plnou grafiku mě žrali nanejvíš 1.83GB při hraní S.T.A.L.K.E.R.A.
Jinak na PC mám 2GB RAM a plně sem je využil pouze při převádění filmu a ten na notebooku asi převádět nebudeš.
Ale mám XP tak nevím kolik žere Vista.
mimochodem hry na plnou grafiku mě žrali nanejvíš 1.83GB při hraní S.T.A.L.K.E.R.A.
Různých zkušeností je dost, ale čím více jich čtu, tak tím více toho nevím :-/
S těmi max 2GB je to podle mě taky blblost, ale všude to píší i na oficial. stránkách, proč, to netuším.
K tomu, že 4GB jsou zbytečné, možná jo, možná ne, ale když používám virualizaci na Linuxy, tak jsou 2GB skoro málo a visty s RAM umí hospodařit dobře.
Notebook bude pro mě hlavní a jediný počítač, takže na něm budu dělat vše, i občasné převádění filmečků. (těch 4GB je zatím spíše výhledové), ale proto bych potřeboval ty 64bit ovladače, což u toho Sony zatím nejsou, nebo se blbě koukám?
na Compaq jsem koukal, ale zase je tam za tyto penízky horší výkon
Hlavně by mě zajímalo, jak moc je rozdíl v šasi a displayi. Bohužel nemám možnost je nikde vidět a porovnat přímo
S těmi max 2GB je to podle mě taky blblost, ale všude to píší i na oficial. stránkách, proč, to netuším.
K tomu, že 4GB jsou zbytečné, možná jo, možná ne, ale když používám virualizaci na Linuxy, tak jsou 2GB skoro málo a visty s RAM umí hospodařit dobře.
Notebook bude pro mě hlavní a jediný počítač, takže na něm budu dělat vše, i občasné převádění filmečků. (těch 4GB je zatím spíše výhledové), ale proto bych potřeboval ty 64bit ovladače, což u toho Sony zatím nejsou, nebo se blbě koukám?
na Compaq jsem koukal, ale zase je tam za tyto penízky horší výkon
Hlavně by mě zajímalo, jak moc je rozdíl v šasi a displayi. Bohužel nemám možnost je nikde vidět a porovnat přímo
-
- občas něco napíše
www598 píše:K tomu, že 4GB jsou zbytečné, možná jo, možná ne, ale když používám virualizaci na Linuxy, tak jsou 2GB skoro málo a visty s RAM umí hospodařit dobře... (těch 4GB je zatím spíše výhledové), ale proto bych potřeboval ty 64bit ovladače...
32bit systém (Vista, XP) umí adresovat cca 3,25 GB. To ale nemusí být na škodu, protože pokud máš sdílenou grafiku, může obsadit paměťový prostor nad RAM a neukrajuje ti... I když u tolika paměti...
Lenovo TP R61 · 14,1" WXGA 1280*800 · C2D 7250 · 2 GB RAM · Intel X3100 · 160 GB HDD · Vista index 3.5 · Windows Vista Business
-
- Moderátor
Rozhodně bych mezi těmito dvěma volil Vaio. Trochu menší disk není žádné podstatné mínus a fingerprint je užitečný pouze pro velmi úzkou skupinu uživatelů, tohle podle mě nejsou parametry podle kterých bych se rozhodoval. Co se týče designu, tak jsou oba moc pěkný, ale to sony mi přece jen přijde takový luxusnější. Nevýhodou pro sony je vysoká cena jakéhokoliv příslušenství, třeba baterie...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
Je fakt, že ty plusy u Sony jsou cennější, ale zase se pohybuje na samém vrcholu stropu, co jsem chtěl utratit.
S tím příslušenstvím to je vážně síla, baterku za 6000 je trochu kruté, snad novou nebudu muset nikdy kupovat - i když je pravda, že ho plánuji mít aspoň 4 roky, mno tak uvidíme jak mi dlouho baterka, i zbytek NB, vydrží...
S tím příslušenstvím to je vážně síla, baterku za 6000 je trochu kruté, snad novou nebudu muset nikdy kupovat - i když je pravda, že ho plánuji mít aspoň 4 roky, mno tak uvidíme jak mi dlouho baterka, i zbytek NB, vydrží...
Tak mi ted jeste kamos doporucuje http://lenovo.mironet.cz/lenovo-n200-to ... p+dp78819/ LENOVO N200
+ o 5000 levnejsi
+ vyssi rozliseni displaye
+ vyborna klavesnice
- 1GB RAM - neni problem dokopupit
- slabsi graf. karta
- mensi HDD
sasi - ?
prc s nemohu porad rozhodnout
+ o 5000 levnejsi
+ vyssi rozliseni displaye
+ vyborna klavesnice
- 1GB RAM - neni problem dokopupit